Известие

Collapse
No announcement yet.

Застрахователен казус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Застрахователен казус

Здрасти, имам едно питане към тези, които разбират
    Значи казуса е следния, мой приятел лятото го блъскат (удар отзад, той блъска предната кола, тя на свой ред блъска още една) няма каско само ГО.
    Виновния за цялата катастрофа няма даже ГО. Моя човек го мотаят няколко месеца от КАТ за препис от акта. След около 6 месеца, го получава някак си, само за да види, че въпросния тарикат не е глобен затова, че няма ГО. Направил си е със задна дата и явно е платил на полицаите, за да не го глобят. През това време разбира се, колата е поправена със собствени средства. Плучена е оценка на щетите, но от застрахователя на моя човек, тъй като виновния по това време няма ГО, за да се направи оценка от неговия. Но тъй като вече мистериозно се е сдобил с такава, моя човек не може да иска пари от гаранционния фонд. И сега май единствения начин да се покрият щетите е, застрахователя на виновния, да признае оценката за щетите направена от конкуренцията, което мене лично ме съмнява да стане.
    Ами това е историята, ако някой може да даде съвет добре е дошъл.
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Казусът е по-скоро правен, не толкова застахователен. Тука става дума за криминални действия.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Много неприятно, от застрахователна гледна точка си е така както си казал, докажи, че тогава не е имал ГО, намери този дето му я е напрвил със задна дата и в коя компания е била ГО, но ти като качеството на какво ще го правиш е малко сложно, и аз мисля, че всичко това вече е въпрос на правно отношение, наеми си адвокат и действай

www.azpt.org виж тук какво ще те консултират
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

В протоколът, който е попълнил КАТ при проишествието, има колонка в която се записва № на застраховката на виновния. Ако имаш копие от него виж какво е написано.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Малко развитие по случая. Застрахователя, при който е направена застраховката със задна дата е завел щетата, гледали са снимките направени от другия застраховател. Моя човек са го карали да пише някакви обяснения, всъщност молба до управителя, в която се споменава за направената явно със задна дата застраховка. Най-вероятно ще се вземат все пак някакви пари. А оттам нататък дали виновните ще си понесат наказанието само може да се гадае
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Working...
          X