Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-добрия двигател на алфа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
    тва че си попаднал на сдухан двигател не значи че всички са такива а и това е алфа не някои голф които го е карал някав чичка дето не е дигал повече от 80км

Нема тук такъв двг да не е правил ремонт !!! Ае сега да видим кой по какво съди ?!?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      Нема тук такъв двг да не е правил ремонт !!! Ае сега да видим кой по какво съди ?!?
      Бате, а да те попитам, защо като толкова ревеш от тези двигатели, всичките ти коли са с такъв двигател? ( Не се заяждам, просто питам от любопитство )
      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

аре пък аз ше ти кажа че не съм правил ае сега да видим пък кои по какво съди и както виждам подписа ти е само от такива кат са толкоз трошливи що ги караш?махни ги и си земи някои голф или някоя опел те поне са ``супер корави``и си решаваш проблемите завинаги
        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 09:31.
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
          аре пък аз ше ти кажа че не съм правил ае сега да видим пък кои по какво съди и както виждам подписа ти е само от такива кат са толкоз трошливи що ги караш?махни ги и си земи някои голф или някоя опел те поне са ``супер корави``и си решаваш проблемите завинаги
          Начи , отговарям веднага. Защото ,първо , 164 -ката ,не я карам много отдавна ,щото лежи заключена в осмо районно . Селеспиида го карам от 3 години .На въпроса що го карам ,отговарям веднага ....... щот няма кво друго !!!
          И ,ако некой даде пари много бързо ,ще спра да го карам и ще си взема нафтова ! Е затова го карам . А и аз вече смених няколко мотора
          А като гледам ти не караш двулитров туин спак , така че нямаш ни най малко право да се опитваш да спориш с мен . Познавам тамън десетина човека от форума с такъв двг и са минали през смяна на биелни и основни лагери и шлайф на колянов вал
          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 13:34.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Eдна турбина дизелова струва около 2 000 лева, сигурно има и десетина сменени във форума, а че всички бензини едва ли не са за основен ремонт е доста пресилено.
            За бензина ако ще се юрка яко във високите обороти трябва добри свещи, масла, какот и редовна смяна, чип, иначе няма проблеми
            Иначе и аз не съм правил, дай боже и да не правя
            Last edited by fred; d.m.y г., 14:19.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Начи , отговарям веднага. Защото ,първо , 164 -ката ,не я карам много отдавна ,щото лежи заключена в осмо районно . Селеспиида го карам от 3 години .На въпроса що го карам ,отговарям веднага ....... щот няма кво друго !!!
              И ,ако некой даде пари много бързо ,ще спра да го карам и ще си взема нафтова ! Е затова го карам . А и аз вече смених няколко мотора
              А като гледам ти не караш двулитров туин спак , така че нямаш ни най малко право да се опитваш да спориш с мен . Познавам тамън десетина човека от форума с такъв двг и са минали през смяна на биелни и основни лагери и шлайф на колянов вал
              колеги не спорете със хора дето карат 2литров ТС няма смисъл
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Хайде да чуем едно обосновано мнение - в кратце, ако може.

Благодаря
                Да ме подсетиш,че не мога да сетя някой с верижна бензинка да му е излизала безпричинно при 2500 оборота биела през картера или през блока?-Щото лично съм присъствал на няколко случая на 2,0 20 клапанови мотора.А за 16 клапана т.спарк си го карай със здраве!Там доста аномалии съм виждал.Сега ще кажеш,че това са 10 годишни бараки и за това.Ами не може всеки да си купи кола за 15 бона.С тая разлика,че от старите мотори си караш и си свиркаш.
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Нема лош матор - има лош стопанин!!!
                  Присъединявам се с две ръце...
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                  .:: My PRECIOUS ::.

Comment

• Един глас за 2.4 ЖТД . Тоя мотор ако нямаше турбина , щеше да е вечен. Обаче гадния охлюв много бърка работата. Все пак караме коли на по 300+ хил. км
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                      Да ме подсетиш,че не мога да сетя някой с верижна бензинка да му е излизала безпричинно при 2500 оборота биела през картера или през блока?-Щото лично съм присъствал на няколко случая на 2,0 20 клапанови мотора.А за 16 клапана т.спарк си го карай със здраве!Там доста аномалии съм виждал.Сега ще кажеш,че това са 10 годишни бараки и за това.Ами не може всеки да си купи кола за 15 бона.С тая разлика,че от старите мотори си караш и си свиркаш.
                      И какво общо има веригата с биелата? И чак пък "безпричинно"?!? Те, биелите, ей така, безпричинно си излизат през блока. Това първоаприлска ли е?
                      То по тая логика, дай да се връщаме на ангренажни колела... Вечни са ... Да, и карбуратори ...

За съжаление - това е положението - колкото по-съвременен е един двг, толкова е по-капризен...

Няма ги вече старите вечни мотори! Новите си изкарват гаранцията и чао! Новия чака в магазина!

Има една тема за новите двигатели Мултиеър - там кво чудо е - лудница. Сещаш ли се какви ядове предстоят на бъдещите собственици на тва инженерно чудо на техниката? Когато тези мотори дойдат на десет години в Бг, моичкият 16V твинспарк, ще е доста демоде, но ще изглежда детска играчка и всеки тротоарен майстор ще е на ТИ с него. Верижният 8V ще е в историята и ще си спомняме с умиление за него ...

А при дизела, защо се отказаха от английските мотори - нали са вечни. Вечни, ама стари ...
                      Ето ти малко хронология:

Giulia Diesel 1800 - атмосферен Perkins 4.108
                      Alfetta, Gulietta, 6, 33, 75, 90, 155, 164 - турбо VM
                      155 TD id - мотор Фиат тд с директно впръскване
                      156 JTD - мотор Фиат с Common Rail първо поколение
                      159 JTDm - мотор Фиат с Common Rail второ поколение

Та така и с бензина - от редовите шестаци, през първите веригови двувалки, с много карбуратори и делка, та до вариаторните, многоклапанни, многоремъчни, многосвещови, многобобинни, многокабелни, многоточкови инжекциони... А бе, много ...

Еволюция - кво да праиш!!!
                      Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:11. Основание: правописна грешка ред. авт.

Comment

• РЕМОНТИИИИИИИ Тва шпрайм
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                        Audi A4 1.9 TDI

Comment

• Най - добрия двигател е НОВИЯ ....в крайна сметко това е истината

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

• А пък за мене най-добрия е тоя дет ме кефи
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А и аз вече смених няколко мотора
                              Ся съвсем незлобливо ама доколкото си спомням единия ремонт го беше правил щото сипваш краден бензин смесен с нафта от едно "шано" място. С кво е виновно моторчето? Питам се дали другите мотори са нямали подобна съдба.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• E това е истината, имах предвид репликата на Bobo, но докато я напиша изкочи и на Old Fox, та и нея подкрепям
                                Last edited by fred; d.m.y г., 09:04.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X