Първоначално публикувано от Fear
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
за банките и техните лихви
Collapse
X
-
Точно това ми прилича на лов за валидни e-mail адреси.
Коя по дяволите е тази фирма "Дидо-22" ООД?! И какво общо има тя с ОЛП, банките, кризата и т.н.?
Все пак я подписах де, с невалиден e-mail адрес.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениекато прочетох постовете на някои колеги стигнах до заключението че,на тях им е безразлично колко ще плащаме,колко ще получаваме,кво сирене и салам ще ядем и др.е на това му викам че за всяко 1 зло в дадена държава си е виновен единствено народът живеещ в нея.все пак благодаря за мненията но,дали заем се тегли за кола,тв,жилище и дори за дрехи или храна което е вече практика това си е кредит от нужда.за мен не е нормално да изтеглиш 30000лв за 10г и да върнеш 50000лв при лихва която ти казват в банката 8.9%.
Но борбата с лихвите не се прави с подписки и протести срещу лихвите, а с реална икономика, а тя се прави от действията и реформи в сферата на икономиката и социалната сфера.В конкретния случая трябва да се протестира /идат избори/като се изиска от управляващите действия, които ще доведат до икономически растеж, увеличаване на чуждите инвестиции, сигурност, липса на корупция, борба с незаконното застрояване, мероприятия за въвеждане на еврото и т.н.Всичко това ще доведе до сближаване на лихвените ни равнища с тези в ЕС, които са значително по ниски от нашенските, както и повишаване на доходите.Ако не се оправим като държава, лихвите ще са ни най малкия проблем.Last edited by fred; d.m.y г., 20:10.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеКолега, напълно съм съгласен, че народа че е виновен, спор няма, както и факта, че лихвите са ни сравнително високи.
Но борбата с лихвите не се прави с подписки и протести срещу лихвите, а с реална икономика, а тя се прави от действията и реформи в сферата на икономиката и социалната сфера.В конкретния случая трябва да се протестира /идат избори/като се изиска от управляващите действия, които ще доведат до икономически растеж, увеличаване на чуждите инвестиции, сигурност, липса на корупция, борба с незаконното застрояване, мероприятия за въвеждане на еврото и т.н.Всичко това ще доведе до сближаване на лихвените ни равнища с тези в ЕС, които са значително по ниски от нашенските, както и повишаване на доходите.Ако не се оправим като държава, лихвите ще са ни най малкия проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеКолеги, колко пъти ще го дъвчем това - в България НЯМА финансова криза!
Подписката пък с НИЩО няма да помогне....
Във финасовия сектор може да няма криза, но банките изпитват недостиг на свежи пари. Това е факт още от лятото-есента на 2008г. и това е причината да се затегне отпускането на кредити и да се вдигнат лихвите. Просто кинти няма и затова цената им (лихвата) е висока. Иначе БГ банки са с много добри резултати за 2008г., но какво от това.
Подписките са смешни.
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениеточно тези чужди инвестиции сринаха наща икономика.преди произведеното в бг си оставаше в бг а сега отива там от кадето са дошли инвестициите.вярвай ми работя от 97 в бг фирма с чужда инвестиция и изобщо бг законите не ги интересуват.
А преди произведеното в БГ отиваше на безценица в СИВ, както и тяхното произвоство пък идваше тук, но на непазарни принципи в резултат на което фалира СИВ.Нещо което не върви на пазара, не може да се бута и крепи, само защото било българско, това е, никой не си купува ТВ Велико Търново, като може да си купи свестене ТВ от друга държава например.
А това дали законите ги интересуват или не фирмите /и български и чужди/ си е наш проблем, а не на фирмите.Тосет ние трябва да накараме държавата ни да си изпълнява функциите.А и ти ми вярвай, защото съм 18години във финансоват система че всички чужди финансови спазват законодателството.Last edited by fred; d.m.y г., 22:10.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщениее, колеги, то остана ли някой още без кредит?...sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеКолеги, колко пъти ще го дъвчем това - в България НЯМА финансова криза!
Подписката пък с НИЩО няма да помогне....
Има икономическа, но тя е от 20 години насамsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеПрав си!
Има икономическа, но тя е от 20 години насамAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениеето ако има желаещиhttp://www.dido22.com/podpiska/Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Вината за всичко това имат всички учаснитици в процеса - потребители, банки и държави.
- потребители - всеки трябва да простира според чергата си. Колкото и пари да предлагат банките, всеки трябва да си направи сам за себе си сметка - дали доходите му са достатъчни и за какъв период ще ги има. В същото време трябва да чете внимателно какво пише в договорите и да изисква да му се обясни, ако нещо не разбира.Човек трябва да не се надскача, това важи и за фирмите.
- банки - жаждата за печалби не е чуждо понятие, което важи при обикновенните хора. Това притъпява критериите при отпускането на кредитите, както и цялостната кредитна експанзия на конкурентите.
- държавата - тя трябва да следи целия процес и да го регулира с инструментите, които и позволява закона - увеличаване на задължителният резерв, който трябва да се заделя. Примерно при 100лв. отдаден кредит трябва да задели 40лв., които не може да ползва/този процент може за се променя, именно с тази цел/. Така може да намали кредитирането, защото кредитите генерират парична маса, която няма покритие - зад всеки един лев, трябва да има реализирана стока или услуга за 1лв.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеДа батко аз ама много е трудно да бачкаш и да ти стига за всичко требва доста деликатни сметки да права спрехме цигарите с жената и не пиеме редовно та сме горе доло добре поне за момента до не ни бият шута от бачкане
и ние не пушим, ама ако се надяваш с това да се 'оправят нещата'... трябва да се оптимизират приходите, не разходите (не че аз съм успял де..)
успех на тебе!166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАми в цял свят се борят за пазари и свободно движение на капитала и то на пазарна цена, това го пишеше даже и в учебниците по икономика преди 1989, не може да съществува пазар в рамките на една държава, ако не си САЩ например...
А преди произведеното в БГ отиваше на безценица в СИВ, както и тяхното произвоство пък идваше тук, но на непазарни принципи в резултат на което фалира СИВ.Нещо което не върви на пазара, не може да се бута и крепи, само защото било българско, това е, никой не си купува ТВ Велико Търново, като може да си купи свестене ТВ от друга държава например.
А това дали законите ги интересуват или не фирмите /и български и чужди/ си е наш проблем, а не на фирмите.Тосет ние трябва да накараме държавата ни да си изпълнява функциите.А и ти ми вярвай, защото съм 18години във финансоват система че всички чужди финансови спазват законодателството.
Comment
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениедопуснах грешка като не уточних.отиват парите в чуждия инвеститор а за нас остава голия с 3те букви.
А по същата правила и българските фирми работят в страни от ЕС.Много ясно че всеки ще работи за печалбата си, а другото пак казвам си е наш проблем /контрол, ревизи, организация и др./ а не е проблем на фирмата българска или чужда.Last edited by fred; d.m.y г., 11:56.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
Comment