Известие

Collapse
No announcement yet.

за банките и техните лихви

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
    Би трябвало за депозитите да се притесняват хората. А иначе ако имаш кредит и фалира банката ти, то тя ще бъде закупена от друга банка, като не би трябвало лихвения процент да ти наресне, то те са си достатъчно високи и сега и тези високи лихвени % са в основата
    значи като теглих кредита точно преди година 30000лв вноската ми беше 374лв за период 10г.есента като вдигнаха лихвата с 0.5% вноската ми нарастна на 394лв ако лихвата падне на 4-5% както е на всякаде вноската ми ще е под 300лв.мисля че 100лв на месец са си 12000лв за периода до края.така и за тях ще има и за нас ще е по-лесно да плащаме.но нали в българия върлува синдрома на бързото забогатяване така че....никой не мисли за народа.

Comment

Ако имаш кредит 1000 лв... мисли му!
      Ако имаш кредит 1 000 000 лв ... да му мисли банката!

Та те така!
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

Колко ми е гот ,аз също нямам кредит към никоя банка .... така че не ме интересува ,ако ще и сто процента да стане лихвата ,дори по добре за мен . Аз давам само срещу 20 ..... Да си вдигат лихвите ,та да има хляб за мен и такива като мен !

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз от есента имам валутен кредит в Алфабанк, лихвата ми е фиксирана за 1 година и е базирана на ЮРИБОР + надбавка за банката. Като мине първата година ще преизчисляват лихвата за следващата и най-вероятно ще падне. Така че не се притеснявам. При последната банкова криза с масовите фалити пак имахме (с брат ми) кредит и тогава по съвет на "приятел" от банката си върнахме всичко, въпреки че банката фалира. Сега ако тръгне и тая да фалира
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            Колко ми е гот ,аз също нямам кредит към никоя банка .... така че не ме интересува ,ако ще и сто процента да стане лихвата ,дори по добре за мен . Аз давам само срещу 20 ..... Да си вдигат лихвите ,та да има хляб за мен и такива като мен !
            мноого лоши приказки,как ти се събраха в акъла та да ги сътвориш?

Comment

[QUOTE=galinves71;447995]мноого лоши приказки,как ти се събраха в акъла та да ги сътвориш

Всеки треа да яде ,нали се сещаш . А от тая работа,заложните къщи имат повече работа ,защото банките ги е страх ,не дават кредити в момента , лихвите са високи и т.н. Аз изказах лично мнение... докато сме на тоя хал , аз ще имам работа и ще ям добре. Нямам нищо лично ,към когото и да било, просто към ситуацията ,аз съм на плюс и това естествено ме радва

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

А другото е да чукаш на дърво, за да не попаднеш на някой изгледнял от кризата, който може да ти мушне ножа в стомаха за да види какво има в портфейла ти примерно, или не иска да си изгуби заложеното в някоя такава заложна къща.
                Образно казано, това че 10 са добре, а 90 зле, не води до нищо добро
                Last edited by fred; d.m.y г., 11:13.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  А другото е да чукаш на дърво, за да не попаднеш на някой изгледнял от кризата, който може да ти мушне ножа в стомаха за да види какво има в портфейла ти примерно, или не иска да си изгуби заложеното в някоя такава заложна къща.
                  Образно казано, това че 10 са добре, а 90 зле, не води до нищо добро
                  То и без криза ,пак си има убииства за по няколко лева.
                  В тоя живот виноги има някой ,който е в криза

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    То и без криза ,пак си има убииства за по няколко лева.
                    В тоя живот виноги има някой ,който е в криза
                    А по време на криза този брой доста нараства
                    sigpic

Comment

изобщо не е розово дережето,дали в банки или в предприятия всичко си е игра на нерви.днеска имахме събрание на комитета по охрана на труда в който членувам и 1 от въпросите ми беше че за сега месеца го искарахме на макс,как ще е през април и те ми отговориха че ще спираме частично пак щото този път не че няма работа а че не могат в склада да смогнат да пакетират произведеното.ами те хората 1 по 1 взеха кой напусна,кой не платена и на друга работа и сега нямаме работници.1на колежка се разболяла нещо белодробно и жената няма пари за лечение щот в банката не те гледат болен ли си или дали децата ти са сити.на 1 мой колега дъщеря му се задоми с 1 германец от строителния бранш,и сега му дошли на гости и казал че,в германия нямало криза в строителството.изработва скелета за строежи и едвам го пуснали в отпуск.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                        ма вие за кво се притеснявате за влоговете или за кредитите?
                        Кой каквото има Но място за притеснения няма според закона, ако нямаш повече от 50 000 примерно, както казаха по горе. Нито може да има надежди да не си платите кредитите, ако банката ви фалира.
                        Lexus IS200

Comment

В България банка не може да фалира при сегашните условия, може единствено да фалира централата и в чужбина примерно/ако е чужда/.
                          А иначе и да фалира, ще си гони до дупка вземанията, това не са старите държавни банки по Виденовата криза
                          Last edited by fred; d.m.y г., 20:29.
                          sigpic

Comment

Дам дори дадена банка да фалира, то тя ще бъде закупена от друга банка, към която ще се прехвърлят задълженията, но е малко вероятно да се влошат условията по кредита

Comment

Сега една ситуация

имате влог - 10к примерно.
                              Бамката Ви има затруднения демек фалира и някой я купува. На вас няма да ви дадат лихвата - ще Ви се прекрати дългосрочния договор щото вече ще е ново управителното тяло. Ще Ви лепнат една наказателна - все ще измислят нещо.
                              А ако(като) го позакъсаш за кинти и 6 месеца не можеш да си вземеш влога? Гладен ли ще седиш ... (като и фирмата ти закъса и не ти дава заплата 3 месеца или пък направо те съкрати)
                              Иначе е най-лошо за бизнеса - нема кредити затъва бизнес - още по малко пари и още по малко бизнес и по тази спиралааа - аре кепенците.
                              ALFA 156 1.9JTD '98
                              ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
                                имате влог - 10к примерно.
                                Бамката Ви има затруднения демек фалира и някой я купува. На вас няма да ви дадат лихвата - ще Ви се прекрати дългосрочния договор щото вече ще е ново управителното тяло. Ще Ви лепнат една наказателна - все ще измислят нещо.
                                А ако(като) го позакъсаш за кинти и 6 месеца не можеш да си вземеш влога? Гладен ли ще седиш ... (като и фирмата ти закъса и не ти дава заплата 3 месеца или пък направо те съкрати)
                                Иначе е най-лошо за бизнеса - нема кредити затъва бизнес - още по малко пари и още по малко бизнес и по тази спиралааа - аре кепенците.
                                кво ш ви е на вас софиянци,цяло бг работи за вас.

Comment

Working...
                                X