Известие

Collapse
No announcement yet.

за банките и техните лихви

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

снощи нещо казаха по късните новини че бнб рязко сваля лихвите по кредитите,поради нарастналия брой не редовни кредити.нещо май споменаха за 2.5% лихва,някой знае ли колко беше до сега?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
      снощи нещо казаха по късните новини че бнб рязко сваля лихвите по кредитите,поради нарастналия брой не редовни кредити.нещо май споменаха за 2.5% лихва,някой знае ли колко беше до сега?
      Колега, може би си чул за Основен Лихвен Процент на БНБ, който от 01.05.2009г. е 2,27 % - но това за теб е част от нещата.
      Лихвата по един кредит е образувана от Базисен Лихвен Процент + надбавка.
      Провери си по договора за кредит каква е базата формираща лихвата ти /защото базите са различни/ - ако базата ти е ОЛП, съответно ще ти падне лихвата по кредита, но това не значи ,че ще е 2,27%, а ще бъде 2,27% + надбавката ти по договора. Ако базисният ти лихвен % е друг - тогава нещата са малко по-различни. Отделен въпрос е дали кредитът ти е с намаляващи или равни месечни вноски.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:42.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Лихвата по един кредит е образувана от Базисен Лихвен Процент + надбавка.
        Има и един приятен разход наречен ГПР - годишен процент на разходите.....щото банките имат много разходи по печеленето на пари от кредити разбираш ли, и народа трябва да си плаща за това че им прави печалба......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А бе те май за втори път тази година намалят ОЛП , но не съм усетил да ми намаля вноската по кредита. Предният път се обосноваха, че "не може всеки ден ако се сменя ОЛП да си преизчисляват процентите" или нещо такова... Т.е. - к'во като намалят ОЛП, ти си плащай високите лихви... Ако вдигаха ОЛП-то, още на другия ден щяха да са преизчислили новите лихви!
          Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Първоначално публикувано от nmushnikov Покажи съобщение
            А бе те май за втори път тази година намалят ОЛП , но не съм усетил да ми намаля вноската по кредита. Предният път се обосноваха, че "не може всеки ден ако се сменя ОЛП да си преизчисляват процентите" или нещо такова... Т.е. - к'во като намалят ОЛП, ти си плащай високите лихви... Ако вдигаха ОЛП-то, още на другия ден щяха да са преизчислили новите лихви!
            Toчно така правят, гадовете!
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
            X