снощи нещо казаха по късните новини че бнб рязко сваля лихвите по кредитите,поради нарастналия брой не редовни кредити.нещо май споменаха за 2.5% лихва,някой знае ли колко беше до сега?
Известие
Collapse
No announcement yet.
за банките и техните лихви
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщениеснощи нещо казаха по късните новини че бнб рязко сваля лихвите по кредитите,поради нарастналия брой не редовни кредити.нещо май споменаха за 2.5% лихва,някой знае ли колко беше до сега?
Лихвата по един кредит е образувана от Базисен Лихвен Процент + надбавка.
Провери си по договора за кредит каква е базата формираща лихвата ти /защото базите са различни/ - ако базата ти е ОЛП, съответно ще ти падне лихвата по кредита, но това не значи ,че ще е 2,27%, а ще бъде 2,27% + надбавката ти по договора. Ако базисният ти лихвен % е друг - тогава нещата са малко по-различни. Отделен въпрос е дали кредитът ти е с намаляващи или равни месечни вноски.Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:42.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЛихвата по един кредит е образувана от Базисен Лихвен Процент + надбавка."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
А бе те май за втори път тази година намалят ОЛП , но не съм усетил да ми намаля вноската по кредита. Предният път се обосноваха, че "не може всеки ден ако се сменя ОЛП да си преизчисляват процентите" или нещо такова... Т.е. - к'во като намалят ОЛП, ти си плащай високите лихви...Ако вдигаха ОЛП-то, още на другия ден щяха да са преизчислили новите лихви!
Comment
-
Първоначално публикувано от nmushnikov Покажи съобщениеА бе те май за втори път тази година намалят ОЛП , но не съм усетил да ми намаля вноската по кредита. Предният път се обосноваха, че "не може всеки ден ако се сменя ОЛП да си преизчисляват процентите" или нещо такова... Т.е. - к'во като намалят ОЛП, ти си плащай високите лихви...Ако вдигаха ОЛП-то, още на другия ден щяха да са преизчислили новите лихви!
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
Comment