Хубаво нещо е ваканцията,кофти е само ,че бързо свършва. Преди да тръгна бях пуснал една тема и в нея доста се писа за цените в България и чужбина,та реших да направя една равносметка.
Лифт карти :
Пампорово --> Vaujany (Alpe D'Huez, France)
1/2 ден - 33лв --> 18 eвро
1ден - 48лв --> 22 евро
3дни - 138лв --> 57 евро
6дни - 270лв --> 104 евро
13дни - 530лв --> 193 евро
Това са официалните цени без намаления и за двете места ( с намаленията във франция е още по-евтино от Пампорово)
Наем ски
Пампорово: --> Vaujany:
1 ден - 29лв --> 13 евро
3 дена - 75 лв --> 28 евро
6 дена - 145лв --> 57 евро
тук отново не слагам никакви намаления и само 1,3 и 6 дена,защото нямам повече информация за Пампорово.
Хотели
Пампорово :
130 лв двойна стая (на вечер)
200,250,350 лв апартамент (на вечер)
като за нова година цените стават двойни
Там където аз бях платихме общо 450 евро за 4 човека за 7 вечери в апартамент ,който по принцип е за 5 човека.
Останалите цени : басейн - 3 евро, джакузи 3 евро, ползване на спортна зала (баскетбол,футбол,фитнес и т.н. ) 1.5 евро на час. Като това са цени за едно влизане,а картите за повече дни са по-евтини
Цените в ресторантите и баровете също са по-ниски или поне еднакви на тези в Пампорово.
Ето и пистите в Пампорово:

Ето и в Alpe D'Huez :

Пампорово : 25км писти,5 оръдия за сняг, капацитет 2000 души на час, срещу 245 км писти, 770 оръдия за сняг и капацитет 101 500 души на час !!!
Изводите можете да си ги правите сами, на мен хем ми е интересно като го пиша това,хем ми става и малко гадно като гледам разликите в условията и цените. Разбира се този курорт за който говоря изобщо не е от най-скъпите,но факта,че е по-добър от най-известният български говори сам по себе си .
А ако ви се гледат снимки ето и адрес :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fl8ap3.../ph//my_photos
Лифт карти :
Пампорово --> Vaujany (Alpe D'Huez, France)
1/2 ден - 33лв --> 18 eвро
1ден - 48лв --> 22 евро
3дни - 138лв --> 57 евро
6дни - 270лв --> 104 евро
13дни - 530лв --> 193 евро
Това са официалните цени без намаления и за двете места ( с намаленията във франция е още по-евтино от Пампорово)
Наем ски
Пампорово: --> Vaujany:
1 ден - 29лв --> 13 евро
3 дена - 75 лв --> 28 евро
6 дена - 145лв --> 57 евро
тук отново не слагам никакви намаления и само 1,3 и 6 дена,защото нямам повече информация за Пампорово.
Хотели
Пампорово :
130 лв двойна стая (на вечер)
200,250,350 лв апартамент (на вечер)
като за нова година цените стават двойни
Там където аз бях платихме общо 450 евро за 4 човека за 7 вечери в апартамент ,който по принцип е за 5 човека.
Останалите цени : басейн - 3 евро, джакузи 3 евро, ползване на спортна зала (баскетбол,футбол,фитнес и т.н. ) 1.5 евро на час. Като това са цени за едно влизане,а картите за повече дни са по-евтини
Цените в ресторантите и баровете също са по-ниски или поне еднакви на тези в Пампорово.
Ето и пистите в Пампорово:

Ето и в Alpe D'Huez :

Пампорово : 25км писти,5 оръдия за сняг, капацитет 2000 души на час, срещу 245 км писти, 770 оръдия за сняг и капацитет 101 500 души на час !!!
Изводите можете да си ги правите сами, на мен хем ми е интересно като го пиша това,хем ми става и малко гадно като гледам разликите в условията и цените. Разбира се този курорт за който говоря изобщо не е от най-скъпите,но факта,че е по-добър от най-известният български говори сам по себе си .
А ако ви се гледат снимки ето и адрес :
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fl8ap3.../ph//my_photos
Comment