Известие

Collapse
No announcement yet.

дома за деца в Горна Козница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дома за деца в Горна Козница

Здравейте, днес, най- накрая, след хиляди препятствия занесохме помощите за дом за деца с умствена изостаналост "Горна Козница".
    Хранителните продукти с фактура, бяха на стойност 1450лв и повярвайте, бяха мноооого... Не съм очаквал, че при покупки на едро, разликата е толкова осезаема......
    При интерес, ще предоставим списък на продуктите!
    Директорката на дома каза, че ще им стигнат поне за два месеца. Радоста в очите им беше голяма, или поне на мен ми се стори така. Как мислиш Петко?...
    Десетки колограми грах, фасул, гюведжета, консерви домати, леща, макарони, риба, банани, портокали, мандарини, моркови, конфитюри, мед, сирене, кашкавал, вафли, лютеници, картофено пюре, мляко, маргарини, туршии, чуски, зеленчуци и т.н и т.н.
    Имаме останала сума приблизителна на 1200лв, съжалявам, че не давам точна информация, но не съм преброил всичките монети...
    Дрехите, които събрахме с Еньо, Петко, Нели, Киро Ангелчо и Светозар са достатъчни за период от 3 месеца, има памперси, одеала, обувки и др.
    Благодаря специално на Ники и братлето му от Ланча клуб, за макароните (много им се зарадваха), мисля че ще искат отново..
    Бонбони и вафли са на корем, ще яадат и ушите ще им се пукат...
    С останалата сума ще вземем още памперси, чаршафи, перилни препарати, нафта, одеала и др. бръмбазлъци.
    Снимки ще има скоро. Буса с който патувахме едвам издържа, беше пълен до горе и изглеждаше като спортен автомобил, залепен на земята, е не чак толкова стабилен..
    За да няма скрито- покрито, взехме с нас един радио журналист, който наблюдаваше разпределението на дарението..

Ако се сетим нещо друго, ще пишем...
    Kawasaki Z1000 2013
    Moto Guci Breva

Ето това е една чудесна новина
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Радвам се,че и тук имате такава практика.Аз заедно с момичетата от един друг форум ,събираме пак разни дрехи и пар
      и и ги носим по домовете в близост до Варна.Винаги обаче ме е страх,че нещата няма да отидат точно по предназначене,а ще се разпределят между директорки и персонала като цяло.Дали има такава опасност?

Comment

Първоначално публикувано от ДРАЗНИТЕЛ-ка
        Радвам се,че и тук имате такава практика.Аз заедно с момичетата от един друг форум ,събираме пак разни дрехи и пар
        и и ги носим по домовете в близост до Варна.Винаги обаче ме е страх,че нещата няма да отидат точно по предназначене,а ще се разпределят между директорки и персонала като цяло.Дали има такава опасност?
        Тук е мястото и аз да ти кажа едно голямо БРАВО (даже не само едно ,а много браво-та)Изключително много се радвам ,че има хора ,които мислят по този начин.

И аз миналта година отидох и внесох в банката една сума за едно болно детенце,което за един ден остава пълен сирак и със счупено тяло от катастрофа.Тогава дори не съм се замисляла дали има вероятност парите да не отидат там където трябва,съвсем импулсивно го направих.И преди няколко месеца случайно търсех в търсачка мойто име(от любопитство да видя какво ше излезеи видях ,че има сайт за това момиченце и че действително всичко е реално.,По късно се убедих ,че 100% нещата са истински и това ме успокои ,че съм успяла да помогна на едно прекрасно дете да живее нормално ,а не съм напълнила нечия гуша

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
        Втора национална среща на 155

Comment

БРАВО,БРАВО Милена.Много добре си направила.Това е много добра постьпка.Мисля и аз да направя не6то такова тези дни.
          Алфа Ромео 156 1.8 TWIN SPARK(199 ALFA ROMEO NAD VSICHKI OSTANALI

Comment

Re: Горна Козница

Първоначално публикувано от GT
            Радоста в очите им беше голяма, или поне на мен ми се стори така. Как мислиш Петко?...
            Радоста им беше наистина много голяма, особено при факта, че част от продуктите им щяха да свършат точно в този ден. Не знам дали е случайност или някой от горе си знае работата, но важното е, че децата ще могат да посрещнат новата година с достатачно хранителни продукти.

Не знам точно как да го напиша, но дома за деца с умствена изостаналост в Горна Козница е едно от местата за което държавата, както и хората, не искат да се сещат, че съществува. Това най-вероятно е така, защото от 57 деца в дома само 4 евентуално могат някога да бъдат асоцирани в обществото.

От разказа на жените които работят там разбрах, че голяма част от хората които идват не издържат на видяното в дома и за съжеление никога повече не се връщат там. Когато започнахме да обикаляме стайте с децата разбрах, видях и усетих защо хората не са се връщали.

Психиката на човек трудно устоява, когато се срещне с някои от децата, когато разбере, че те никога няма да могат да водят какъвто и да било нормален живот. Аз носих фото-апарата и успях да направя няколко снимки на по-големите деца, но когато ни заведоха при малките не можах да заснема нещастието на тези невинни създания. Само човек който е бил на подобно място може да разбере за какво говоря.

Още веднъж искам да благодаря на всички помогнали на децата в дома в Горна Козница.

и едно голямо евела на Светльо!
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

... no comment!!!
              http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Шапка Ви свалям момчета и момичета, дано повече българи са като Вас, щото скапаната ни държава мисли само как да си купи още някоя лимузина, а за такива места въобще е забравила.....
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

За съжаление не само в дома в Горна Козница е толкова тежко положението.В дома в Трън е същото,в дома край Провадия(дано не ги объркам двата дома,че единяи беше добре поддържан от някакви английски спонсори)също.И има още много,много такива домове с деца,които живеят в мизерни(меко казано) условия.

Аз за съжаление много добре знам как изглеждате деца с увреждания,но лично не съм ходила в един от тези домове,където освен че те потиска състоянието на децата ,те смазва психически и средата в която се налага да живеят.

Comment

2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

да момчета поклон пред това което свършихте
                      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

и аз искам да благодаря на всички, които помогнаха

Comment

Working...
                        X