Известие

Collapse
No announcement yet.

Възтановяване на точки- нещо интересно!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възтановяване на точки- нещо интересно!

Чета една книжка издадена 2007-ма, в която пише, че точки се възтановяват само при платени глоби! Аз имам разни неплатени глоби към КАТ и скоро минават 2 години откакто карам без нарушение, значи ли, че няма да ми възтановят точките, въпреки, че са минали 2 години.
    Lexus IS200

Зависи колега къде трябва да си плащаш глобите, ако е в данъчното може и да мине номера.Вече го направиха така,че без да си платиш акта не можеш да си вземеш талона от КАТ,това за актовете,незнам за фишовете как стоят нещата.Ти вероятно си си взел талона още преди да се въведе това и би трябвало да нямаш ядове.За всеки случай можеш да си направиш "справка за останали контролни точки" и съответно да питаш как стоят нещата,но ако искаш мини през данъчното първо и питай дали имаш да плащаш нещо на твое име,щото преди тези неща имаха давност.Аз така отървах един акт от преди 3-4 години,т.е. не съм го плащал, и сега даже бяха забравили да ми възстановят точките,но има напомних и съответно ги коригираха.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
      Зависи колега къде трябва да си плащаш глобите, ако е в данъчното може и да мине номера.Вече го направиха така,че без да си платиш акта не можеш да си вземеш талона от КАТ,това за актовете,незнам за фишовете как стоят нещата.Ти вероятно си си взел талона още преди да се въведе това и би трябвало да нямаш ядове.За всеки случай можеш да си направиш "справка за останали контролни точки" и съответно да питаш как стоят нещата,но ако искаш мини през данъчното първо и питай дали имаш да плащаш нещо на твое име,щото преди тези неща имаха давност.Аз така отървах един акт от преди 3-4 години,т.е. не съм го плащал, и сега даже бяха забравили да ми възстановят точките,но има напомних и съответно ги коригираха.
      Аз талона съм го взел, но по текста, който прочетох, точките се възтановяват ако нямаш задължения към КАТ. Така или иначе вече няма как да ти останат задължения към КАТ, защото за да си вземеш талона си ги плащаш, но аз съм си взел талона без да съм ги платил по старите правила още. Най- добре наистина да се провери, че да не стане така да си мисля, че са ми възтановили точките и да изгоря някъде.
      Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 14:29.
      Lexus IS200

Comment

Ами да, най-добре да си провериш че да ти е мир главата.Отиваш в данъчното,питаш "имам ли да плащам някакви данъци или глоби, че примерно ще ходя в чужбина" , после същото в КАТ и ако ти кажат че нямаш , ЧЕСТИТО, след като ти минат 2-те години без нарушения си възстановяваш пълния брой контролни точки.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

По давност нямаш глоба.Щом са минали 2 години глобата отпада.Нещо интересно което да знаете е че когато нямате нарушения 2 години от КАТ трябва да ви прибавят точки.Естествено те не го правят ако не ги подсети някой.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Не само да прибавят колега, трябва да въстановят пълния брой контролни точки, т.е. 39
            Наистина забравят да го правят и трябва подсещане.

Comment

Въстановяването е до едно време.Аз говоря за следващите две години.
              sigpic

Comment

Аз пък не мисля че като минат две годинии и ако не си си платил глобите за нарушения на пътя те отпадат.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Отпадат 100%.Миналата година като си сменях книжката бях чист като сълза, а имах сметка от около 500лв.
                  sigpic

Comment

Преди беше така, сега като ти направят акт, за да си вземеш талона обратно ти искат квитанция че си си платил глобата,която се плаща на касата в КАТ.Не знам как стоят нещата само фишовете, но с тия компютри едва ли ще отпаднат по давност вече.

Comment

Вече не отпадат по давност.Беше каквото беше.
                      sigpic

Comment

Има давност, но тя тече, от последната дата, когато са те приканили да я платиш /трябва да се докаже това, примерно с обратна разписка или нещо от сорт/ и мисля, че е 5 години, а доколкото знам, не се обвързват точки и платени глоби, но трябва да се прочете закона, който не го мързи
                        Last edited by fred; d.m.y г., 10:48.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Working...
                        X