Известие

Collapse
No announcement yet.

По писта или улица карам аз...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не съм изкарал всичи софянци ебати донорите, просто имам наблюдения върху действията на полицаите при спиране на автомобилите по пътя и съм забелязал следното:
    На първо място спират нарушителите - за превишена скорост, за неспазване на предимство на пешеходци, за неправилно изпреварване, минаване на червено. Обаче те спират и за проверки, без да си в нарушение, така че ми е странно как пък тези дето си карат в ограничението и не се правят на майстори ИЗОБЩО ни ги спират. Това е просто невъзможно.
    ПП От случая с 21 акта само да отбележа, че карам доста по-дициплинирано, но така е, докато не ти мине през главата не слушаш
    Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Аз преди докато правех глупости редовно и непрекъснато какви ли не случки съм имал. Най - обичах да ходя вечерно време да се въртя на жълтите павета. Засилвам се от президентството и на Батенберг - фиууу ръчна. От там обратно към ЦУМ. Пък нали имаше пръскачки лятото тогава (това лято да си призная не съм ходил и не знам ) на цветята. И обратния завой пред ЦУМ го правех с вратите напред. И обратно и пак и пак.... Ходели сме по две три коли... Няма такава веселба. Една вечер както си се забавлявам самичък и ме спира една патрулка. Документи и т.н. Оня ми вика: -Абе, Венци, какви са тия лупинги дето ги правиш тука? И аз: - Нали знаеш всеки е бил млад и т.н. Полицаят: - Абе гледамете, че тренираш тука от половин час, ама айде стига толкова!
      Или един път на пазара на Иван Вазов се забавлявах посред нощ на спирката на 102, защото ме мързеше да обръщам нормално пък то ми хареса и .... Както и да е няма да се оправдавам. И пристига една патрулка и пак. Старата песен на нов глас. А аз със една сенна хрема и очите ми - червени и подути. Решиха, че съм пил, ама какво ще ми направят като не съм? И пак ме оставиха.
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от sharky
        Абе хора, само аз ли съм най-недисциплинирания шофьор тука - "за 3 години са ме спирали 2 пъти" ???, "за 3 години и половина сам давал две по 5 и 10 лева на полицаите". Ми аз имам книжка от края на 2002 г. и имам над 30 акта за какво ли не, като само за първите 12 месеца бяха точно 21 броя. Няма да пиша колко пъти са ме спирали, че със сигурност няма да ми повярвате. Може ли при положение, че на ден ако човек минава около 50 км. в София, и навсякъде има полиция да го спрат един път в годината? Аз щото малко карам, та по-добрите шофьори да ми обяснят какво точно правят, та не ги спират, дали пък не се телепортират, като видят полиция?
        ами и аз имам книжка от края на 2002ра и за тия 2 и малко години
        имам 3 ПТП-та - с актове, 2 за превишена скорост , и един дето си го изпросих сам , заради каското....

и са ме спирали още 10тина пъти като суми под 10лв несм давал никога
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Аз все си мисля,че е въпрос на късмет..ща поясня и защоБях на 16 години когато ми купиха първата кола -нямах книжка ,но се научих да карам...и така близо 10 години.За 10 години каране без книжка са ме спирали точно веднъж заради превишена скорост.Разминах се с парична премия )Сега съм редовна ,но пак супер рядко ме спиратПожелавам си все така да ми върви
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

да, до късмет е, а и до маршрути - аз например почти не срещам полиция по пътя за работа или от Красна поляна до Овча Купел - тая отсечка е като забравена от бога място за куките.... кажи ми как ще ме сперат често, като тях ги няма там от където минавам... виж в провинцията е по различна работа.... там обичат софийските коли
            sigpic
            === 75 1.8 T '86 ===
            === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Ами аз имам книжка от 5 години някъде, но карам от 1 година. Имам вече 10к км. и до сега никога не са ме спирали полицаи. Около 2к съм карал в Сф и 8к из провинцията.
              Е малко трудно ще ме спрат при положение, че си спазвам всички ограничения, а и дори да съм в нарушение е максимум 5 км отгоре.

С Вальо доста сме си приказвали по въпроса, но моето мнение е следното:
              Ами всеки реве "ние сме бахти и лайняната държава, ......" и така нататък може много да се пише по въпроса. Ама я ми кажете колко са хората които спазват правилника и ВИНАГИ спазват ограниченията. Ми като нарушаваш правилника - ще си носиш последствията. Знам че веднага някой ще каже : Писна ми от моралисти и от разни дето се правят на светци. Ама при мен това е положението. Нямам опит като шофьор и предпочитам да се пазя а и ми се живее. Още повече никога не карам сам, а и напоследък си возя най- ценният товар който може да си представи човек и съм още по внимателен.

Вярно е, че има места където знаците ограничаващи скоростта са сложени единствено да хранят местните полицаи. (и те са хова все пак и те семейства хранят).
              Абе пак почнах да дрънкам глупости както си знам.
              Истината е, че ВСЕКИ СИ РЕШАВА САМ ЗА СЕБЕ СИ!

п.с А пари на кука не бих дал никога, просто това противоречи на принципите ми. Защото днес 20 кинта ,утре пак ама в другиден 20 кинта няма та де извадят изпод колелата на някой насрещен ТИР или крайпътно дърво.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                Вярно е, че има места където знаците ограничаващи скоростта са сложени единствено да хранят местните полицаи.
                Е колега извинявай, но по-принцип всички знаци по пътищата не се поставят с цел хранене на полицаи. Това, че седят там, кадето има временно ограничение на скоростта, е поради други причини.
                Пример:
                Полицаите често дебнат на извънградски пътища, там, кадето ограничението от 90 е 60. Защо? Защото много по-голям брой водачи биха превишили скоростта точно там. А ограничението от 60 е заради пресичане с друг път (най-често), не е заради това, че и те са хора .

Иначе смисала на изказванията ми беше съвсем друг - тия 10000 километра ги минавам за месец и половина - два, като по-голямата част е в София. Е, и като баба да карам, пак ще ме спират за проверка.
                Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от lenda
                  Аз все си мисля,че е въпрос на късмет..ща поясня и защоБях на 16 години когато ми купиха първата кола -нямах книжка ,но се научих да карам...и така близо 10 години.За 10 години каране без книжка са ме спирали точно веднъж заради превишена скорост.Разминах се с парична премия )Сега съм редовна ,но пак супер рядко ме спиратПожелавам си все така да ми върви
                  По същия начин. От 14 годишен карам по София за пероид от 4 години са ме спирали 1 път, на което естествено не спрях..ами си направихме интересно. Но не си мислете, че като съм карал без книжка и съм спазвал знаци...все пак на 16 години имаш 10 гюлета в главата, които не спират да се въртят хаотично... Иначе има и хора, които с години не са спирани...
                  Още на първия ден когато взех книжка ме спряха два пъти и то за нищо.
                  Според мен обаче проблема е точно в тези спирания просто за проверка. Нямам нищо против да ме спрат в 22:00 за проверка на документи, дори го одобрявам, но според мен е супер глупаво да ме спрат в час пик само за проверка на документи, при положение, че около мен минават хора които по един или друг начин сериозно нарушават ЗДП.
                  www.facebook.com/workshox

Comment

всичко е до знаене къде може и къде неможе да се прави дадена простотия.книжка имам от 10 години и досега имам 2 акта и 2 фиша и 4-те за превишена скорост и то с малко.от 2.5 години нямам регистрирано нарушение а не обичам да спазвам ограниченията за скорост(не навсякъде де),но минаване на червено,неправилни престроявания,отнемане на прединство,айде много ви моля това си е чиста проба гАзарщина и трябва да се наказва много сурово

Comment

Бе тя стана като анкета за кой колко акта и нарушения има, ми да си кажа и аз, книжка имам от 1994 г. /значи 11-12 години, кат. B,C,M,T/ и към 350 000 км. изминати, за това време имам 10-тина акта и още толкоз фиша, рушвет съм давал 5-6 пъти /по 10-20 лева/. От както работата е с точки са ми отнели 16 /само за 2 нарушения - >едното колан 10т./ Та за това време имам една катастроfа, не по моя вина, а по вина на пиян шофьор /те за това мразя пияниците на волана и заради един друг случай, когато пиян удари колата на жена ми а в нея беше синът ми тогава на 2 години - копелето щеше да умре ако не ряха дошли куките/ а куките пропускат по мое наблюдение 90% от тях. Добър пример е комшията, три коли размаза /все пиян/ обаче се измъква тихо и си прибира колата без много шум и толкоз, обаче според застрахователите той е ПО-малко рисков шофьор от мен....кво да правиш живеем в България!.
                      А иначе за подхлъзването /както му викате сега дрифт/, кой ли не го е правил, приятно е особена на познати завои
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                        Бе тя стана като анкета за кой колко акта и нарушения има, ми да си кажа и аз, книжка имам от 1994 г. /значи 11-12 години, кат. B,C,M,T/ и към 350 000 км. изминати, за това време имам 10-тина акта и още толкоз фиша, рушвет съм давал 5-6 пъти /по 10-20 лева/. От както работата е с точки са ми отнели 16 /само за 2 нарушения - >едното колан 10т./ Та за това време имам една катастроfа, не по моя вина, а по вина на пиян шофьор /те за това мразя пияниците на волана и заради един друг случай, когато пиян удари колата на жена ми а в нея беше синът ми тогава на 2 години - копелето щеше да умре ако не ряха дошли куките/ а куките пропускат по мое наблюдение 90% от тях. Добър пример е комшията, три коли размаза /все пиян/ обаче се измъква тихо и си прибира колата без много шум и толкоз, обаче според застрахователите той е ПО-малко рисков шофьор от мен....кво да правиш живеем в България!.
                        А иначе за подхлъзването /както му викате сега дрифт/, кой ли не го е правил, приятно е особена на познати завои
                        Абе човек имам приятели военни и досега все се хвалят че не са ги глобявали......Колега и Колега и така! Даже имам един колега бивш полковник дето ми се хвали че си карал без гражданска и не мое да проумее че ако стане нещо недай си боже ше изяде дървото как си пише по дебелите книги. Е тая година си направи все пак
                        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Тоя "закон" явно не важи за мен /а и не съм полковник - private Ryan /, пък и не винаги съм бил в армията тук доста се мразим с куките!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Така от известно време, от както правиха промени в закона съществува нарушение наречено "хазартно каране" което включва ръчни, дрифтове, форсиране и боксуване и кво ли не още И аз карам с ръчни и дрифтове за боксуването да не говорим, то си е искам неискам ма веднъж се разправях с ченгетата на тая тема и ми прочетоха новия закон - могат да ви ковнат ако искат Така че умната
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от sharky
                              Абе хора, само аз ли съм най-недисциплинирания шофьор тука - "за 3 години са ме спирали 2 пъти" ???, "за 3 години и половина сам давал две по 5 и 10 лева на полицаите". Ми аз имам книжка от края на 2002 г. и имам над 30 акта за какво ли не, като само за първите 12 месеца бяха точно 21 броя. Няма да пиша колко пъти са ме спирали, че със сигурност няма да ми повярвате. Може ли при положение, че на ден ако човек минава около 50 км. в София, и навсякъде има полиция да го спрат един път в годината? Аз щото малко карам, та по-добрите шофьори да ми обяснят какво точно правят, та не ги спират, дали пък не се телепортират, като видят полиция?
                              А бре пич ти с тия 30 акта как имаш още книжка,ако е верно на тебе треб да ти се вземе книжката за доста дълго време.Кви ги върши та са ти писали 30 акта.Ба м....аму аз от 6 години съм шофьор правя доста нарушения/обаче предварително обмислени/ а имам 4-5 акта
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

То си има начини да не ти приберат книжката, не е от значение колко акта са ти писали, а колко наказателни постановления са влезли в сила . Е, верно, един път беше на косъм книжката, но се оправих. А в началото като взех книжка (понеже и аз карам от 14 годишен) и си викам - Ей, са тия полицаи нема повече да ме тормозят и да се крия по паркингите и т.н., и като се правих на интересен и докато ги ебавах за какво ли не, те пишат ли, пишат... и така докато се осъзная колко съм тъп ми ги нацъкаха 21 броя.
                                Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Working...
                                X