Известие
Collapse
No announcement yet.
Данък автомобили
Collapse
X
-
Попринцип не съм против да си плащам данъка но да го направят 1% от стойността на автомобила и да ги оценяват по шваке примерно за да няма ама тоя декларира МL че струва 2 хиляди а оня ферари за 1000лв.... Ест че пак ще има S класи по за 3000лв... но поне така данъка ще е по реален! Който кара нова и скъпа кола следователно ще може да плаща по голям данък а който си кара по евтина кола по малък и т.н. А то в Бг е точно обратното на лъскавите коли данъка е по малък от колкото на 10-15 годишна кола !
Comment
-
Не е така, данъка на колата се прави на базата на години, конски сили/киловата или каквото беше другата мерна единица, аз съм икономист/ и кубатура.Дажи данъка на нова кола е по голям от тази на стара.Това е по закон, а общините имат право да определят стафка в рамките на закона
Швакето се приема за застраховките.Но така или иначе, борбата против закона е едно, а неплащането съвсем друго.Last edited by fred; d.m.y г., 19:36.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
А защо не е както в някой страни, колкото повече киломтетри се кара една кола съответно толкова повече данък плаща
някакси няма логика да плащам данък наравно с един бакшиш,след като той върти 200км на ден , а аз примерно 25кмAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщениеАз даже и в КАТ не съм я прехвърлил, ай да ги видя как ще ме хванат.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНе е така, данъка на колата се прави на базата на години, конски сили/киловата или каквото беше другата мерна единица, аз съм икономист/ и кубатура.Дажи данъка на нова кола е по голям от тази на стара.Това е по закон, а общините имат право да определят стафка в рамките на закона
Швакето се приема за застраховките.Но така или иначе, борбата против закона е едно, а неплащането съвсем друго.
Comment
-
Aбе дали след обевяването мога да плата данъка за вноски по малко че е 220 леваsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщениеАз даже и в КАТ не съм я прехвърлил, ай да ги видя как ще ме хванат.Първоначално публикувано от bo Покажи съобщениеА предполагам, че си само с договор за покупко-продажба, който си има давност и ако продавача е малко по-некоректен, да видиш как ще се озовеш без автомобил166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеХвала бих казал
П.П.: Имам гараж за който плащам 70 лева данък + такса смет годишно (безумно много, за едно помещение, което не виждам как точно замърсява, но и за него събират такса смет), за колата като какво точно се явява данъка щом си я държа в гаража - данък собственост ли, право на ползване ли, износване на общински път ли или пък затова че я паркирам ни заема място? Нали затова съм си купил годишна винетка - за да се движа по републиканската пътна мрежа. Не разбирам, обяснете ми моля!Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
А ето и една глупост, която ми сервираха понеже реших преди две седмици да регистрирам моята в данъчното(баща ми ме накара да регистрирам неговата и покрай нея реших и моята).
Та значи отивам аз в данъчното с големите талони на колите и обяснявам на девойката( силно казано де), че искам да регистрирам колите, и в отговор получавам, да отида да си снимам големите талони и заедно с копия и оригиналите на договорите за покупко-продажба да се върна при нея! Дотук добре, обаче на мен ми прибраха договорите при регистрацията в КАТ с обяснението, че от момента на регистрация талона е документът ми за собственост, ха сега да попитам просветените и светите ангелчета, кой според вас ще ми обърне внимание в КАТ(няма да ми обърнат никакво внимание) и дали ще ми върнат договора като им дам това обяснение(ще ме изгонят като куче)???
Не само, че няма да ми върнат договора, но това също така е влязло вече в досието на КАТ за колата ми и е квалифицирана информация, която не се дава на лицатаФактически и да реша да им давам пари пак ше ме вкарат в некакви филми от които няма излизане!!! Е извинявам се, ама да си е*ат ма**ите, и аз имам ценно време, а особено в нашето - "ВРЕМЕТО Е ПАРИ" и аз няма да отделя и секунда повече време да им се моля!!! В крайна сметка стигне ли се до това положение като в Пловдив, ще се водят дела докато справедливостта възтържествува!!!
Comment
-
И до ден днешен не мога да намеря за себе си логика в определянето на данъка. Ок, имам някой лев и решавам, че ще си взема по нов автомобил и по пътя на логиката от данъчното трябва да ми одерат кожата. Защо се питам аз? С новия автомобил аз спомагам за намаляне на вредните газове, за намаляне на консумацията на гориво, за повишаване сигурността на пътя. Тези неща трябва да се стимулират, а не точно обратното. Щом искат да играем грубо...паля трабанта, сипвам му двойно повече масло в резервоара и ще ви кажа от къде да не минавате, защото няма да може да се диша....но пък ще платя данък 10лв...КЕФ.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Само разлайват кучетата!!!!...едно време имаше некви операци на МВР и данъчните..."Комар"...мисля че беше по времето на Бонев...и кой охапа този комар...спомняте ли си????....те "скъпите" ни държавници, ако успеят да си докажат доходите, заедно с платените към тях данаци ЕВАЛА!.....тръгнали да плашат селския бек с москвича, че го кара със пълномощно!
Я да видим до къде ще я докарат с яхтите!!!?....тече и тази офанзива в момента!!!!
Примера за законост трябва да идва от горе...а главата е толкова загнила....че тръгнали да събират стотинки от народа.....МЪКА!
п.с.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
Comment