Известие

Collapse
No announcement yet.

Внос от Франция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Внос от Франция

Предстои ми 5месечен престой във Франция и обмислям като ида там да си купя кола и после да се прибера с нея. Но не знам какви разходи ще имам за: прехвърляне, данъци, винетки, прегледи, застраховки и т.н.
    Ще се радвам ако някой е запознат със системата да сподели.
    Вариант е също да си купя колата преди да си тръгна обратно и само да се прибера с нея, един вид да я внеса, но не съм наясно как стоят нещата.

Моля без предположения и излишен
    Last edited by soldier; d.m.y г., 16:26.

Не си задал въпроса много правилно
    Прехвърляне, данъци, прегледи, винетки, регистрации... къде?
    В България или във Франция?
    Не се разбира, какво точно искаш да направиш
    Ако искаш да я караш 5 месеца там и питаш за плащане на всичките тези неща там, то надали някой ще може да ти отговори в конкретни цифри, освен ако не се е върнал от Франция вчера... и пак може да те излъже без да иска.
    А ако питаш след докарване на колата тук, какво ще ти струва, то мисля, че лесно ще получиш отговор
    sigpic

Comment

Така ако не е ясно от първия пост, доуточнявам.
      Отивам във Франция за 5 месеца и искам да си взема кола, знам че ако само я купа и след това си се прибера с нея до БГ, трябват някакви транзитни номера и след това вече в БГ да си я регистрирам.
      Но би било добре, ако мога да си я взема колата и да я карам там през периода, докато съм във Франция, но предполагам трябва да я прехвърлям и да плащам данъци и т.н.

И така вече въпросите са следните:
      1. Има ли някакъв начин да си карам там колата през това време без да давам безброй много евро за данъци и т.н.?
      2. Колко време важат тези транзитни номера?
      Last edited by soldier; d.m.y г., 16:30.

Comment

миналото лято 1 французин бивш мисионер или легионер си купи къща на селото на жена ми.след няколко месеца докаря 1 автовоз коли предимно пежа и опели 92-93г и за 1 г нищо не продаде от тях и ги махна,бяха с неземни цени.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
          Така ако не е ясно от първия пост доуточнявам.
          Отивам във Франция за 5 месеца и искам да си взема кола, знам че ако само я купа и след това си се прибера с нея до БГ трябват някви транзитни номера и след това вече в БГ да си я регистрирам.
          Но би било добре ако мога да си я зема колата и да я карам там през периода докато съм във Франция, но предполагам трябва да я прехвърлям и да плащам данъци и т.н.

И така вече въпросите са следните:
          1. Има ли някъв начин да си карам там колата през това време без да давам безброй много евро за данъци и т.н.?
          2. Колко време важът тези транзитни номера?
          ам те тези транзитки са си само за транзитиране м/у държавите сигурно.там за къв чеп са ти?сигурно имат и те някакви пълномощни или нещо подобно.

Comment

Working...
          X