Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак въпрос за регистрация на кола.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пак въпрос за регистрация на кола.

Значи сега казуса е следния - купих от един юнак рама с табло от 156 с ляв волан, колата е от Италия, взимам я на фактура, екотаксата и била платена, колата не се е продала маса време, и той я разпарчетява, взима двг, окачване и прочее, и ми я продава, все едно ми продава цялата кола.....понеже аз не мога да ида да я регна така, а трябва да и сложа двигателя който ми остава от моята 2.0(рамата е била пак с 2.0 двигател), имам документ за него, на теория той си е на моята кола уж, макар че отдавна е свален.
    Въпроса ми е, когато "сглобя" колата и се монтирам в КАТ, мога ли да я регна само с фактурата от юнака дето я взех, итал талон, и документа за двигателя дето го имам за да му докажа произхода.
    Някой ми казва че може директно само с това, друг ми вика че трябвало комисия и прочее, трети вика че тоя дето ми продал рамата трябвало да ми даде документ че колата била бракувана и така можело.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Ники, най-дорбе питай някой от КАТ, защото който и да ти каже нещо тук не е ясно дали ще е достоверно. Всеки си тълкува законите различно - важното е вашите хора как ще го приемат. Според мен при всички случаи ще трябва да се мине през Технотест.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Ако имаш двигател без номер, или такъв дето не му се чете номера, що не го сложиш и така. На моя пише че не му се чете номера. Все едно си купил рамата с работещ двигател.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Comment

Къде искаш да регистрираш колата?В Сф. или СтЗ.?
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Какъвто и мотор да сложиш махай номера, ще пишат че не се чете и после можеш да слагаш къвто си искаш.Вземаш една фактурка от някоя морга че си купил мотор (1,6 примерно, въпроса е да има такъв мотор за този модел,щото ако сложиш 1,4 ще трябва да викаш комисия да го одобри) и ти си човека.Би трябвало да нямаш ядове.Най-добре първо да се посъветваш с някой от КАТ, за всеки случай.Би трябвало да стане и без фактура от морга,но тогава ще ти го пишат както е по талон.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Какъвто и мотор да сложиш махай номера, ще пишат че не се чете и после можеш да слагаш къвто си искаш.Вземаш една фактурка от някоя морга че си купил мотор (1,6 примерно, въпроса е да има такъв мотор за този модел,щото ако сложиш 1,4 ще трябва да викаш комисия да го одобри) и ти си човека.Би трябвало да нямаш ядове.Най-добре първо да се посъветваш с някой от КАТ, за всеки случай.Би трябвало да стане и без фактура от морга,но тогава ще ти го пишат както е по талон.
            да но колега как става това с премахването на номера знеш ли че в КАТ не падат от небето защото това им е работата и това си личи и колегата може да си навлече проблеми по принцип и да му конфискуват двигателя на колегата че и после да доказва какъв е и от каде е този ДВГ че неможе да докаже че е и негов защото е заличен номера и вари се оправяй после.по принцип може да се заличи но риска е голям и даваш неправилни съвети.
            п.п.нищо лично колега
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

А м/у другото мотора се води резервна част в другите страни,и ако е сменян в чужбина невинаги има номер мотора.Точно това е и идеята,все едно италиянеца го е сменил, пък като не стане с фактура от моргата и готово.Това е доказателството че мотора не е краден.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Ще ви дам за пример случката с голямата кола от подписа ми :
                Колата е купена в България, без да е сменяно нищо по нея, обаче в рестрационния и талон беше сгрешено и написано, че е 114 KW /а тя е 110KW/.
                КАТ не прие никакви официални писма от фирмата вносител, нито разпечатки от сайтове указващи номер двигател-мощност. За да променят мощността в регистрационният ми талон трябваше да мина през Технотест, за да издадат "Протокол за съответствие". И това се случва при положение, че колата е купена тук в България, без никакви промени по нея. Но цялата процедура си заслужаваше, защото ми спестява 250лв. годишно от разликата в данъка.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                  да но колега как става това с премахването на номера знеш ли че в КАТ не падат от небето защото това им е работата и това си личи
                  Няма да го махам, а просто ако се наложи мога да сложа двг без номера, тоя 2.5 например няма никакъв номер, не че тоя ще е за там, но принципно говоря.....
                  Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                  На теория мога да сложа моя който е от моята кола и имам документ за него, мога и 1.8 да сложа, пак имам докум за него, мисля че единия от двата дето ги имам все е без номера, но защо по дяволите ще е нужно това като в рама от 2.0 двг искам да сложа пак 2.0, който е регнат в КАТ..
                  Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                  Къде искаш да регистрираш колата?В Сф. или СтЗ.?
                  Ми на теория аз се водя в ямболския КАТ, и там искам да я регна, но на теория мога и в СТЗГ и в СФ на името на майки жени и прочее.....Защо?????
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Имаш л.с.
                    sigpic
                    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

е ако няма номер колега тогава няма проблем щом си е така мотора и се води така и по документи няма проблем принципно при регистрация говорим ако се заличат умишлено вече става друга работа тва изкам да кажа.що бре слагай 2.5 или вземи фабрично такава английска и обърни дирекцията скоро тука мои хора сервиз обърнаха един ML всичко си дойде на мястото и стана перфектно.но си е голяма играчка докат стане.и скапо вземат за обръщане
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                        е ако няма номер колега тогава няма проблем щом си е така мотора и се води така и по документи няма проблем принципно при регистрация говорим ако се заличат умишлено вече става друга работа тва изкам да кажа.що бре слагай 2.5 или вземи фабрично такава английска и обърни дирекцията скоро тука мои хора сервиз обърнаха един ML всичко си дойде на мястото и стана перфектно.но си е голяма играчка докат стане.и скапо вземат за обръщане
                        Е купих си рама с таблото и рейка за 700 лв, да не съм луд да ходя да ми го обръщат като мога да си го спестя.....плюс това като успях да сравня предниците на десните и леви волани, не подкрепям идеята че това ще е много успешна манипулация, макар че не е невъзможно....
                        Така и обаче не мога категорично да разбера в тая рама дето е била от 2.0, дали мога да сложа моя 2.0 и да я регна без ядове, комисии и прочее изгъзици.....

Comment

Според мен не би трябвало да имаш ядове,аз имам един познат дето вкарва(вкарваше) коли от Германия,още докато я вземе и ходи да трие номера на мотора и ги регистрира в БГ без номер на мотора.Така че не виждам проблем и ти да си регистрираш колата така, казваш че ония го е сменял там и това е,няма какво повече да се занимаваш.По принцип мотора се води резервна част на запад (говоря конкретно за Германия,защото съм сигурен) и ако се сменя не са длъжни да го опоменават където и да било.Вече ако искаш да я регистрираш с по-малък мотор (с цел по-ниски данъци ако ще си я караш ти) тогава се прави тая врътка с фактурата от морга.

Comment

Абе на ТС къде им е шибания номер на двг-то, че днес го обикалях оттук оттам, никъде номер не видях, а помня че куката ме караше да трия някъде, имам и в талона номер на двг.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Абе на ТС къде им е шибания номер на двг-то, че днес го обикалях оттук оттам, никъде номер не видях, а помня че куката ме караше да трия някъде, имам и в талона номер на двг.....
                              На мойто ТС на 166 се намира челно на двигателя, леко в дясно под една ламаринка и се вижда целия номер само с огледалце.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:18.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X