Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак въпрос за регистрация на кола.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Така и обаче не мога категорично да разбера в тая рама дето е била от 2.0, дали мога да сложа моя 2.0 и да я регна без ядове, комисии и прочее изгъзици.....
    Без ядове и разправии май няма да стане!
    Предполагам сегашната ти кола със нейния си мотор е регистрирана в КАТ и като въведат номера на двигателя веднага ще разберат че двигателя е от вече регистрирана в БГ кола!
    Аз цял ден съм се разправял заради тяхна грешка,защото един техен служител беше сбъркал една цифра от тройка на осмица!
    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
      Предполагам сегашната ти кола със нейния си мотор е регистрирана в КАТ и като въведат номера на двигателя веднага ще разберат че двигателя е от вече регистрирана в БГ кола!
      Ми именно тъкмо ще знаят че двигателя си е бил мой, и пак мой ще остане......точно заради това логично не би трябвало да е проблем......
      Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      На мойто ТС на 166 се намира челно на двигателя, леко в дясно под една ламаринка и се вижда целия номер само с огледалце.
      Ще трябва и аз да видя там, двг е свален и вдигнат уж го обикалях......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Абе на ТС къде им е шибания номер на двг-то, че днес го обикалях оттук оттам, никъде номер не видях, а помня че куката ме караше да трия някъде, имам и в талона номер на двг.....
        на блока има една пишка и номера се вижда много лесно(като погледнеш стоейки пред мотора се пада в дясно ) . Тая манипулация съм я правил няколко пъти вече - с триенето

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Дай акъл как става най - тарикатски, че доколкото разбрах ще трябва да бракувам рамата на която е стоял двг-то(тоест тая на която ще е другият ми двг), а това няма да стане, и вероятно ще слагам или двг без номер, или ще махам тоя на стария....
          Как го триеш?
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Дай акъл как става най - тарикатски, че доколкото разбрах ще трябва да бракувам рамата на която е стоял двг-то(тоест тая на която ще е другият ми двг), а това няма да стане, и вероятно ще слагам или двг без номер, или ще махам тоя на стария....
            Как го триеш?
            При мен казуса беше доста по -различен. Просто моята алфа няма номер на двг-то. От там нататък ,всеки следващ е без номер ,или го трия с флекса и го мацам с една паста за окиси и след това с масло .
            За брак не знам ... не е логично ,ти все пак може да искаш по добър двигател на другата и стария да го слагаш на тая рама.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Моята 145-ца като и смених двигателя не съм се обаждал в КАТ - ОБАЧЕ като я продадох на Емо от Варна му прехвърлих по талона купето + пред нотариуса прехвърлих и новозакупения двигател - после той с тези документи си я регистрира във варна с новия двигател и старата рама. Та предполагам за твоята като покажеш документ , чр имаш купето и двигателя ще регистрират новата кола (предполагам обаче трябва да бракуваш старата) Все пак имаш документи за собственост и на двигателя и на новата рама - няма начин да не може да стане
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Варианта ще е че регна колата с някакъв друг двигател(имам два англииски дето са без номера, или поне след доста триене не успях да видя), и понеже мисля че това ще е поне след 4-5 месеца, все ще ми изпадне нещо.....но така или иначе няма да стане тая да бракувам, че да мое да си го регна......

Comment

Начи Ники питах специално за твоя случай .
                  Ти искаш ,на твоята кола ,да я наречем "А" да сложиш двигателя от 2.5 , а на купето "Б" да сложиш твоя двигател .
                  Ако купето е регистрирано ,няма проблеми да си напарвиш бартера ,в малките талони не пише номера на мотора. Ще е яд ако искаш да я продаваш .
                  Законния начин е да отидеш с талоните на двете коли- А и Б ,да ти отчислят двг то от черната и да го зачислят на другата ,което автоматично значи ,че после трябва да спреш черната от движение. После, трябва да качиш двигател с документи на нея и да а зачислиш с този нов двг. След това вече може да си сложиш 2.5 цата ,ама ако не е зачислен към колата пак яд ,ако не ,е акциз . Това е точното обяснение на приятел от КАТ

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Мерси за инфото - ще прибегнем до шмекерията със слагане на двг без номер....

Comment

Мерси за инфото - ще прибегнем до шмекерията със слагане на двг без номер....
                      нп Никсън радвам се ,че съм помогнал . и по скоро сглобявай 2.5 цата да видим кво е

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                      X