Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам съвети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Попрехвърлих темата отгоре, но не срещнах някой да е имал Ланча Ипсилон, та тъй-като аз съм имал такава мога да ти дам лек съвет. За съжаление нямам лични впечатление от Туинго за да ги сравня коректно, но все пак от това което съм чувал за реното, смея да твърдя, че ланчата е в пъти по-здрава ,поради простата причина, че е едно към едно с Фиат Пунто. Моя модел беше с двигател 1.2 16клапана, 86 к.с. и вървеше доста брутално за кубатурата си, с учудващо нисък разход, прилично, дори учудващо добре обезшумено купе. За мен лично Ланчата е по-добър вариант от Реното. Обслужването е като за Пунто - ефтино, разликата между Пунто и Ипсилон е, че Ипсилона е с по луксозно и обезшумено купе , естествено по-различно. При почти постоянно инфантилно и дори от време на време брутално експоатиране за година и половина не можах да я счупя, дори и по ходовата част. Купих я нов внос, дори не и смених ремъците, само свещи и масла........ Ето и снимки, ако визираш този модел...
    тази ланча хем е грозна хем не толкова здрава.1 познат я купи за много пари и толкова ядове бере все още че няма на каде.

Comment

Попрехвърлих темата отгоре, но не срещнах някой да е имал Ланча Ипсилон, та тъй-като аз съм имал такава мога да ти дам лек съвет. За съжаление нямам лични впечатление от Туинго за да ги сравня коректно, но все пак от това което съм чувал за реното, смея да твърдя, че ланчата е в пъти по-здрава ,поради простата причина, че е едно към едно с Фиат Пунто. Моя модел беше с двигател 1.2 16клапана, 86 к.с. и вървеше доста брутално за кубатурата си, с учудващо нисък разход, прилично, дори учудващо добре обезшумено купе. За мен лично Ланчата е по-добър вариант от Реното. Обслужването е като за Пунто - ефтино, разликата между Пунто и Ипсилон е, че Ипсилона е с по луксозно и обезшумено купе , естествено по-различно. При почти постоянно инфантилно и дори от време на време брутално експоатиране за година и половина не можах да я счупя, дори и по ходовата част. Купих я нов внос, дори не и смених ремъците, само свещи и масла........ Ето и снимки, ако визираш този модел...
      Koлега хубаво е да вида и мнение на собственик на ипсилон ще ми е от полза за сега смятам да пробваме и двете и да прецениме след като се повозиме ...
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
        тази ланча хем е грозна хем не толкова здрава.1 познат я купи за много пари и толкова ядове бере все още че няма на каде.
        Ами аз имам доста познати със 156-ци, някои с фоксвагени, други с бе-ем-ве-та в тази ситуацията, късмета му бил такъв на твоя познат, мога да споря доста сериозно за това коя от двете е по-здрава, а за красотата не споря, въпрос на вкус, на моята жена и харесва повече от Туингото.Тази кола си е чисто Пунто, та колкото е чупливо едно Пунто, толкова и Ланчата. А вероятно за да остана доволен, съм имал може би повече "късмет"... Тези твойте приказки ги чувам постоянно за ГТВ-то което карам в момента, всъщност сигурно и претижателите на Рено,Пежо,Ситроен,Алфа,Фиат,Ланча...... слушат същите, и какво от това?
        Last edited by Доко; d.m.y г., 20:21.

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Koлега хубаво е да вида и мнение на собственик на ипсилон ще ми е от полза за сега смятам да пробваме и двете и да прецениме след като се повозиме ...
          Любопитно ще ми е да кажеш отзиви, което всъщност зависи донякъде на какви екземпляри ще попаднеш. И двете коли са малко срещани, и еднакво ефтини и ексцентрични, така, че взимай по-здравата и ефтина, и най-вече тази която на теб и жена ти хареса.Другото са празни приказки. Може би съм имал невероятния късмет да взема най-здравата Ипсилонка на пазара, че три пъти джанти да изправям, а носачите да не се разхлопат, и всеки път след брутално пътуване от Бургас до София (случва се доста често, съпругата ми е от там и това на 3-та снимка си беше обичайно каране) да очаквам синия пушек от аспуха, който така и не се появи за година и половина. Та не съм сигурен дали Реното ще има този ресурс. Но пак да отбележа , моя модел беше със спортно окачване - жив картинг, 195/50/15 гуми, и винтилиран 86 коньов мотор. При тези със по-слабия 60 к.с. мотор окачването си е нормално, возят съвсем прилично.

п.с. А между другото Форд Ка са на доста прилични цени вече и са в ексцентричния клас.......
          Last edited by Доко; d.m.y г., 20:48.

Comment

Ти не ми ли беше набор бе .... Кога успя да се ожениш... и на всичкото отгоре и кола ще и купуваш....... плашиш ме ... или смяташ че колата е средство с което ще се оттървеш от нея без дълги тежки разводи и т.н. ....

Comment

...За мен лично Ланчата е по-добър вариант от Реното. Обслужването е като за Пунто - ефтино, разликата между Пунто и Ипсилон е, че Ипсилона е с по луксозно и обезшумено купе , естествено по-различно. При почти постоянно инфантилно и дори от време на време брутално експоатиране за година и половина не можах да я счупя...
              В общи линии това е положението с Ипсилона. На жена ми колата е 1.2 60 коня, но върви доста. За градско е перфектната кола (по-точно новия Ипсилон с повече коне и ГИ). Само разходът при нас е висок - около 10-11 градско. Частите не знам коло струват, щото не съм купувал. Жена ми предпочита да кара нея пред Алфа-та ... воланът е много по-лек, а спирачката и газта не са толкова директни, много по-маневрена е, то и аз май я предпочитам за града
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                В общи линии това е положението с Ипсилона. На жена ми колата е 1.2 60 коня, но върви доста. За градско е перфектната кола (по-точно новия Ипсилон с повече коне и ГИ). Само разходът при нас е висок - около 10-11 градско. Частите не знам коло струват, щото не съм купувал. Жена ми предпочита да кара нея пред Алфа-та ... воланът е много по-лек, а спирачката и газта не са толкова директни, много по-маневрена е, то и аз май я предпочитам за града
                много голям разход гледах Днеска туинго , ипсилон и пунто и май най - евтино и изгодно е фиата - 1.1 55 коня 6 на 100 в софия гори ипсилона беше 1.4 12 В 83 коня нещо от сорта и Туингото не палеше та не я гледах много много ..... ипсилона е с най добър интериор .....
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin

Comment

тя е сравнително стара темата, но...
                  колега, бягай далече от 1.4!
                  същия мотор го слагат на браво, много страда тоя двигател.
                  търси 1.2 8 или 16 клапана 20 коня разлика
                  fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
                  ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p

Comment

Първоначално публикувано от fifo Покажи съобщение
                    тя е сравнително стара темата, но...
                    колега, бягай далече от 1.4!
                    същия мотор го слагат на браво, много страда тоя двигател.
                    търси 1.2 8 или 16 клапана 20 коня разлика
                    И аз така мислех 1.4 и харчи а на нея ще и е първа кола и за това

Ramstein - Benzin

Comment

Working...
                    X