Известие

Collapse
No announcement yet.

Значението на думата "провинция"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
    не може и дума за сравнение да става със сащ.в бг думата провинция по-скоро се използва като средство за малоуважение към някого или нещо от колкото да се споменава когато и кадето трябва.
    Еми точно - 3/4 от софиянци се омаловажат сами себе си като я използват за родните си места .
    Ако не е така аз ще си сменя името .
    Казвам го като човек който има къща на центъра на София и си живее във Варна (че то във шопия живот ли е ? ). Просто София не е това което беше и са прави кореняците като искат да се върне гражданството .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз лично не се убиждам на думата провинция!За мен такова понятие Софиянец вече няма! Софиянци са останали толкова че се броят на пръсти!Това че на колата ти пише С/СА или че в личната ти карта пише София за мен не те прави Софиянец!Нямам за цел да убидя никого просто такова ми е мнението!
      Fiat Punto 1.2 75 ELX
      EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
      EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
      EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Провинция трябва да се разбира територията извън по-големите градове,но много хора го използват дори като обида
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Виждам, че хората, които живят извън София се обиждат от тази дума.
          Ми навсякъде извън София, "софиянец" е обидно.

Сега остава да пуснем тема:
          Значението на думата "софиянец"

Сипете си по една студена бира и пийте до безсъзнание

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            .........Ти да си видяла в София, като минеш по центъра да те гледат лошо местните дупета? Докато ако минеш със софийска кола в някой по малък град те гледат, като изкопаемо.
            Хаха айде не на мен тия живяла съм 2 год в Сф и съм ходела на работа от Люлин до Мадрид всеки ден с моята кола който номер започва със СА и никой нищо.А на 2 или 3 пъти ми се наложи да ида с колата на моята приятелка с рег.номер ЕН и щяха да ме изядат с парцалите.А си карам както съм си карала и друг път.Имам и други случай.....И знам че като идеш някъде и като ти искат лич.карта и видят,че не си от Сф имат отношение към теб все едно си от луната.......

Според мен провинциализмът се корени другаде, а именно в съзнанието на един човек и в неговия светоглед, а не в отразеното в документ постоянно жителство. То е в ограничеността да виждаш по-далеч от носа си и да се смяташ за нещо особено, само защото си решил навреме да смениш местожителството.

ALFA 145 1.6 ТS `97
            & ALFA 156 1.8 TS '99

Comment

Напротив не се обиждам (поне аз ) напуснах София отдавна и съм доволен от това и не мисля да се връщам .
              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Смешно ми е определението „провинция” и защото на Запад (закъдето сме тръгнали) хората живеят там, където считат, че за момента имат най-добри шансове и определено не смятат, че най-голямо предимство е да си в столичния град. Човек не може да избере, къде да се роди, но може да решава, къде да живее и работи. А на тези „кореняци софиянци”, на които всички останали им пречат, ще кажа само „На крива ракета и космосът й е крив.” В крайна сметка всички живеем в България!

ALFA 145 1.6 ТS `97
                & ALFA 156 1.8 TS '99

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  Напротив не се обиждам (поне аз ) напуснах София отдавна и съм доволен от това и не мисля да се връщам .
                  И аз бих направил така но нямам каде да отида ,а и тук си живея във къща със керемиди и паркирам повече от4 коли но това е друга тема
                  WEST SIDE

Comment

Първоначално публикувано от Pebles Покажи съобщение
                    Смешно ми е определението „провинция” и защото на Запад (закъдето сме тръгнали) хората живеят там, където считат, че за момента имат най-добри шансове и определено не смятат, че най-голямо предимство е да си в столичния град. Човек не може да избере, къде да се роди, но може да решава, къде да живее и работи. А на тези „кореняци софиянци”, на които всички останали им пречат, ще кажа само „На крива ракета и космосът й е крив.” В крайна сметка всички живеем в България!
                    А ти каде живешш сега?
                    WEST SIDE

Comment

Първоначално публикувано от piticar Покажи съобщение
                      А ти каде живешш сега?
                      Ще ти отговоря,но има ли връзка с темата.
                      Живея в гр.Плевен

ALFA 145 1.6 ТS `97
                      & ALFA 156 1.8 TS '99

Comment

Направо се чудя как още спазвате добър тон в темата.Ето аз съм кореняк софиянец и ми е доста обидно,когато почнете да хулите София избивайки комплекси.София я нямало на картата преди години,то и България я нямало на картата преди години.Искам жителство ДА,омръзна ми да се боря с гелосани и амбицирани селянчета,дошли да покажат на софиянчетата какво могат,а са кухи като лейки.Столицата си стана държава в държавата,а хората който идват са станали истински гастербайтери.Живеят под наем по няколко човека в апартамент,блъскат като луди за по-малко пари и тн.Ама като се върнат в родните си места хулят и псуват София.
                        Света се превръща в едно голямо село.Не ме разбирайте погрешно нямам нищо против хората дошли да живеят и работят в София,просто сегашната икономика ги кара да идват тук и са добре дошли,стига да се съобразяват и да не правят Селски Номера.Сами знаете какви са те.Всеки мисли,че идвайки в столицата е велик,а другите са боклуци,само че тия боклуци ще живеят поне 10г повече от него.УВажавам всеки независимо от къде е Варна,Русе,Пловдив,Бургас и др. всеки град е хубав,но нека се уважаваме,а не да се храниме.
                        Не искам София да е столица,не искам не софийски куки да ми цепят задните части,не искам да ме сочат с пръст,че съм от големия град,не искам да ми викат,че живея в най-умрелия град,не искам да живея никъде другаде.Искам само едно- да не се избиват комплекси с родното ми място,макар че освен София е и България.Убеден съм,че такова разделение го има само при нас в България.

бтв-не визирам никого,ако някой се открие в текста си е негов проблем.

Ооо отплеснах се,по въпроса какво е провинция-всички населени места,който не са областни центрове.
                        Last edited by vikoalfa; d.m.y г., 21:33.
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                        Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
                          Направо се чудя как още спазвате добър тон в темата.Ето аз съм кореняк софиянец и ми е доста обидно,когато почнете да хулите София избивайки комплекси.София я нямало на картата преди години,то и България я нямало на картата преди години.Искам жителство ДА,омръзна ми да се боря с гелосани и амбицирани селянчета,дошли да покажат на софиянчетата какво могат,а са кухи като лейки.Столицата си стана държава в държавата,а хората който идват са станали истински гастербайтери.Живеят под наем по няколко човека в апартамент,блъскат като луди за по-малко пари и тн.Ама като се върнат в родните си места хулят и псуват София.
                          Света се превръща в едно голямо село.Не ме разбирайте погрешно нямам нищо против хората дошли да живеят и работят в София,просто сегашната икономика ги кара да идват тук и са добре дошли,стига да се съобразяват и да не правят Селски Номера.Сами знаете какви са те.Всеки мисли,че идвайки в столицата е велик,а другите са боклуци,само че тия боклуци ще живеят поне 10г повече от него.УВажавам всеки независимо от къде е Варна,Русе,Пловдив,Бургас и др. всеки град е хубав,но нека се уважаваме,а не да се храниме.
                          Не искам София да е столица,не искам не софийски куки да ми цепят задните части,не искам да ме сочат с пръст,че съм от големия град,не искам да ми викат,че живея в най-умрелия град,не искам да живея никъде другаде.Искам само едно- да не се избиват комплекси с родното ми място,макар че освен София е и България.Убеден съм,че такова разделение го има само при нас в България.

бтв-не визирам никого,ако някой се открие в текста си е негов проблем.

Ооо отплеснах се,по въпроса какво е провинция-всички населени места,който не са областни центрове.
                          Само така
                          WEST SIDE

Comment

стига колеги,човека попита за буквален превод на думата а ние пак типично по български реягирахме.всички знаем че деленията в бг са в 2 категории,1ната на областни градове и прекрипени за тях населени места и другата е,софия град-софия окръг и всички останали демек провинция.ай стига че ще ни щракнат.
                            Last edited by galinves71; d.m.y г., 21:41.

Comment

хахаха
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

САМО ДА ВИ КАЖА 4Е ПО ГОЛЯМА ПРОВИНЦИЯ ОТ ГОЛЯМОТО СЕЛО СОФИЯ НЕМААА ЗАПОМНЕТЕ ГО!
                                0892 488 330-Теодор
                                Alfa Romeo 145 3.0 24V
                                Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Working...
                                X