Известие

Collapse
No announcement yet.

За глобите и нарушенията...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За глобите и нарушенията...

Здравейте.
    Попаднах на това в Интернет:

http://news.automedia.bg/read/5922.html

И въпросът ми е:
    Влезнало ли е в сила и въобще всичките написани глоби да ли са влезнали в сила?

Много ми е интересна тази глоба:

"Тунинг":

Глоба от 100 до 1000 лв. е предвидена за водач, който без да спазва установения ред, комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторно превозно средство
    Когато нарушението е извършено повторно, наказанието е глоба от 1000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението.

Тази глоба само за вътрешен тунинг ли се отнася или и за оптичен??? В Закона за движение по пътищата прави ли се разлика за видовете тунинг, или са го написали така за всякакъв вид тунинг?

Поздрави.
    Все още нямам Alfa Romeo 147/1.6TS/105Hp ECO но ще си купя!

И как точно ще разберат какъв силов тунинг съм направил... или ще се ровят във форумите и ще следят за проектите...
    Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
      И как точно ще разберат какъв силов тунинг съм направил... или ще се ровят във форумите и ще следят за проектите...
      Ако всичко ни е както трябва да е, на ГТП ще разберат.
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Ами това са нашите управници измислят и въвеждат разни неща...

П.С. Ако всичко ни е както трябва, доста от колите дори няма да могат да минат на ГТП...

Comment

... Ако КАТ вземат да правят само те ГТП... знаеме ги тия работи ние.... и дино тестер да сложат там ще е супер...

Comment

имам един въпрос......газовата уредба счита ли се за изменение на конструкцията???....питам щото на повечето автомобили тя е доработка....
            Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 13:30. Основание: .

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
              имам един въпрос......газовата уредба счита ли се за изменение на конструкцията???....питам щото на повечето автомобили тя е доработка....
              Можем да попитаме на някой от следните телефони:

http://politika24.net/index.php/spis...staviteli.html
              Last edited by micevmi; d.m.y г., 14:02.

Comment

Първоначално публикувано от micevmi Покажи съобщение
                Можем да попитаме на някой от следните телефони:

http://politika24.net/index.php/spis...staviteli.html
                Не ми отговаря тоя абонат

Ахмед Доган - 0888 66 26 22
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

В Германия ако колата ти фабрично е с 14" джанти не можеш без да минеш одобрение да сложиш 15" и даже в талона ти пише изришно, че ти е разрешено да движиш с 15". Това е екстремно по принцип, но е правилно да има някакъв ред! Друг е въпроса, че нито полицията ни е на нивото на немската, нито самодисциплината (което е най- важното), нито самосъзнанието, нито годишните технически прегледи. Закони има, но смисълът от тях е нулев, защото първо на никой от нас не му дреме за тях и второ на никой от прилагащите ги.
                  Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                    Не ми отговаря тоя абонат

Ахмед Доган - 0888 66 26 22
                    .....някакво пиле пропява на тоя телефон, явно му е секретарка!
                    Нямам достъп до аскера....
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

А карането в БУС лентата.... Някой пробвал ли е в 18.30ч (движейки се от Румънското посока центъра) да навлезе на Цариградско по установения от закона ред.... мечтиииииииииииииии....

Comment

"Безплатно возене":

Глоба от 20 до 150 лв. е предвидена и за водач, който откаже превоз на представител на службите за контрол по този закон с моторно превозно средство за обществен превоз, с изключение на леките таксиметрови автомобили;

Дали трябва да сервирам кафе с возията.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Comment

Първоначално публикувано от bilgiiski Покажи съобщение
                          "Безплатно возене":

Глоба от 20 до 150 лв. е предвидена и за водач, който откаже превоз на представител на службите за контрол по този закон с моторно превозно средство за обществен превоз, с изключение на леките таксиметрови автомобили;

Дали трябва да сервирам кафе с возията.
                          Забележи, че пише превозно средство за обществен превоз. Аз все си мисля, че твойта кола не е обществен превоз.
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            В Германия ако колата ти фабрично е с 14" джанти не можеш без да минеш одобрение да сложиш 15" и даже в талона ти пише изришно, че ти е разрешено да движиш с 15". Това е екстремно по принцип, но е правилно да има някакъв ред! Друг е въпроса, че нито полицията ни е на нивото на немската, нито самодисциплината (което е най- важното), нито самосъзнанието, нито годишните технически прегледи. Закони има, но смисълът от тях е нулев, защото първо на никой от нас не му дреме за тях и второ на никой от прилагащите ги.
                            Мда, така си е...

Comment

Абре колеги приеха ли това за младите водачи вече?
                              Знам на първо четене беше прието, но има ли го вече като закон, т.е. в държавен весник има ли го?
                              Питам че жената се води млад шофьор и някой път се налага да кара.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X