Известие

Collapse
No announcement yet.

за всички които обичат животните

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за всички които обичат животните

искам да ви кажа, че съм потресена. ..не знам дали аз живея в маймунарник или вече не съм в ред, но днес намерихме изоставени кученца- нарочно изхвърлени на улицатаНе искам да коментирам този, който го е направил...по-важното за мен е тези поне да оцелеят...две от тях не са оцлели, но две са още живички. прибрахме си ги вкъщи, защото сърце не ни даде да ги подминем....ако някой от варна си търси кученце- моля ви- обадете се, защото вече си имаме едно и няма как да ги гледаме всичките. който има желание нека пише- или на лични, много ще се радвам ако успеем да им намерим хубав дом!!!!!!!!
    ... съжалявам ако съм писала несвързано, но наистина съ много разстроена как може човек да си позволи да изхърли такива мънички душици.. та те още нямат 10 дена...
    Alfa Romeo GTV 2.0/ 16 1997

Отношението към животните е мерило за развитието на едно общество.Като се има предвид "развитието" на нташето в момента, е ясно, че такива прояви няма да бъдат рядкост, както и доста по-гадни.,
    Тук някой "съдник" ще заяви - абе то хора изоставят/едва ли не си е посветил живота на такива/, та животни няма ли-е по това ще Ги познаете, лицемерити имам предвид.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

дано се намери дом за малките палета

А иначе моето отношение към злобните кучета които ходят на глутници е коренно различно,но това е друга тема.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

веЧе не знам дали въобще има държава и ако има- заслужава ли да има граждани.... не знам.. но това няма да ме спре да се чувствам човек и да правя каквото мога
        благодаря ви за съчувствието и се надявам, че все още има добри хора, които имат възможност да приютят едно сладко пале
        вече си имат имена- малката е БРЕРА.. no comment.. а, малкия- БАЛКАН
        и първата им снимка
        Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Отношението към животните е мерило за развитието на едно общество.Като се има предвид "развитието" на нташето в момента, е ясно, че такива прояви няма да бъдат рядкост, както и доста по-гадни.,
          Тук някой "съдник" ще заяви - абе то хора изоставят/едва ли не си е посветил живота на такива/, та животни няма ли-е по това ще Ги познаете, лицемерити имам предвид.
          Фреди, по-скоро съм привърженик на втората част от изказването ти.
          Гледали сме няколко кученца, котка и последното беше едно бяло зайче. Всичките умираха след година-две, три или повече. Тогава настава голяма трагедия в къщи, защото така се привързват всички към тях - все едно, че са член от семейството. Последното животно беше зайчето, което ми умря в ръцете. Едно от кучетата сме го наливали със системи цяла нощ и умря в ъгъла на едната тераса.
          Имах възможност да видя как се държат животните в естествена среда - колко са свободни и щастливи, а не затворени в клетки или сред бетонови стени. Затова смятам, че ако наистина някой обича животните, по-добре да ги остави да живеят в естествената им среда. Ако все пак някой реши да се грижи за някое животно да се замисли, че това е голяма отговорност. Когато си тръгнал по този път, трябва да го извървиш докрая. Затова вече по всякакъв начин се опитвам да предотвратя такива слабости на всички около мен, защото винаги настават големи трагедии и най-вече не е ясно дали правим добро или лошо на тези същества.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Ей като гледам по Анимал Планет едно предаване за зоополицаите, малее , тука никога няма да стане това.Сега тези паленца щяха да са в някой център, да им окажат лекарска помощ (ако има нужда) щяха да си цокат млекце в някоя клетка докато си ги хареса някой, а собственика който ги е захвърлил щеше да бъде съден и осъден със сигурност. Може да ги плюем колкото си искаме ама никога няма да стигнем на тяхното ниво на развитие.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от aya Покажи съобщение
              ....
              вече си имат имена- малката е БРЕРА.. no comment.. а, малкия- БАЛКАН
              и първата им снимка
              Оле,малки мили душици.
              Най-добре им остави снимчицата в някой зоо магазин(мои приятелки така са намирали къщи на бездомни животинки ).Пусни ги също така в дог.бг и в подобни форуми за любители на животни.Ще си намерят добри стопани сигурна съм!
              Обади ми се ,с каквото мога ще ти съдейсвам
              п.п.
              Както каза някой по-горе,коолко деца има захвълени,а какво да говорим за животинки.
              Лоши хора винаги е имало и ще има...за жалостВсичко обаче се връща в един момент.
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Аз наскоро обикалях Варненските покрайнини, бяхме спрели до един контейнер за боклук, и видях, че един чувал нещо мърда. Вътре имаше две малки кученца, някой ги завързал в чувала и ги хвърлил на боклука Просто не мога да повярвам, че може да има толкова деградирали човешки същества.
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Ей ужас, баси хората бе, как може такова нещо, аре оставил си го ама поне го пусни на свобода, колко време ще изкара животинката в тоя вързания чувал.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    Ей като гледам по Анимал Планет едно предаване за зоополицаите, малее , тука никога няма да стане това.
                    И тяхното не мога да го разбера-много случай като не могат да намерят развитие и ги умъртвяват-какъв е смисъла.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Comment

потресаващо е положението с бездомните животни в бг. Преди точно 4 дена станах свидетел на ужасна гледка... мъж от видим ромски произход беше вързал живо малко куче тип болонка или нещо подобно и го влачеше насила на някъде... стана ми интересно какво ще прави и спряхме колата, случката се развиваше на изхода на гр.Козлодуй та въпросното лице без никакво чувство за човечност вдигна кучето във въздуха върза го за един стълб и горкото "псе" започна да се души. Риташе скимтеше висейки във въздуха а ние нямаше какво да направим защото рискувахме някой тир да ни отнесе ако бяхме напуснали колата... Та законът на джунглата за това че по силният оцелява важи и за нашата "мила родина"
                      Lexus Is200
                      Honda CBR 600 F4i

Comment

Аз подобно отношение съм виждал и от двайсетина годишна с новичка лъскава Киа и още всичко ми се обръща и ми кипва, като се сетя за случая.
                        На улица "Цар Асен" която е еднопосочна и винаги има коли паркирани и от двете страни и се кара винаги бавно, защото е тясно, а и Пловдивския университет е на 200м и има много пешеходци, въпросната мърша мина през едно коте (ама съвсем малко, от тия залитащите), като с абсолютна сигурност го видя, защото в първия момент спря, но две секунди по-късно реши, че явно не си струва да си губи от ценното време. На светофара с бул. "Цар Борис III" спрях отдясно на нея и около 30 секунди я псувах с пълно гърло, ама без да се повторя, добре че си гледаше напред, даже и не понечи да каже нещо, защото щях да я сваля от колата и да я направя на пу*ка и парцали.
                        166 2.4 JTD

Comment

благодаря ви за отношението!!! такива коментари чух, когато казах на познати, че търсим къща за малките палета... дори не съм и предполагала какви хора познавам дадохте ми надежа, че все пак има все още хора в тая държава а не мислят само за
                          скоро ще разлепим и обяви с надеждата, че някой е готов на тази отговорност. А както каза old alfist.. да, прав си, че наистина е голяяяяма отговорност и не е за всеки, но нищо не може да се сравни с безгарничната любов и нечовешка преданост, които ни дават!! Цял живот съм имала кучета и са умирали и наситина е ужасно тежко, но важното е, че и ние сме им дали нещо в техния живот.. все си мисля, че е било за тяхно добро.. поне така си мисля.. и да, ако бяха по-големички.. щях да ги оставя на свобода... но да ги захвърлиш на по-малко от 10 дена.. е нечовешко...
                          а междувременно искам само да ви кажа, че малките са добре- нахранени напоении .. обичани
                          още веднъж ви благодаря за подкрепата

Comment

само за да приключа темата- давам отчет
                            Балкан расте в къща(не вила) с двор със собствена къщичка, а брера попадна при едно голямо семейство с 3 деца
                            всичко е добре, когато свършва добре
                            още веднъж ви благодаря за подкрепата!!!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Фреди, по-скоро съм привърженик на втората част от изказването ти.
                              Гледали сме няколко кученца, котка и последното беше едно бяло .............
                              .Затова смятам, че ако наистина някой обича животните, по-добре да ги остави да живеят в естествената им среда. Ако все пак някой реши да се грижи за някое животно да се замисли, че това е голяма отговорност. Когато си тръгнал по този път, трябва да го извървиш докрая. Затова вече по всякакъв начин се опитвам да предотвратя такива слабости на всички около мен, защото винаги настават големи трагедии и най-вече не е ясно дали правим добро или лошо на тези същества.
                              Е радвам се че нещата са така уредени
                              А сега видях изказвнето, на колегата Стар Алфист,
                              Съгласен съм, че този, който гледа животно трябва да има отговорност, която често пъти липсва у нас българите, а и в хората въобще.
                              Колкото за това, как се чувства животното, чел съм много литература/имам предвид ветиранарна, книги писани от природолюбители и т.н/, където ясно се казва, че ако гледаш животното и полагаш съответната грижа, то се чувства идеално,независимо от това,къде живее.
                              А ако можех да живея в къща примерно, на село, можеше и да е по добре за тях навярно.Но и там има елемента човек-тровят се, унищожават се и т.н, най вече поради човешката злоба и бездушие.
                              Но важното е, на животното да не се гледа като на плюшена играчка.
                              Но както и да е-не знам дали си чувал за Гжимек, един учен, чиито син загива в Африка при полет с малък самолет.Той е един от защитниците на дивата природа, специално е написал няколко книги за африканските резервати.Малко хора знаят, че той е един от първите изследователи и защитници и на животните, които се гледат за месо и прочее.ОПисани са условията например на кокошките носачки, случаите на канибализъм сред тях и прочее, породени от условията в коио живеят.Днес вече ЕС приема такива изисквания към ферми и прочее, което аз подкрепям.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 16:10.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X