Известие

Collapse
No announcement yet.

Едно питане за тези кредит простотии

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Едно питане за тези кредит простотии

Значи ,здравейте ,искам ,ако има работещи в такива институции да ми отговорят на един въпрос .

Значи ,харесах си днес един лаптоп ,приличен - 3 гига рам ,320 хард ,джи форс 8200 видео ,2.0 двуядрен процесор . Цената беше под 1000 лева ,което ми се струва доста удачно за тази конфигурация ... плюс това wi-fi блутут, камера 1.3 стерео ,квот си има всеки лаптоп ...
    Исках да го взема на изплащане , не защото нямам пари ,а защото ми е неразчетен разход ,за който в момента не ми се дават кеш пари.
    Отказаха ми от тби от джет също...
    Така ,това е най интересното . Никога не съм имал взимане даване с банки ,не дължа един лев никому ,не съм излъгал никого от тази сфера на работа ..... просто искам чисто нов лаптоп ,онзи ден ми откраднаха моя затова. В заложната ми има някакви ,но са дървета , а и още не се продават . разпитаха ме подробно ,едва ли не кой номер гащи нося ,както и да е няма проблем. Осигурявам се ,имам жилище ,вила и кола на мое име .... грешка ,колата не е на мое име .
    Що аджеба не ми дадоха да си го взема на изплащане? то утре ще ходя кеш да си го взимам ,но не е в това въпроса ...
    Много моля ,ако имо знаещи ,да споделят мнението си
    Благодаря предварително

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

На последък стана практика спецялно за ТБИ кредит да отказват "нови" клиенти, което ще рече такъв който няма кредитна история. Та за тях ти си рискова инвестиция за нивото в което се намираме в момента а именно в КРИЗА...
    Много в твой плюс щеша да е ако имаш поне един кредит та било то и не стоков но коректно изплатен - за това да ти дадат положителен отговор от кредитната компания и да си вземеш уреда...
    Не работя в такава, от другата страна съм този който ти е предложил лаптопа ми е колега явно но вече им знам номерата
    Last edited by J_I_V_K_O; d.m.y г., 23:58.
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      Отказаха ми от тби от джет също
      Това са банкоподобни институции.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Значи ,здравейте ,искам ,ако има работещи в такива институции да ми отговорят на един въпрос .

Значи ,харесах си днес един лаптоп ,приличен - 3 гига рам ,320 хард ,джи форс 8200 видео ,2.0 двуядрен процесор . Цената беше под 1000 лева ,което ми се струва доста удачно за тази конфигурация ... плюс това wi-fi блутут, камера 1.3 стерео ,квот си има всеки лаптоп ...
        Исках да го взема на изплащане , не защото нямам пари ,а защото ми е неразчетен разход ,за който в момента не ми се дават кеш пари.
        Така ,това е най интересното . Никога не съм имал взимане даване с банки ,не дължа един лев никому ,не съм излъгал никого от тази сфера на работа ..... просто искам чисто нов лаптоп ,онзи ден ми откраднаха моя затова. В заложната ми има някакви ,но са дървета , а и още не се продават . разпитаха ме подробно ,едва ли не кой номер гащи нося ,както и да е няма проблем. Осигурявам се ,имам жилище ,вила и кола на мое име .... грешка ,колата не е на мое име .
        Що аджеба не ми дадоха да си го взема на изплащане? то утре ще ходя кеш да си го взимам ,но не е в това въпроса ...
        Благодаря предварително
        по добре пробвай от някоя банка.. във всеки по голям магазин има представители...

Comment

Първоначално публикувано от Silvester9 Покажи съобщение
          по добре пробвай от някоя банка.. във всеки по голям магазин има представители...
          не е въпроса да пробвам в банки ,работата е такава ,че съм чист като сълза ,не дължа един лев на никой ,разни неграмотници им дават пари -цигани,просяци и така нататък ,на мен не ми дадоха. Ето в това е въпроса ...

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Това са банкоподобни институции.
            точният термин е 'небанкови финансови институции'
            (ако това изобщо има някакво значение)

@Stefan Caromov: колега, по-добре че не са те одобрили - лихвите и ГПР (оскъпяването) са огромни, дори сравнени с обикновена кредитна карта
            166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
            x145 1.6 boxer

Comment

Благодаря предварително
              в други пробва ли?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                в други пробва ли?

не , нервирах се , а и нещо се притесних ... понеже не ми дават

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ако се осигуряваш на малко пари за това не са ти дали.
                  Преди време също ако имаше много големи разминавания в това с осигуровките и декларирания доход, там който пишеш, пак не отпускаха, поради възможност от лъжа.
                  Въждат, че се осигуряваш на 300лв да речем, ти пък казваш, че получаваш 5000лв.
                  Те виждат и си казват - този или лъже че получава толкова, или има пари ама не ги дава, защото иска да прави измама, или нещо от този вид...
                  Ако се осигуряваш на 1000лв да речем, съм почти сигурен, че ще ти отпуснат кредита.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

не , нервирах се , а и нещо се притесних ... понеже не ми дават
                    не се нерви,както те са нагли и като влезеш в някой магазин ти се лепват 5-6 мацки с брошурки,така и ти трябва да отреагираш.пробвай с credi go.

Comment

Ако сте обърнали внимание, много често тия стоки на изплащене излизат над 20% над стойността.Понеже са длъжни някъде пишат обикновено със ситни букви ГПР, което значи годишен процент на разходите и обикновено е около 25%, тоест излиза много по солено от обикновения кредити ли овърдарфт-ама обикновено човек отива веднага да купува и тук без да имаш кредит или карта /дебитна или кредитна/можеш да го вземеш веднага, това е цялата работа, независимо дали го купуваш от банка или нейна институция, защото повечето от тия са точно институции на банки, номере че по тоя начин ти съдират по големи лихви и разноски.
                      А в твоя случай най вероятно не са ти дали пари понеже нямаш легализирани доходи или не са в досттатъчен размер, това може да се провери лесно в интернет./щом твърдиш че си абсолютно чист от към кредити и лоша история/
                      Last edited by fred; d.m.y г., 19:15.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Като работещ в магазин в който се предлагат стоки на кредит чрез TBI, мога само да ти кажа че от компанията официалната позиция е - "В момента сме насочени не към даване на нови кредити, а към събиране на старите..."

Това аз го зная, защото не веднъж съм се ядосвал че на чист клиент му отказват кредит. Лично в нашия магазин няма одобрен от ТБИ от декември миналата година и аз съм вдигнал ръце от тях. Много по либерлно действат ЦКБ (Централна Кооперативна Банка)...които съм ги виждал как наистина търсят начин да дадат кредита. Там поне успеваемостта е над 50%...Но не знам дали магазина от който искаш да вземеш работи с тях. За мен "измислени" институции са ДЖЕТ, ИйзиКредит и КредитГо....тва за мен са мафиотски компании...
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от bo Покажи съобщение
                          Ако се осигуряваш на малко пари за това не са ти дали.
                          Преди време също ако имаше много големи разминавания в това с осигуровките и декларирания доход, там който пишеш, пак не отпускаха, поради възможност от лъжа.
                          Въждат, че се осигуряваш на 300лв да речем, ти пък казваш, че получаваш 5000лв.
                          Те виждат и си казват - този или лъже че получава толкова, или има пари ама не ги дава, защото иска да прави измама, или нещо от този вид...
                          Ако се осигуряваш на 1000лв да речем, съм почти сигурен, че ще ти отпуснат кредита.

както по горе писах ,асигуряват ни с колегата на едни пари ,как на него му дават на мен не ....

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от trouble Покажи съобщение
                            Като работещ в магазин в който се предлагат стоки на кредит чрез TBI, мога само да ти кажа че от компанията официалната позиция е - "В момента сме насочени не към даване на нови кредити, а към събиране на старите..."

Това аз го зная, защото не веднъж съм се ядосвал че на чист клиент му отказват кредит. Лично в нашия магазин няма одобрен от ТБИ от декември миналата година и аз съм вдигнал ръце от тях. Много по либерлно действат ЦКБ (Централна Кооперативна Банка)...които съм ги виждал как наистина търсят начин да дадат кредита. Там поне успеваемостта е над 50%...Но не знам дали магазина от който искаш да вземеш работи с тях. За мен "измислени" институции са ДЖЕТ, ИйзиКредит и КредитГо....тва за мен са мафиотски компании...
                            начи от тби ,ми се обадиха да ме разпитват ,от джет не са се и обаждали дори ..и жената там беше някак си любезна като ми се обади след това да ми каже ,че няма да ми дадат кредит ,някак извинително. Ама не пожела да обясни що

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Никога не обясняват..остават това на консултанта в магазина ..ама той (аз)..отде да знам дее.а...Що не си вземеш една кредитна карта и да не се занимаваш с мизерници. Условията по една кредитна карта не са чак толкова лоши, дори и такса внасяне на пари няма...Годишния лихвен процент за покупки е около 15-18% и това ти е и ГПР...Внасяш колкото искаш...Олихвява се остатъка от невнесената сума. А на ТБИ и другите какво правят - кандидатсваш за стока за 1000 лева, слагат ти лихвата, едни процентчета още , наричат се управление на кредита + едни 2-3 лв. и допълнително като внасяш парите и ти земат и 1,20 до 3 лв.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                              Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Working...
                              X