Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ? Геометрия?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ? Геометрия?

Имам да правя курсова задачи по дескриптивна геометрия до тук добре - само един проблем не мога да отбележа почти нищо ...
    Ако някой има някакви познание и има желание да помогне ще съм много благодарен....
    задачата е следната:

Във военна проекция върху цилиндър с височина h=15 и основа в мю с център S(5; 5; 0) и радиус 4,5 да се оформи призматичен отвор с ортогонална проекция в пи четириъгълника ABCD[A(0; 3,5; 2), B(0; 6; 6), D(0; 1; 6)]

Ок няма нужда успях да се справя предполагам утре ще си покаже ...

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
      Ок няма нужда успях да се справя предполагам утре ще си покаже ...
      Еми....успех!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Невиждам в условието координатите на т.С от пи-четериъгилника.... Пък и да си призная за първи път чувам за такава геометрия...
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Мен ми е интересна военната проекция ?
          мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            Пък и да си призная за първи път чувам за такава геометрия...
            Пространствена геометрия - една от основните науки във всяко техническо образование.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:21.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Предполагам тва е решението на задачата - http://img87.imageshack.us/gal.php?g=13052009409.jpg
              Воената проекция е поглед отгоре на детайла в 3D проекция - попринцип като цяло Дескриптивната геометрия е интересна, само преподаващия да обяснява как си трябва - при нас този момент липсва

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                Предполагам тва е решението на задачата - http://img87.imageshack.us/gal.php?g=13052009409.jpg
                Воената проекция е поглед отгоре на детайла в 3D проекция - попринцип като цяло Дескриптивната геометрия е интересна, само преподаващия да обяснява как си трябва - при нас този момент липсва
                Колега, според теб каква е разликата между дескриптивната геометрия и стереометрията.
                sigpic

Comment

Също имам висше техническо, но може би не са ни го преподавали с такъв термин н ,...
                  sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Колега, според теб каква е разликата между дескриптивната геометрия и стереометрията.
                    НЕ съм сигурен за тва предпочитам да не дрънча глупости... Но със сигурност има и не мисля че е малка
                    Знам че и Дескриптивната геометрия е видове, имам един колега който се прехвърли от ТУ и той си е учил ДГ и въобще не влиза на упражнения лекции и в един даден момент реши да се запознае с преподавателката и като видя за кво става въпрос му стана лошо.
                    Една колежка беше дала на доцент от ТУ който преподава ДГ да и направи курсовите задачи и той ги беше направил изцяло грешно ...
                    А аз съм ССС, за Архитектурата е още по гадно понеже там има и сенки на детайлите и т.н. ....

Comment

Сещам се за една разлика - в дескриптивната геометрия, две успоредни прави се пресичат

Comment

Първоначално публикувано от sharo Покажи съобщение
                        Сещам се за една разлика - в дескриптивната геометрия, две успоредни прави се пресичат
                        Ми то във всяка геометрия успоредните прави се пресичат в безкраиността...
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

само ако се от4ита перспективата се преси4ат ............. а ина4е пи4а сигурно ми е колега във УАСГ стото мн ми прили4а на зада4а на леля лили колега ако имасх някакви други проблеми свиркаи

а ина4е разли4ните видове проекции зависят от представянето на работните лъчи на координатната система иначе военната си е стереометрична проекция ....... а в дискриптивната геометрия има и монжова и кутирана ......... там равнините се склупяват
                          Last edited by element_jori; d.m.y г., 17:59.

Comment

Първоначално публикувано от element_jori Покажи съобщение
                            само ако се от4ита перспективата се преси4ат ............. а ина4е пи4а сигурно ми е колега във УАСГ стото мн ми прили4а на зада4а на леля лили колега ако имасх някакви други проблеми свиркаи

а ина4е разли4ните видове проекции зависят от представянето на работните лъчи на координатната система иначе военната си е стереометрична проекция ....... а в дискриптивната геометрия има и монжова и кутирана ......... там равнините се склупяват
                            В УАСГ не ме приеха за по малко от около половин единица ... Кофти затва съм във ВСУ " Любен Каравелов" Звучи патриотски ама се шири на ебаси мястото ...
                            Тааа задачата не е точно така ... днес ходи на корекции и ще трябва да я попреправям ....
                            Като я направя ще постна снимки пак
                            И мисля че почти ги разбрах тези задачи което си е добър доход в университета някой да ти я направи взема 20-25 кинта

Comment

Първоначално публикувано от element_jori Покажи съобщение
                              само ако се от4ита перспективата се преси4ат
                              И тогава излизаме от техниката и навлизаме в изкуството
                              sigpic

Comment

Working...
                              X