Първоначално публикувано от fred
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
крадените телефони и закона
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеПише го на кутията, ако ли не зависи от телефона със спецялна комбинация от клавиши се вади или евентуално някъде по менюто. На нокия е:*#06#
Comment
-
Бъркате генерално нещата, наредба 40 касае комуникациите, а не телефоните като техника.
В нормалните държави този проблем е решен по друг начин - законово са създадени средства операторите да блеклистват крадени апарати.
Не виждам защо им е на куките да следят разговорите на някой купил си крадена слушалка, като има начин да го позиционират от оператора с точност до метри, да го спамят на всеки 5 мин с смс, че е краден апарата, да го изключват от мрежата си и т.н.
Изобщо тая тема е поредния пример как се пробутват тези в подкрепа на тоталния биг брадър, скрити зад загриженост за правата на хората.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеБъркате генерално нещата, наредба 40 касае комуникациите, а не телефоните като техника.
В нормалните държави този проблем е решен по друг начин - законово са създадени средства операторите да блеклистват крадени апарати.
Не виждам защо им е на куките да следят разговорите на някой купил си крадена слушалка, като има начин да го позиционират от оператора с точност до метри, да го спамят на всеки 5 мин с смс, че е краден апарата, да го изключват от мрежата си и т.н.
Изобщо тая тема е поредния пример как се пробутват тези в подкрепа на тоталния биг брадър, скрити зад загриженост за правата на хората.
до някъде се съгласявам с теб ...Аз написах темата ,че милицията вече няма правата да ни търси тлеефоните ,когато ни ки откраднат .... все пак за тях даваме пари ,щото сме в 5-тия свят още . За другите неща честно казано не ми пука да гледат кво съм си писал със сиика или пешо... нищо незаконно не пиша ,за да ме е страх . да наредба 40 е пакт за телекомуникациите ,с която не съм съгласен ,понеже нарушават личното ти пространство,НО изменението на наредбата ,да не може да се търси краден телефон ..е те тва не ми е ясно .
Comment
-
Няма значение какво ще търсят и как ще го търсят ,ако този който е откраднал телефона отиде и му смени имея в някой сервиз не могат да го барнат никога че е с краден телефон.Самата смяна става бързо ,така че не е проблем да се направи.Друг е въпроса някой мишкар открадва тел и го продава на някой ,който не знае че е краден ,тогава ще го хванат,но сменили имея никога не могат да го пипнатAlfa Romeo 145 1.6 boxersigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениедо някъде се съгласявам с теб ...Аз написах темата ,че милицията вече няма правата да ни търси тлеефоните ,когато ни ки откраднат .... все пак за тях даваме пари ,щото сме в 5-тия свят още . За другите неща честно казано не ми пука да гледат кво съм си писал със сиика или пешо... нищо незаконно не пиша ,за да ме е страх . да наредба 40 е пакт за телекомуникациите ,с която не съм съгласен ,понеже нарушават личното ти пространство,НО изменението на наредбата ,да не може да се търси краден телефон ..е те тва не ми е ясно .
А и те до сега как ги търсеха... не съм чул от познат с откраднат да са му го върнали.
Пак казвам, нежеланието да се приеме законово изискване към операторите да съдействат при кражби е едно, пробутването на всенароден биг брадър друго.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКъде пише, че не може да се търси, не може да се подслушва е едно, не може да се търси е друго.
А и те до сега как ги търсеха... не съм чул от познат с откраднат да са му го върнали.
Пак казвам, нежеланието да се приеме законово изискване към операторите да съдействат при кражби е едно, пробутването на всенароден биг брадър друго.
Сега вече това е в ресора единствено на СРП. а иди и ти се жалвай пред прокурора ,че е жизнено важно да ти намерят телефона . Изрично във форума на куките един казва,че ,за да имат разрешение да издирват краден телефон е ,ако той е доказателство за престъпление ,което предвижда от 5 на горе. А такива са само гореизброените от мен . Просто няма как да идеш и да кажеш убиха приятеля ми и мИ откраднаха телефона ,за да тръгнат да го търсят
Comment
Comment