Известие

Collapse
No announcement yet.

крадените телефони и закона

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    А откъде да си научим тоя имей код
    Пише го на кутията, ако ли не зависи от телефона със спецялна комбинация от клавиши се вади или евентуално някъде по менюто. На нокия е:*#06#

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
      Пише го на кутията, ако ли не зависи от телефона със спецялна комбинация от клавиши се вади или евентуално някъде по менюто. На нокия е:*#06#
      Това е универсалния код ,при всички действа .Просто при нокия има още доста кодове за различния софтуер ,особено ,ако е симбиан

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Бъркате генерално нещата, наредба 40 касае комуникациите, а не телефоните като техника.
        В нормалните държави този проблем е решен по друг начин - законово са създадени средства операторите да блеклистват крадени апарати.
        Не виждам защо им е на куките да следят разговорите на някой купил си крадена слушалка, като има начин да го позиционират от оператора с точност до метри, да го спамят на всеки 5 мин с смс, че е краден апарата, да го изключват от мрежата си и т.н.
        Изобщо тая тема е поредния пример как се пробутват тези в подкрепа на тоталния биг брадър, скрити зад загриженост за правата на хората.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Бъркате генерално нещата, наредба 40 касае комуникациите, а не телефоните като техника.
          В нормалните държави този проблем е решен по друг начин - законово са създадени средства операторите да блеклистват крадени апарати.
          Не виждам защо им е на куките да следят разговорите на някой купил си крадена слушалка, като има начин да го позиционират от оператора с точност до метри, да го спамят на всеки 5 мин с смс, че е краден апарата, да го изключват от мрежата си и т.н.
          Изобщо тая тема е поредния пример как се пробутват тези в подкрепа на тоталния биг брадър, скрити зад загриженост за правата на хората.

до някъде се съгласявам с теб ...Аз написах темата ,че милицията вече няма правата да ни търси тлеефоните ,когато ни ки откраднат .... все пак за тях даваме пари ,щото сме в 5-тия свят още . За другите неща честно казано не ми пука да гледат кво съм си писал със сиика или пешо... нищо незаконно не пиша ,за да ме е страх . да наредба 40 е пакт за телекомуникациите ,с която не съм съгласен ,понеже нарушават личното ти пространство,НО изменението на наредбата ,да не може да се търси краден телефон ..е те тва не ми е ясно .

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Няма значение какво ще търсят и как ще го търсят ,ако този който е откраднал телефона отиде и му смени имея в някой сервиз не могат да го барнат никога че е с краден телефон.Самата смяна става бързо ,така че не е проблем да се направи.Друг е въпроса някой мишкар открадва тел и го продава на някой ,който не знае че е краден ,тогава ще го хванат,но сменили имея никога не могат да го пипнат
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              до някъде се съгласявам с теб ...Аз написах темата ,че милицията вече няма правата да ни търси тлеефоните ,когато ни ки откраднат .... все пак за тях даваме пари ,щото сме в 5-тия свят още . За другите неща честно казано не ми пука да гледат кво съм си писал със сиика или пешо... нищо незаконно не пиша ,за да ме е страх . да наредба 40 е пакт за телекомуникациите ,с която не съм съгласен ,понеже нарушават личното ти пространство,НО изменението на наредбата ,да не може да се търси краден телефон ..е те тва не ми е ясно .
              Къде пише, че не може да се търси, не може да се подслушва е едно, не може да се търси е друго.
              А и те до сега как ги търсеха... не съм чул от познат с откраднат да са му го върнали.
              Пак казвам, нежеланието да се приеме законово изискване към операторите да съдействат при кражби е едно, пробутването на всенароден биг брадър друго.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Къде пише, че не може да се търси, не може да се подслушва е едно, не може да се търси е друго.
                А и те до сега как ги търсеха... не съм чул от познат с откраднат да са му го върнали.
                Пак казвам, нежеланието да се приеме законово изискване към операторите да съдействат при кражби е едно, пробутването на всенароден биг брадър друго.
                За жалост преди с тази задача са се занимавали дознателите,тоест пускаш жалба ,дознателя изисква справката от съответния оператор ,и готово .
                Сега вече това е в ресора единствено на СРП. а иди и ти се жалвай пред прокурора ,че е жизнено важно да ти намерят телефона . Изрично във форума на куките един казва,че ,за да имат разрешение да издирват краден телефон е ,ако той е доказателство за престъпление ,което предвижда от 5 на горе. А такива са само гореизброените от мен . Просто няма как да идеш и да кажеш убиха приятеля ми и мИ откраднаха телефона ,за да тръгнат да го търсят

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                X