Известие

Collapse
No announcement yet.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!! 1912

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!! 1912

Здравейте, за съжаление преди малко се върнах от среща с майката на познатия на всички Николай (1912 - победителят в клас до 2000кб.см на Италфеста в Лесново - червеното типо) . За него ми беше ясно,че е загазил, но незнаех точно какво се е случило (нямах вест от него от февруари месец). Оказа се,че е попаднал в нелепа ситуация и е накиснат от чужденец за грабеж,който той не е извършил и в момента го съди. Думите на адвоката му са,че това е честа практика на чужденците имайки в предвид, с какво име се слави държавата ни и,че те се застраховат от подобни случаи при влизането си в България. Чужденецът (въпросния Белгиец) го обвинява, че го е бутнал и е взел 5000евро от задния му джоб. При тази ситуация, щом има заведено дело в полицията за кражба и някаква сума за която се съдят, застрахователната компания възтановява парите (а дали наистина ги е имало никой незнае). Лошото в случея е,че за очевидци се смятат само Белгиеца и приятелката му, която е била с него. Николай е бил с негов приятел, но той е обвинен в съочастие и неговите показания не се зачитат в съда. Други очевидци няма!!! Както казва адвокатът перфектната изценировка (като по учебник).Адвокатът каза, че Николай няма шанс по нормален съдебен път (на пледира за невинен и да чака решенито на съда). Казва,че при тези обсоятелства и показания няма шанс и ще получи от 3 до 10 години,като честа практика било да се дава максималната присъда.Другия вариант е да се признае за виновен и да лежи 3 години за грабеж,който не е направил. И третия вариант е до 2-3 седмици да стигнат до споразумение с Белгиеца да непредявява претенции,че иска от него да му връща паритеи да се споразумеят с прокурора за някаква минимална присъда. Работата е там,че за да се стигне до споразумение, ще трябва да се даде определена сума пари (предполагам около 5000евро - не се знае на каква сума пари ще се съгласи). Майка му изтегли максимума който можа (7000лева) за зла участ дни по-късно баба му става жертва на телефонни измамници и им дава цялата сума пари.Баща няма!! Дни по-късно групата е хваната в Благоевград, там са направили най-големите си удари, имало е хора изгорели с по 40 000 лв. Изблици за връщане на парите от полицията за момента няма, а няма и време. Майка му каза,че ще се опита да събере по всякакъв възможен начин от приятели,роднини и познати заем, но едва ли ще събере повече от 4000лв. Молбата и е ако можем да помогнем за събирането на парите, защото положението в което се намира никак не е розово и ако не се стигне до споразумение ще лежи най малко 3 години за нещо което не е извършил . Вече започнах да правя организация при срещите в Пловдив да съберем пари в кутия или по друг начин и да ги дадем (или вкараме по сметка) на майка му. Молбата ми е който е съпричастен и иска да помогне на Николай (мисля,че доста хора го познават и са си говорили с него и знаят,че не е лош човек) да дарят каквото им е по силите за да спасим Нико от затвора.
    Знам, че е трудно да се събират пари от далечните краища на България, затова помолих майка му да отвори сметка, неприятното в тази ситуация е, че ако някои реши да дари 1-2-3лв ,ще трябва да даде още толкова за вносна бележка,затова смятам че ще е по-удобно да се сабират няколко човека и да се внася наведнъж.Ще се опитвам постояно да ви държа в течение колко пари са събрани по сметката. Ще постна тази тема и в Фиат Форума и се надявам наистина хората да са съпричастни и да помогнем на нашия съфорумац. Ще ви помоля,който внася пари да си запази вносната бележка за всеки случай. Ако може и модераторите да направят тази тема Важна за да има по-голяма гласност!
    Ето и номера на сметката и иманата на майка му у пощенския код, на който му е по удобно да ги изпрати чрез пощенски запис до поискване!

ТБ Инвестбанк АД
    BG42IORT73754002184200
    SWIFT:IORT 7375
    BIS:IORTBGSF Банков код

Йорданка Иванова Бекярова
    Пловдив 4023
    До поискване

Дано успеем да помогнем на нашия приятел в беда!!!
    Last edited by DJ_STIVAN; d.m.y г., 20:08.
    Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
    Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Жорко вече говорихме аз съм твърдо за само ще помоля допълнително които мисли да помогне да деиства сериозно защото доколкото разбрах времето е ограничено също така се надявам и да няма излишен спам по темата и при положение че има такъв ще помоля модераторския екип предварително да зачиства темата благодаря на всички отзовали се
    Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 19:50.
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Ще помогна с колкото мога!
      Дано Ники излезе от тая дупка
      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Дай номера на делото и в кой съд е то.
        VIVA ТИПО 1.4 карбуратор
        Нека Силата да бъде с Вас

Comment

Това което ми казаха е:
          Преписка 1022 от 2009 година на РП Плосдив
          Все още не е влезнала в съда а и за това се борим,защото ако влезне няма да има начин за споразомение ( това е което аз разбрах по думите на майка му,все пак не сам толкова наясно с нещата)

За сега знам,че са събрани 500лева от феновете на ФК Ботев Пловдив

http://www.bultras.com/news.php
          Last edited by DJ_STIVAN; d.m.y г., 21:58.
          Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
          Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

От една година вече незнам и аз как да го нарека ,но направо ме разкъсаха и мене и цялото ми семейство най разни доброжелатили.Не съм бил толкова затънал като колега ,но пак е свързано с финанси и няма да мога да помогна с много ,но ще дам колкото мога ,може и на 2-пъти да пратя ,но ще дам.Не позновом колегата ,но педпологам какво му ев моента.
            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Ебаси мамата невероятна история Ще погаме с каквото можем .
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

добре, доказателства какви имат ?

това, че свидетелстват нищо не е ?! това не е доказателство...

намерили ли са тези пари в него ? има ли някакви снимки как се блъскат или нещо такова ?!

ще пратя пари , дано се отърве момчето, но има нещо наистина нередно !
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

И факта, че приятелката на белгиеца дала показания, а на приятеля му не се приемали ?!
                  Тоя адвокат май ....
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    И факта, че приятелката на белгиеца дала показания, а на приятеля му не се приемали ?!
                    Тоя адвокат май ....
                    Лошото е че е възможно всичко. Веднъж така се сбихме с едни на улицата- по точно те се збиха с мен и после подавайки жалба в районното ги гледам и те там да подават жалба как съм нападнал сам 5 човека. ако се бях отказал да подавам жалба (както мислех да направя, но незнам защо реших да се разходя до там) то тогава срещу мен щеше да има заведено дело най- вероятно.

А не може ли някой да свидетелства, че случайно е станал свидетел на случката? И принципно не ми е ясно кога и как са хванали приятеля ти и имал ли е той допирна точка с този чужденец някога някъде?
                    Lexus IS200

Comment

Не мога да взема отношение, след като не съм запознат с подробностите, но препоръчвам на Ники да си наеме наистина читав адвокат. Само в досъдебното производство е възможно да се допуснат толкова грешки, че на този етап адвокат да каже, че е безнадеждно, е признак на непрофесионализъм.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

споразумение

За споразумение има начин и в първото по делото заседание. Очевидно адвокатът е скапан! Много съмнителна работа...

Comment

До се изкажа и аз по въпроса .
                          Съдят го за побой с грабеж ,демек чл.198 от НК

Няма какво да събирате пари ,АКО до сега не е имал усвовна присъда влязла в сила , не е извършил престоплението в изпитателния срок . По това обвинение ,дори и аз като пледиращ ,ще изкрънкам условна присъда!( наказанеито е от 3 до 10 години )Демек ,щом минималния рок е ПОД 5 години ,има възможност за условна присъда.

Преди години и мен така ме обвиниха в грабеж на една рускиня. Пуснаха ме "мярка за неотклонение" подписка
                          В съда закарах ,АМА ДИРЕКТНО в съда трима приятели свидетели ,с които съм играл карти уречения ден .Наистина кошаревски свидетели ,но при наличието дори и на такива ,няма начин да го осъдят ,а и да го направят ,има по горни инстанции,дори върховен съд ,като последна такава.
                          А той е в София и няма как да се подкупват съдии и тук ..така лесно (при условие ,че наистина е нагласена работата)
                          При споразумение и признаване на вина ,което за споразумението е задължително, се налага присъда ,която като максимален срок ,задължително ТРЯБВА да е под МИНИМУМА -демек под три години,естествено може да мине и по 78а от НПК ,тоест глоба , или пробация...условната присъда ,пак е практикуван вариянт. (освен ,ако няма чл 29 а именно рецидив)
                          Още нещо ,като си намери свидетелите ,дори ,аз може да му стана и още 3-4 ма от форума ,да кажем ,че сме имали среща на афистите ,примерно в Тутракан ,или ,ако щете в Аляска,няма как да го признаят за виновен .
                          Естествено криминалното досие е много важно ,защото тъпаците го взимат под внимание ,въпреки че закона изрично го забранява (знаете как е тук ) ,със сигурност ще има спънки ,но това не е нещо ,което е непреодолимо ,пак по някои от гореизброените начини.
                          С две думи ,освен ,ако самия адвокат не иска да ламти за пари ,ами и малко се съсредоточи ,човека е свободен . Ако беше у Сф ,щях да помогна ,да се избегне присъда.
                          Само запомнете ,при правилна защита ,няма как да го вкарат в затвора.
                          Нека майка му прочете това ,ако иска и да се консултира с втори ,ако трябва и трети адвокат .Съберете се приятели и свидетелствайте ,че сте били заедно , и в никакъв случай не ВЯРВЯЙТЕ на адвокати ,които казват ,"Споко ще оправим нещата " или нещо от този род .Нека прависта вникне в делото и ви обясни ЯСНАТА си позиция на ЗАЩИТА .

Като за финал ,с извинение пред аудиторията ,искам да споделя ,че това ми е малко филм ,ащо човека не е вече гърмян заек ... и нещо малко неми се връзва също ....дано не съм прав.

П.П. Забравих да вмента, че в процес на разследването излизат нови улики ,според коитж кунструктивно да се позиционира защитата..тоест трябва да е гъвкав,щото фактор са уликите и доказателствата .Щом са били двама ,тоест група ,вече това е утежняващо вината обстоятелство..търсете смекчаващи такива ,епикризи ,болести , какви точно са уликите с-у него , по време на престъплението къде аджеба и с кого е бил ,ако е бил на местопрестъплението ,какво и защо е правил там ,свидетели в подкрепа на думите ви ,и куп други наглед невинни неща ,можат да обърнат каручката.
                          И си задайте въпроса , много важен - ако не е бил там по време на грабежа ,КОЙ би могъл и ЗАЩО да го топи .
                          Има случаи ,в които отгововра на този въпрос ,води до пълното оневиняване и най- сигурно доказателство.

Успехи
                          Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 18:41.

sigpic
                          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            Лошото е че е възможно всичко. Веднъж така се сбихме с едни на улицата- по точно те се збиха с мен и после подавайки жалба в районното ги гледам и те там да подават жалба как съм нападнал сам 5 човека. ако се бях отказал да подавам жалба (както мислех да направя, но незнам защо реших да се разходя до там) то тогава срещу мен щеше да има заведено дело най- вероятно.

А не може ли някой да свидетелства, че случайно е станал свидетел на случката? И принципно не ми е ясно кога и как са хванали приятеля ти и имал ли е той допирна точка с този чужденец някога някъде?
                            Всичко може, така е колега, чувал съм точно за подобни случки, но в крайна сметка трябва да имаш добър адвокат ако се стигне до това, което е описано в темата , а в конкретния случай, както казва и Кольо има разни неяснотии, пък може да се приложи и опита на Стефан Саромов или Каромов
                            Last edited by fred; d.m.y г., 18:42.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Не че разбирам от право... но я сменете адвоката.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X