Известие

Collapse
No announcement yet.

Стара или Нова кола бихте си купили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стара или Нова кола бихте си купили?

А аз пък никога ни бех си взел стара кола, ако ивах възможност. Това е абсурд. Нищо, че няма екстри. То новите коли имат доста високи цени за подръжка.
    Май приятел така взе едно Ауди А4 - 2.5ТДИ 4х4 на 5 месеца със вс екстри - навигации, типтроник и т.н. След година каране му изгоря нафтовата помпа - 1500 Евро, после протече хидравликата и там още пари, а колата дойде с гаранция.................ама в Германия. Е от тогава не емал проблеми мисля.
    После купи нова кола Шкода Фабия (много се изкефих) П.С. РС ка е.
    Абе новата кола си е отлична. Просто никой не продава кола, ако няма проблеми или е на малко километри. Виж в мобиле.де тамо има 145-ци по скъпи и от 147, и си прави изводите.

А на баща ми Пежо-то вече 3 години и около 65 хил. не му е сменяно нищо освен консумативите.

Единствената кола която е по-добра от новата е СЛУЖЕБНАТА.
    Това е лично мнение.

А забравих - на Аудито му изгоря и единя Ксенон.

И още нещо не разбрах къде изчезна потребителя hf hpe - Еньо, ако не се лъжа, май съм изпуснал някой спор, защото гледам че пише в другите форуми. Този човек ме кефи максимално. Без да го познавам си личи, че знае доста.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Колега, ти като четеш Ланча форума, видя ли колегата дето е карал Октавиа, купена нова карана само от него 109 000 км. мисля 1.9 ТД, та за тия километри 3 броя турбо /по 2600лв./ и няколко броя датчици /някакви/ по 460лв. + още доста работи , ще цитирам по памет "...и ква ми е файдата че горяла по 5-6 литра дизел тоест за 10 лв. като на тия 10 имам още 8 за части и ремонти..." новите коли се произвежда с определен ресурс /нама да фалира завода я/, та може би не е далеч момента в който ще си мечтаем колата ни да е издържлива колкото такава произведена през 80-те!
    peace!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Нямам против това, че колите не са както преди 20 години но новата кола има едно нещо наречено ГРАНЦИЯ.
      Инече всеки прави своя избор. Аз бих си взел Фият Панда за малко пари, инече 159
      Е много е готина.
      В интерес на истината ако имах достатъчно пари нямаше да карам кола на 9 години. То повярвай ми в Германия не ги продават случайно колите, като станат на по 4-6 години.

Аз съм на мнение, че трябва да се забрани вноса на коли над 4-5 години, инече продават много запазени Ауди-та на по 18 години, който сами вече могат да ходят на заведение.
      Колата си има определен живот и той не е от 200 хил. нагоре.
      Те инече щяха да се продават само стари коли.
      И друго не мога да разбера, кой си продава перфектната кола, на малко километра и безпроблемно експлоатирана до сега?
      Абе май е трудно да се каже.
      Инече коли бол, за всеки по-нещо.
      peace
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Opel Astra J GTC

Comment

Ами продават ги колега в повечето случаи защото са им вече омръзнали а и щом финансово могат да си го позволят ,какъв е проблема.Ти например,що не си още с първият си GSM?Сигурен съм,че още би работил.

Comment

georgyg защо си мислиш че всички хора мислят мислят по този начин? Живота вече е много динамичен и ще става още по. Нормално е хората да си сменят колите не защото имат проблем а просто защото искат по-хубава (особено ако са запалени по автомобилите). Естествено че много пъти особено по-старите коли се продават защото имат причина или защото всеки момент ще спрат да се движат, но това не значи че всички са такива. Аз например никога не бих допуснал да карам кола която има нещо неизправно по нея. И общо взето всички коли които съм имал до сега съм ги продавал в перфектно състояние. Също съм виждал 164 88г на 29 000км която наистина изглежда нова и без каквато и да било забележка продадена за 1000евро например за това сигурно също нямаш обяснение?
          XTruck

Comment

В голяма част от "западните" страни лизинг е съвсем различен от този в БГрия...

Там например е повече нещо като кола под наем....Изплащаш 3 години колата, но след това колата не става твоя собственост, а я връщаш на дилъра...НО продалжаваш да си плащаш вноснките и получаваш нова кола за следващите 3 години...и така. Грубо казано е така...

За това там колите се сменят нон-стоп...много малко хора там си купуват колата...тоест след изтичане на лизинга колата става тяхна.

За БГрия обаче...избора между нова и стара кола е доста сложен...
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Баща ми има Вектра '90-та. Върви перфектно, за ~ 5 години е сменял само консумативи и разни дребни неща, и то каза че не е имало нужда, просто за да е сигурен. Няма случай да завърти и тя да не запали. Страшно доволен е от нея, но въпреки това ще я продава. Иска да кара по-нова кола, с повечко екстри, по-комфортна и т.н. Затова ще я продава. Иначе който я вземе от него няма да съжалява, тъй като колата е наистина перфектна.

Та ... затова някои хора си продават старите коли, не защото имат някакви проблеми.
              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

СТАРА ИЛИ НОВА - Кажи за какви пари става въпрос:така въпроса е малко неясен.
                Ако имам 15 хил лева - много ясно че няма да си взема нова Фиеста или някаква Дачия, а ще си взема една Алфа 2.4 ЖТД- пък била и стара. Дали Дачията или Фиестата ще са по-добри - как мислиш.
                Ако имам 50-100хил лв тогава вече е излишно да коментирам.
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

може би една анкета ще изясни малко нещата ? Иначе аз съм за употребявано МПС , показало или не вече заводските дефекти и улегнало

Първоначално публикувано от georgyg

А на баща ми Пежо-то вече 3 години и около 65 хил. не му е сменяно нищо освен консумативите.

.
                  кой модел е ?

Comment

Нещо много се е разгорещила темата.
                    Не говоря за коли в перфектно състояние на 18-20 години. Все пак колата е технически обект, но колите в по-новите модификации от 2000г. нагоре имат доста повече електроника, датчици и т.н. По скъпите коли имат и сериозна подръжка. Само като се загледам в темата за ремонтите на 156 и стигам до извода, че части евтини по колата няма.
                    Освен това като се вземе кола втара употреба имаме задължителна смяна на консумативи. Колите среден и висок клас това са минимум 1000-1500 лв. Аз Ауди А6 имам лични наблюдения (мой приятел смени 3 бр.) - там са 2000 лв.
                    Колите втора ръка носят риск, да са удряни и т.н. неизвестни ремонти.
                    Ако човек си купува кола която ще иска да кара дълго време т.е. не смята че трябва да я сменя защото другата е модерна и по-нова т.н. то тогава избора е може би новата кола. Въпреки, че по-бързо се обезценява и т.н.

А инече всеки си прави сам своя избор. Аз до сега имам за почти една година сменени само консумативи и термостат (17000 км, ако не са и повече). и съм доволен от колата, но колата е на 9 години. Не се знае на колко километра е, та дори съм веждал Опел Омега на 1 година внос от Германия на 360к. км.
                    Инече втора употреба кола може да се вземе по-голям клас, с повече екстри и наистина да е хубава.

Като имам възможнест ще си купя нова кола, това е избора за мен.

П.С. На баща ми печката е Partner 1.9D.
                    А и друго нешо относно новите коли, според мен е по-добре да се купуват от последните модофикации, защото всички нови модели имат детски болести включително и Алфи-те.
                    Не искам да ангажирам никой с мнението си, спора според мен е излишен.
                    Предполагам че 99% от вас искат да карат 159-ка пък нищо че караме хубави коли.
                    П.С и зависи колко се кара една кола, защото ако се кара 5-10к. км то тогава старата кола си е перфектна, и нещо да се случи няма да е фатално.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Opel Astra J GTC

Comment

Това е лично мнение.

quote]
                      Май си дойдохм е на думата, Ама няма никаква по-хубва кола от нея, а пък има страхотно евтина поддръжка.
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                        Това е лично мнение.

quote]
                        Май си дойдохм е на думата, Ама няма никаква по-хубва кола от нея, а пък има страхотно евтина поддръжка.

П.С. Забравяш, че е и много икономична
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Opel Astra J GTC

Comment

??? ???? ??? ?? ???? ?????? ?????? ??? ?? ?? ???????? ????!????? ?????? ????????????? ???? ?? ?????
                          ________
                          Lincoln custom history
                          Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 14:08.
                          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

И аз мисля че човек в БГ трябва да се съобразява с възможностите си и дори и да не иска може да му се наложи да кара някой стар казан Моето мнение е че ако можем да се придържаме към 7-8 годишната възраст на колата ще сме добре за нашите стандарти може и до 10/защото повечето от нас карат 10 и нагоре годишни коли/А мнението ми за новите коли е доста отрицателно понеже имам наблюдения върху няколко марки нови коли за мен последните свестни коли са направени около 2000-2001 година след това вече са пациент за сервиз и нови резервни части
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Тука гледам съм пускал една тема преди време и ми е интересно как и дали са се променили възгледите.
                              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                              Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                              X