Известие

Collapse
No announcement yet.

Стара или Нова кола бихте си купили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Ако са ти само това паричките , а на месец дохода ти е 500-1000лв , и случайно си семеен , е грешка с новата кола , била тя и Пежо ,само годишната застраховка ще ти съсипе бюджета . Виж по друг начин стои въпроса ако дохода ти е 20000 лв месечно .
    Кои са другите неща, които ще ми съсипят бюджета....?
    Питам сериозно, явно имаш опит!
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

С 20 000 каква нова кола ще вземеш ?
      ако те устройва да караш много малка кола с малък двигател и без багажник това е избора . Обаче ако ти е малка такава кола приключваш с варианта нова кола и търсиш стара .Тва е

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
        Кои са другите неща, които ще ми съсипят бюджета....?
        Питам сериозно, явно имаш опит!
        Значи хипотетично - семеен си , с дете на около 2-3 годинки , живееш със съпругата си , има баба да помага защото и жена ти трябва да работи, общ семеен доход две хиляди (недостижим за повечето млади семейства)
        От някъде са ти изпаднали 20000лв .(продал си нивичката на дядо)

разход : - месечни ( за каквото се сетя - импровизирам)
        1. Ток - колкото си изхарчиш (отоплителния период под 100лв няма да е в най добрия случай). Ако има и парно не ми се мисли .
        2. Вода - не е кой знае какъв ....
        3. Джи Си Емчета ......... ( според плана на оператора )
        4. Кафенца и дискотечки (гледам още млад си )
        5. Някоя друга дрешка (предполагам от време на време си обновяваш гардеробчето) + някое парфюмче.
        6. Ааа ХРАНА ( според проучвания българина харчи най много за храна)
        7............
        8.............
        9. Най важния разход - ДЕТЕТО - купуваш всичко от каквото има нужда (според възможностите)
        Ми то не остана май за бензин от само до тук изброените разходи (много е относително) , а трябва да си платиш каското което върху 20000 лв застрахователна оценка е около 7-8 % , или 1600 лв за година , естествено ще го разсрочиш на по 400лв за четиримесичие ,или 100 лв на месец КАСКО
        Тъй като споменах , че импровизирам , може по късно да допълня още някой и друг разход като данък , гуми , масло , и винаги има непредвидени такива , от които човек остава много често неприятно изненадан .
        Затова хубаво си смятайте разходите според доходите които имате преди да правите подобни покупки , (съвет - не визирам никой) , за да не изпадате в ситуацията на тези , на които най обичате да се смеете (примерно БМВ 740 със износени гуми - слик)

п.с. Разходите всеки сам да си ги смята .( с добри чувства )
        Last edited by Доко; d.m.y г., 15:18.

Comment

Браво на Доко. Това исках и аз да кажа, всичко е въпрос на възможности и добре сметнат бюджет. Аз също нямам деца но определено знам, че разликата е огромна.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

И аз смятам, че няма смисъл да се дават пари за нова кола, с доходи, които са една четвърт или една пета от тези на средния европеец.Естествено, ако дохода ни се поизравни всеки може да отправи взор към нещо по ново.Пък ако се чуди къде да си дяне парите, то начини бол.
            Но да отбележа, че у нас, една огромна част от хорат с нови коли са с доходи от черната икономика и автопарка би добил друг вид /нямаше да има черни джипове, пикапи и прочее лимузини, напоследък и бели се навъдиха /, ако работеха здраво МВР, ДАНС, прокуратура, данъчни и въобще ако бяхме нормална европейска държава.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              ако работеха здраво МВР, ДАНС, прокуратура, данъчни и въобще ако бяхме нормална европейска държава.
              Ако бяхме Европейска държава, нямаше и да получават заплата в МВР, по-малко от касиерка в Кауфланд
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Значи хипотетично - семеен си , с дете на около 2-3 годинки , живееш със съпругата си , има баба да помага защото и жена ти трябва да работи, общ семеен доход две хиляди (недостижим за повечето млади семейства) От някъде са ти изпаднали 20000лв .(продал си нивичката на дядо)разход : - месечни ( за каквото се сетя - импровизирам)1. Ток - колкото си изхарчиш (отоплителния период под 100лв няма да е в най добрия случай). Ако има и парно не ми се мисли .2. Вода - не е кой знае какъв ....3. Джи Си Емчета ......... ( според плана на оператора )4. Кафенца и дискотечки (гледам още млад си )5. Някоя друга дрешка (предполагам от време на време си обновяваш гардеробчето) + някое парфюмче.6. Ааа* ХРАНА ( според проучвания българина харчи най много за храна)7............8.............9. Най важния разход - ДЕТЕТО - купуваш всичко от каквото има нужда (според възможностите)Ми то не остана май за бензин от само до тук изброените разходи (много е относително) , а трябва да си платиш каското което върху 20000 лв застрахователна оценка е около 7-8 % , или 1600 лв за година , естествено ще го разсрочиш на по 400лв за четиримесичие ,или 100 лв на месец КАСКО Тъй като споменах , че импровизирам , може по късно да допълня още някой и друг разход като данък , гуми , масло , и винаги има непредвидени такива , от които човек остава много често неприятно изненадан .*Затова хубаво си смятайте разходите според доходите които имате преди да правите подобни покупки , (съвет - не визирам никой) , за да не изпадате в ситуацията* на тези , на които най обичате да се смеете (примерно БМВ 740 със износени гуми - слик)п.с. Разходите всеки сам да си ги смята .( с добри чувства )
                Брат, казвам го в добрия смисъл на думата.....ти си луд.Ние си говориме за разходи за автомобил, а не за памперси, не си попаднал на човека на който да обясняваш как да разпределя бюджета си. Ако разчитам че автокаското ще ми съсипе бюджета, на дали ще мисля за автомобил пък дори и втора употреба след 2000год. Вече шести месец след придобиването на 156-ца, всеки месец плащам образен лизинг. Дали ще са гуми, дали амортисьори, дали ще трябва дебитомер....не се оплаквам, ако се оплаквах нямаше да карам трета Алфа.С Уважение!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                  Ако бяхме Европейска държава, нямаше и да получават заплата в МВР, по-малко от касиерка в Кауфланд
                  E може би, ама това важи за всички професии като цяло, един професор също взима колкото примерно касиерка в Кауфланд, но разделението на професиите е друг проблем /много често монтьор в Ге,мания взима колкото лекар, /, първо да достигнем едно ниво, пък ще видим следващото, но имай предвид че полицаите не са най платената професия никъде из Европата, а и в САЩ както и учителите примерно, давам тези професии, защото на запад, по-нетрадиционни професии взимат по-добри пари, или пък традиционни, които и у нас и по света са много платени-водопроводчици, плочкаджии, строители, шофьори на голеееми камиони и т.н.
                  .
                  Last edited by fred; d.m.y г., 08:57.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Брат, казвам го в добрия смисъл на думата.....ти си луд.Ние си говориме за разходи за автомобил, а не за памперси, не си попаднал на човека на който да обясняваш как да разпределя бюджета си. Ако разчитам че автокаското ще ми съсипе бюджета, на дали ще мисля за автомобил пък дори и втора употреба след 2000год. Вече шести месец след придобиването на 156-ца, всеки месец плащам образен лизинг. Дали ще са гуми, дали амортисьори, дали ще трябва дебитомер....не се оплаквам, ако се оплаквах нямаше да карам трета Алфа.С Уважение!
                    E "своеобразен лизинг", каквото и да правиш толкова на тази кола, в рамките на разумното и допустимото, със сигурност НЕ плащаш. Ще се потретя, че дилемата "Нова или стара кола" не съществува. Всичко е въпрос на бюджет. Тук разбира се, изключвам желанието да се придобие нещо уникално, ценно, някоя класика от автомобилния свят, но това пък си е занимание на хора с наистина много средства или самотници с добър доход, които са си малко луди.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

@Доко Колега, сменти си разходите за колата за 1 година и ще разбереш, че изобщо на става въпрос за каско, гориво, подръжка и т.н.
                      Само за пример моята е към 3500-4000 лв годишно.
                      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                      Opel Astra J GTC

Comment

макар и на 2 години но ще е втора ръка,верно е че няма пръв да съм пръднал в нея.
                        146 JTD-2000г.
                        Punto 1.2

Comment

@Доко Колега, сменти си разходите за колата за 1 година и ще разбереш, че изобщо на става въпрос за каско, гориво, подръжка и т.н.
                          За това говориме, аз очаквах че колегата ще даде пример какви са разходите за нов автомобил, гаранционна поддръжка и т.н., а ние къде отидохме...
                          sigpic

Comment

Примерно КИА дават 7 -години гаранция,за това време ще оставиш пари за гаранционно обслужване за още една кола.
                            146 JTD-2000г.
                            Punto 1.2

Comment

Първоначално публикувано от monimsl Покажи съобщение
                              Примерно КИА дават 7 -години гаранция,за това време ще оставиш пари за гаранционно обслужване за още една кола.
                              Remember Mara to touch herself! За неанглийско говорящите - сетила се Мара да се побара.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Значи такъв ти бил късмета , попаднал си на екземпляр който има нужда от стягане . За пример ти давам себе си , миналата гогина взех една 156-а и за 2-3месеца и налях около 4000лв , естествено стана кола за каране , ама какво да направя като предния собственик не е сменял нищо , а преди два месеца купих едно ГТВ на което маслото не съм сменял още (обслужвано е последната година във Ванто) - просто няма нужда от нищо за сега . Та , ако ти беше попаднал на тази кола нямаше да пускаш подобни постове .ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ ВТОРА УПОТРЕБА СИ Е 50%+++++ КЪСМЕТ.Колкото и да я углеждаш - ВИНАГИ ИМА ПО-ГОЛЯМА РИБА(могат да те излъжат), вярвай ми , имам богат опит (няма да цитирам колко и какви марки автомобили съм притежавал от 1991г до сега - много са и от почти всички националности)

За това говориме, аз очаквах че колегата ще даде пример какви са разходите за нов автомобил, гаранционна поддръжка и т.н., а ние къде отидохме...
                                Пример мога да ти дам , но няма да е миродавен в случая , защото имам поглед на автомобили с по скъпа потдръжка (смяна на масло и филтри - около 900лв примерно)не се поемат гаранционно.Но и при тях важи същата схема - купиш ли кола от магазина на определена цена още от първия ден си с окло 30% от цената назад , това е в случай ,че решиш да я продадеш в рамките на първата година -АВТОМОБИЛА ВЕЧЕ Е ВТОРА УПОТРЕБА.На втората- третата година цената е наполовина.Друг е въпроса ако си решил да се жениш за нея , но в днешно време си мисля , че бързо ще ти омръзне и след две три години ще мислиш вече да я сменяш. А да не мислиш , че гаранционната потдръжка те спасява от разходи , има едно понятие - непредвидени разходи , ама купи си нов автомобил и ще разбереш за какво иде реч , не те познавам и не искам да обидя никого , но купувайте си коли според месечните или годишни доходи , а не от случайно - еднократно спечелени пари . Колата е един бирник , направи така , че ако имаш възможност тези случайно спечелени пари да работят за теб , (има пусната подобна тема - колега иска съвет какъв бизнес да захване с 20000лв) Но в българия в условията на млада демокрация има едно пишкомерене (с извинение) или така наречения ",милионерски синдром" , и тъй като съм от Бургас и познавам много реститути които последните години рязко забогатяха от продажба на наследствени имоти и хванати от този синдром , и които в момента имат обявени автомобили за продажба купени или от магазин , или по-скъпи и луксозни возила , при свършване на капитала придобит от въздуха , в момента сигурно не им се излиза , налегнала ги е депресия (не визирам всички). Та в общи линии много се увлякох пак , всеки да си купуватова което му е кеф и ако има възможност.Съвет няма как да дам на който и да било , дори и да пиша за разходи и бла бла глупости , всеки сам си решава .

п.с. Една бърза справка със случайно подбран модел Алфа 147 1.9 дизел
                                цена от магазин обявена в сайта (при реална покупка винаги е по висока) - 35 792 лв.1.9 JTD 120 Distinctive
                                И една обявена в мобиле.бг Alfa romeo 147 1.9 JTD 69000км,В ГАРАНЦИЯ
                                21800 ЛВ. юни 2006 .
                                Разлика в цената за две години и 69000навъртяни(обявени)км от 13992 лв , всеки сам да си пресмята .
                                Това е първия и най-голям разход на новия автомобил.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 12:18.

Comment

Working...
                                X