Известие

Collapse
No announcement yet.

Стара или Нова кола бихте си купили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Значи такъв ти бил късмета , попаднал си на екземпляр който има нужда от стягане . За пример ти давам себе си , миналата гогина взех една 156-а и за 2-3месеца и налях около 4000лв , естествено стана кола за каране , ама какво да направя като предния собственик не е сменял нищо , а преди два месеца купих едно ГТВ на което маслото не съм сменял още (обслужвано е последната година във Ванто) - просто няма нужда от нищо за сега . Та , ако ти беше попаднал на тази кола нямаше да пускаш подобни постове .ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ ВТОРА УПОТРЕБА СИ Е 50%+++++ КЪСМЕТ.Колкото и да я углеждаш - ВИНАГИ ИМА ПО-ГОЛЯМА РИБА(могат да те излъжат), вярвай ми , имам богат опит (няма да цитирам колко и какви марки автомобили съм притежавал от 1991г до сега - много са и от почти всички националности)

Пример мога да ти дам , но няма да е миродавен в случая , защото имам поглед на автомобили с по скъпа потдръжка (смяна на масло и филтри - около 900лв примерно)не се поемат гаранционно.Но и при тях важи същата схема - купиш ли кола от магазина на определена цена още от първия ден си с окло 30% от цената назад , това е в случай ,че решиш да я продадеш в рамките на първата година -АВТОМОБИЛА ВЕЧЕ Е ВТОРА УПОТРЕБА.На втората- третата година цената е наполовина.Друг е въпроса ако си решил да се жениш за нея , но в днешно време си мисля , че бързо ще ти омръзне и след две три години ще мислиш вече да я сменяш. А да не мислиш , че гаранционната потдръжка те спасява от разходи , има едно понятие - непредвидени разходи , ама купи си нов автомобил и ще разбереш за какво иде реч , не те познавам и не искам да обидя никого , но купувайте си коли според месечните или годишни доходи , а не от случайно - еднократно спечелени пари . Колата е един бирник , направи така , че ако имаш възможност тези случайно спечелени пари да работят за теб , (има пусната подобна тема - колега иска съвет какъв бизнес да захване с 20000лв) Но в българия в условията на млада демокрация има едно пишкомерене (с извинение) или така наречения ",милионерски синдром" , и тъй като съм от Бургас и познавам много реститути които последните години рязко забогатяха от продажба на наследствени имоти хванати от този синдром , и които в момента имат обявени автомобили за продажба купени или от магазин , или по-скъпи и луксозни возила , при свършване на капитала придобит от въздуха , в момента сигурно не им се излиза , налегнала ги е депресия (не визирам всички). Та в общи линии много се увлякох пак , всеки да си купуватова което му е кеф и ако има възможност.Съвет няма как да дам на който и да било , дори и да пиша за разходи и бла бла глупости , всеки сам си решава .

п.с. Една бърза справка със случайно подбран модел Алфа 147 1.9 дизел
    цена от магазин обявена в сайта (при реална покупка винаги е по висока) - 35 792 лв.1.9 JTD 120 Distinctive
    И една обявена в мобиле.бг Alfa romeo 147 1.9 JTD 69000км,В ГАРАНЦИЯ
    21800 ЛВ. юни 2006 .
    Разлика в цената за две години и 69000навъртяни(обявени)км от 13992 лв , всеки сам да си пресмята .
    Тук започнахме до говорим малко по-конкретно, както се и надявах да стане. Определено не бях наясно, че основната поддръжка е толкова скъпа в оторизирания сервиз. Относно пишкомеренето не ми става ясно, защо в няколко поста се споменава продажбата на имот на село и т.н. или за еднократно придобити пари. Има и варианти на изплащане, които все повече навлизат на пазара, които са напълно допустими и не е нужно да се разчита на външна помощ и не означава, че с това се цели да си свалям гащите.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
    Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
    Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Нова ако е над 50000лв иначе стара.

ако това е старата

а това новата

по-добре леля Ким
      Last edited by code; d.m.y г., 14:09.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

нова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"

Comment

Под 2 - 3 К евро доход на месец нов автомобил среден клас е безмислено набутване, а въшоците не са за всеки.
          Та зависи от приходите, ако имах възможност - нова 159 бордо щеше да ми стои добре
          За момента обаче, ей тия двете красавици от подписа
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
            нова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"
            То и аз се чуда Ти чий го дървиш във форума но не задавам въпроса! За някои хора( за други нехора) автомобила не е само птранспортно средство от т.А до т.Б а фенщина или страст( силна дума). Според теб е по-добре да си купя НЕУдачия сандеро, щот е малка и нова, пред 166 която примерно ми е присърце па макар и на 5-8 години?!? Няма да се получи колкото и рентабилно да е!
            Last edited by MrX; d.m.y г., 14:48.

Comment

Ок всеки си има мнение и твоето е такова, аз виждам във 10г. 166-ца,която е струвала 95хил. повече кола отколкото във някаква със всички екстри за 25хил. И каквито и ремонти да и направя ще ми излезе по-евтино отколкото само гаранционната смяна на консумативи на новата кола пък ако ще и да е някоя супер рентабилна гнида. Карал съм нов Авенсис (ако ще говорим за Тойоти) и вътре ми е спек, а Корола пък е супер депресия. Иначе новото си е ново спор няма, абе всеки си решава в коя лента да кара.
              Last edited by code; d.m.y г., 15:04.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

а замисляш ли се що колата ти която е струвала 95 000 сега струва 10 пъти по малко а , за поддръжката на 166 не бъди толкова убеден че ще ти е евтина аз съм фен на новите коли пък макар били и по малки щото нямам нерви постояно нещо да не ми е наред по колата , тва страшно ме дразни , предпочитам да не карам S класа но всичко да и е наред и да не да вися всеки месец по сервизи , нищо че би ми излязло по евтино , евентуално .

а на Mrx няма какво да му кажа , сигурен съм че още дълги години ще си лъска кошницата

Comment

Да, но колко като неговата "кошница" си виждал по пътя?

Освен всичко друго това е и тръпка.Аз не бих си взел нова кола само, заради факта, че е нова.

Предпочитам да е стара и да си я гледам с кеф, отколкото да е нова и да се успокоявам с това, че съм направил практичен избор...то най-практично е с градския по тази логика...

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Мдаа, много сте се разгорещили, бе колеги При всички положения новото си е ново, НО за хора които за 3 години имат възможността да спестят сумата която ще загубят при 50% -та обезценка. За другите, които не са толкова напред с материала остава вариантът 3-6 годишна кола - разбираемо е , че тези коли не се търсят толкова тъй като средната класа в БГ е доста имагинерно понятие. За масата от народа си остават бангиите от 7 години нагоре, и никакви приказки че "старите коли са по-здрави" не вървят тук - ПРОСТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Елементарно е - ако, да кажем, си купиш 166-ца за 15000 и си оставиш 5000 за ремонти, ще си дал 20 000 лв и като си погледнеш сутрин колата ще ти се оправя настроението и ще тръгваш с кеф за работа или закъдето и да е.
                      Ако си купиш нова Шкода Фабия за 20 000 лв пак ще си дал 20 000 лв и като се качиш в колата си ще ти е некомфортно, ще те е яд да я погледнеш и всяко пътуване ще е едно изнервящо преживяване.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

RPWWD
                        много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина

koolio що си мислиш че като дадеш 5000 за ремонти колата ще ти е наред ? ще ти е наред месец два , после пак се почва щото даже частите които си сменил пак ще са за смяна щот са правени в Тамбукту и са тотални ментета. И къв ти е кефа като караш 166 и знаеш че няколко неща пак са ти смяна и колата ти не наред , никкъв кеф не това
                        Last edited by SFINKS; d.m.y г., 15:51.

Comment

Не е комплекс на българина защото пазар на стари коли има навсякъде по света.Колата е стока, всеки си я оценява и ползва според неговите критерии.Всъщност комплекс може да се нарече и това непременно да караш нова кола, недай боже да те вземат за вехтошар иначе.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

RPWWD
                            много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина

koolio що си мислиш че като дадеш 5000 за ремонти колата ще ти е наред ? ще ти е наред месец два , после пак се почва щото даже частите които си сменил пак ще са за смяна щот са правени в Тамбукту и са тотални ментета. И къв ти е кефа като караш 166 и знаеш че няколко неща пак са ти смяна и колата ти не наред , никкъв кеф не това
                            Виж сега, бих си купил САМО такава кола, за която знам, че ако се появи нещо за оправяне на заплата/хонорар го оправям веднага. Имам предвид с това менние, че не бих си купил кола, която не ми харесва, само защото е нова.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

fred ти вече ме развесели ,да навсякъде се карат стари коли но толкова много стари лимузини никъде няма, говоря за е класи , ес класи , бмв 5 и 7 , волво 8 , алфа 166, пежо 607 ,секви видове джипове и така нататък и така нататък тва си е чисто Български синдром да кара големи стари лимузини
                              Last edited by SFINKS; d.m.y г., 16:05.

Comment

fred ти вече ме развесели ,да навсякъде се карат стари коли но толкова много стари лимузини никъде няма, говоря за е класи , ес класи , бмв 5 и 7 , волво 8 , алфа 166, пежо 607 ,секви видове джипове и така нататък и така нататък тва си е чисто Български синдром да кара големи стари лимузини
                                Разбирам те, не знам, не съм правил статистика дали на глава сме най много, но няма лошо в това - вчера видях в едно скъпо кафе двама чужденци, които сърбаха с обща лъжица едно капучино, не бяха и първа младост.Та честно казано аман от пратктичност, като имаш предвид факта, че това капучино струва стотинки за тях.Това поведение донякъде според мен е обусловено и от факта, че в миналото се чакаше по 15 години за някаква си жигула.......
                                Last edited by fred; d.m.y г., 16:16.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X