Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Стара или Нова кола бихте си купили?
Collapse
X
-
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
-
-
нова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"
Comment
-
Под 2 - 3 К евро доход на месец нов автомобил среден клас е безмислено набутване, а въшоците не са за всеки.
Та зависи от приходите, ако имах възможност - нова 159 бордо щеше да ми стои добре
За момента обаче, ей тия двете красавици от подписаWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениенова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"Last edited by MrX; d.m.y г., 14:48.
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениенова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"Last edited by code; d.m.y г., 15:04.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
а замисляш ли се що колата ти която е струвала 95 000 сега струва 10 пъти по малко а, за поддръжката на 166 не бъди толкова убеден че ще ти е евтина
аз съм фен на новите коли пък макар били и по малки щото нямам нерви постояно нещо да не ми е наред по колата , тва страшно ме дразни , предпочитам да не карам S класа но всичко да и е наред и да не да вися всеки месец по сервизи , нищо че би ми излязло по евтино , евентуално .
а на Mrx няма какво да му кажа , сигурен съм че още дълги години ще си лъска кошницата
Comment
-
Да, но колко като неговата "кошница" си виждал по пътя?
Освен всичко друго това е и тръпка.Аз не бих си взел нова кола само, заради факта, че е нова.
Предпочитам да е стара и да си я гледам с кеф, отколкото да е нова и да се успокоявам с това, че съм направил практичен избор...то най-практично е с градския по тази логика...
== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
Comment
-
Мдаа, много сте се разгорещили, бе колегиПри всички положения новото си е ново, НО за хора които за 3 години имат възможността да спестят сумата която ще загубят при 50% -та обезценка. За другите, които не са толкова напред с материала остава вариантът 3-6 годишна кола - разбираемо е , че тези коли не се търсят толкова тъй като средната класа в БГ е доста имагинерно понятие. За масата от народа си остават бангиите от 7 години нагоре, и никакви приказки че "старите коли са по-здрави" не вървят тук - ПРОСТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениенова стара , всеки според възможностите си , аз обаче не мога да разбера шоферите дето вместо да си купят някоя или чисто нова или на 2-3 години малка кола а вместо това си купуват 10 годишна алфа 166 или БМВ 7 ца ...... и после набиват космически пари за части и ремонти по "лимузините"
Ако си купиш нова Шкода Фабия за 20 000 лв пак ще си дал 20 000 лв и като се качиш в колата си ще ти е некомфортно, ще те е яд да я погледнеш и всяко пътуване ще е едно изнервящо преживяване.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
RPWWD
много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина
koolio що си мислиш че като дадеш 5000 за ремонти колата ще ти е наред ? ще ти е наред месец два , после пак се почва щото даже частите които си сменил пак ще са за смяна щот са правени в Тамбукту и са тотални ментета. И къв ти е кефа като караш 166 и знаеш че няколко неща пак са ти смяна и колата ти не наред , никкъв кеф не товаLast edited by SFINKS; d.m.y г., 15:51.
Comment
-
Не е комплекс на българина защото пазар на стари коли има навсякъде по света.Колата е стока, всеки си я оценява и ползва според неговите критерии.Всъщност комплекс може да се нарече и това непременно да караш нова кола, недай боже да те вземат за вехтошар иначе.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениеRPWWD
много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина
koolio що си мислиш че като дадеш 5000 за ремонти колата ще ти е наред ? ще ти е наред месец два , после пак се почва щото даже частите които си сменил пак ще са за смяна щот са правени в Тамбукту и са тотални ментета. И къв ти е кефа като караш 166 и знаеш че няколко неща пак са ти смяна и колата ти не наред , никкъв кеф не товаАко ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
fred ти вече ме развесели ,да навсякъде се карат стари коли но толкова много стари лимузини никъде няма, говоря за е класи , ес класи , бмв 5 и 7 , волво 8 , алфа 166, пежо 607 ,секви видове джипове и така нататък и така нататък тва си е чисто Български синдром да кара големи стари лимузиниLast edited by SFINKS; d.m.y г., 16:05.
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениеfred ти вече ме развесели ,да навсякъде се карат стари коли но толкова много стари лимузини никъде няма, говоря за е класи , ес класи , бмв 5 и 7 , волво 8 , алфа 166, пежо 607 ,секви видове джипове и така нататък и така нататък тва си е чисто Български синдром да кара големи стари лимузиниLast edited by fred; d.m.y г., 16:16.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment