Известие

Collapse
No announcement yet.

Стара или Нова кола бихте си купили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

бе 100 човека да пишат по темата 100 различни мнения ще дадат , мен затва първото мнение по темата ми беше че е безмислена темата , точна рецепта няма , един купува с акъл , друг със сърце , трети и той не знае с какво

Comment

Originally Posted by SFINKS View Post
      RPWWD
      много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина

Има логика, понеже голямата кола е мислена за по-голям пробег и по-надеждна от някоя сапунерка. Друг е въпроса дали ти е рентабилно и изгодно от финансова гледна точка.
      Една нова малка кола е набутана с доста електроники които също не са евтини.
      Лошото според мен, е че автомобилите взеха да ги мислят да издържат по-малък пробег, може и заради електрониката да е, но е факт , че им скъсиха живота.
      След време това ще се окаже голям проблем с избора на автомобил 2 ръка. Ще трябва да избираш или някои достъпен за финансовите ти възможности нов автомобил, който да караш 3-4 год. или някой такъв над тази възраст, по евтино, но който тепърва почва с ядове и подръжка.

Хубаво би било да можем да си позволим да заделяме от доходите си толкова, че да имаме винаги по една нова лизингова кола и като направи 3г връщаш и взимаш новия модел и продължаваш изплащането. То всъщност това си е и целта на автопроизводителите, да си вързан постоянно и ежемесечно да им снасяш.

п.с. не го написах много добре ама имам и друга работа, предполагам се разбира пък и ние това дет се вика много добре го знаем
      alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
      Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        бе 100 човека да пишат по темата 100 различни мнения ще дадат , мен затва първото мнение по темата ми беше че е безмислена темата , точна рецепта няма , един купува с акъл , друг със сърце , трети и той не знае с какво
        с пари

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
          Тук започнахме до говорим малко по-конкретно, както се и надявах да стане. Определено не бях наясно, че основната поддръжка е толкова скъпа в оторизирания сервиз. Относно пишкомеренето не ми става ясно, защо в няколко поста се споменава продажбата на имот на село и т.н. или за еднократно придобити пари. Има и варианти на изплащане, които все повече навлизат на пазара, които са напълно допустими и не е нужно да се разчита на външна помощ и не означава, че с това се цели да си свалям гащите.
          Ами ето ти лизингов калкулатор , посочената сума е за Алфа 147 , 35 792 лв http://www.alfaromeo.bg/?go=info&p=147 или делено на 1.95 евро = 18355 евро . Сам си направи сметката какви доходи имаш и дали ще ти е изгодно оскъпяването с над 9% годишна лихва
          Стойност за лизинг: 18,355.00 EUR
          Първоначална вноска (5.00%): 917.75 EUR
          Месечна вноска (без ДДС): 435.17 EUR
          Остатъчна главница (чиста стойност на кредита): 17,437.25 EUR
          Комисиона по обслужване на сделката 1%: 174.37 EUR
          Лизингов срок: 48 месецa
          Лихва: 9.15%
          . http://www.interlease.bg/calc.php .
          Върху цялата сметка добавете и Каско .
          Смятайте и ако ви оттърва - купувайте нови коли.
          п.с Ще ти утвърдат лизинга ако докажеш реален доход , това значи , че трябва да внасяш осигуровки на заплата мин. 2000лв. , и тук е основния въпрос - кой си внася данъците на държавата върху реалния доход ???????

Калкулатор работна заплата
          брутна заплата 2000.00 лева
          осигурителен доход 2000.00 лева

фонд "Пенсии" 136.00 лева
          фонд "ОЗМ" 28.00 лева
          фонд "Безработица" 8.00 лева
          ДЗПО в УПФ 40.00 лева
          здравни осигуровки 48.00 лева

общо осигурителни вноски 260.00 лева

облагаем доход 1740.00 лева
          ДОД 174.00 лева
          чиста сума 1566.00 лева

ето и сами да си ги смятате http://pariteni.bg/Calcs/5/c4ca4238a0b923821.html
          Last edited by Доко; d.m.y г., 17:45.

Comment

Първоначално публикувано от mohi Покажи съобщение
            Originally Posted by SFINKS View Post
            RPWWD
            много си прав и напълно те подкрепям ,нищо против нямам тва да си купиш стара кола , аз само написах че не разбирам логиката да си купиш стара голяма лимузина вместо да и купиш доста по нова кола пък била тя и по малка , е тва е синдрома и комплекса на Българина

Има логика, понеже голямата кола е мислена за по-голям пробег и по-надеждна от някоя сапунерка. Друг е въпроса дали ти е рентабилно и изгодно от финансова гледна точка.
            Една нова малка кола е набутана с доста електроники които също не са евтини.
            Лошото според мен, е че автомобилите взеха да ги мислят да издържат по-малък пробег, може и заради електрониката да е, но е факт , че им скъсиха живота.
            След време това ще се окаже голям проблем с избора на автомобил 2 ръка. Ще трябва да избираш или някои достъпен за финансовите ти възможности нов автомобил, който да караш 3-4 год. или някой такъв над тази възраст, по евтино, но който тепърва почва с ядове и подръжка.

Хубаво би било да можем да си позволим да заделяме от доходите си толкова, че да имаме винаги по една нова лизингова кола и като направи 3г връщаш и взимаш новия модел и продължаваш изплащането. То всъщност това си е и целта на автопроизводителите, да си вързан постоянно и ежемесечно да им снасяш.

п.с. не го написах много добре ама имам и друга работа, предполагам се разбира пък и ние това дет се вика много добре го знаем
            1 пимерче.мой колега кара А4 от преди 3месеца.сега му е влезнала мушица в главицата да я продава забелеи за 8000лв без право на пазарлък и ако я продаде за тези пари което ме съмнява като познавам колата е решил да гръмне 12000лв за някаква тойота и той не може да ми обясни модела .само знам че е дизел и е 2002г.аз му викам-щом си решил да даваш 12000лв пари от кредит що не си купиш 1дачийка нова и в гаранцийка и др.а той ми вика-ти луд ли си бе ,дачия.и аз се отказах от приказките.що кво и е на дачията?ами ако тойотата излезе с някакъв дефект както излезе А4етворката за кви пари говорим нататък,а той-те не се чупят японските.а аз го поправям-те дано не се чупят.www.espaceauto.bg/?new_make_mode=5

Comment

Така е решил понеже японките са в челни класации по надеждност. Ама и тех в последно време взеха да ги сглабят туция русия и кеде ли още не, те повечето производители си изнесоха производството, а това е още един компромис с качеството и такивати му работи.

Все по-зле ще става, ще се чудиш к'ва марка да избереш

Абе като се замисля много от нещата станаха хем бъкани уж с екстри хем shit. Телевизори, телефони та даже и блажната боя не е като преди
              Last edited by mohi; d.m.y г., 17:50.
              alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
              Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Сфинкс, не до комплекси замисли се сега какво ще ти кажа!!!
                Голям клас кола на старо е най-изгодната покупка! Това са най-зверски обезценените коли! Това че една Фиеста струва колкото едно Мондео, Поло колкото Пасат и т.н. прави съвсем логичен моя избор. Много кола за малко пари - така съм преценил така съм пазарил
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Нова италианска кола трудно бих се навил да си купя,ако имам тази възможност.Може би някой фиат,но и това е под въпрос.Най-удачният вариант за мен е кола на 2-3 години,която вече се е обезценила почти наполовина
                  Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                  ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                  ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Разбирам те, не знам, не съм правил статистика дали на глава сме най много, но няма лошо в това - вчера видях в едно скъпо кафе двама чужденци, които сърбаха с обща лъжица едно капучино, не бяха и първа младост.Та честно казано аман от пратктичност, като имаш предвид факта, че това капучино струва стотинки за тях.Това поведение донякъде според мен е обусловено и от факта, че в миналото се чакаше по 15 години за някаква си жигула.......
                    Нямам нищо против джиповете и лимузините, стига собствениците им да не смятат, че за тях правилата не важат.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Нямам нищо против джиповете и лимузините, стига собствениците им да не смятат, че за тях правилата не важат.
                      Е да, у нас обаче покрай тия простаци намразих тия коли, а колата вина няма
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                        Нова италианска кола трудно бих се навил да си купя,ако имам тази възможност.Може би някой фиат,но и това е под въпрос.Най-удачният вариант за мен е кола на 2-3 години,която вече се е обезценила почти наполовина
                        Като стана дума за нова италианска кола, освен Алфа 159, много се кефя на новата Крома - много алтернативна за БГ машина, почти не се среща по нашите пътища, а е супер комфортна и с м-джет двигателя направо "излиташ"
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                        X