Известие

Collapse
No announcement yet.

Едно логическо развитие ... акциз!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Едно логическо развитие ... акциз!

С нетърпение очаквах това да се случи и то вече е факт:
    http://dnes.dir.bg/2009/05/29/news4528315.html

Въпросът е каква тесла ще измислят за въпросните коли, за да компенсират онези 18-20 милиона, които ми се струват смешно малко на фона на всички Х.0 литрови коли, с 200+ конски сили, движещи се по улиците
    sigpic

ЕХ...май наистина никой не чете форума вече, преди да пише!
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=34886
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Теслата ли?Готвят ни едни мноого закачливи данъчета
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Аз само не мога да разбера - при условие , че с всеки изгорен литър гориво плащам един лев на държавата (щото в горивото над 50% от цената са акцизи и данъци)Защо измислят още данъци (винетка, общински данък, гражданска задължителна, преглед, данък при прехвърляне, + всичките данъци дето излизат от джоба ми за горивата)
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
          Аз само не мога да разбера - при условие , че с всеки изгорен литър гориво плащам един лев на държавата (щото в горивото над 50% от цената са акцизи и данъци)Защо измислят още данъци (винетка, общински данък, гражданска задължителна, преглед, данък при прехвърляне, + всичките данъци дето излизат от джоба ми за горивата)
          Ми няма ни като поданици,на България за да им обясним...
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

поредния пример за анти държава ...... още повече режат главата на бедните и облагодетелстват богатите
            Alfa Romeo 145 1.4 103HP 16V 1999g.

Comment

Едно премахват друго измислят ... Няма да е както я мислим !

Comment

Сега ще видим колко от нас ще си вземат "акцизни" коли
                sigpic
                SCUDERIA ITALIA
                BMW 5-er
                BMW 7-er
                Fiat GP

Comment

това е поредната мега тъпотия! какви ли данъци сега ще трябва да плащаме
                  alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
                    това е поредната мега тъпотия! какви ли данъци сега ще трябва да плащаме
                    Ха, със сигурност няма да са по-малки отпреди

Comment

Какви еко такси пак .. взеха ми 1 път 200 лева да се регистрираше колата , сега искат годишно хахаха. Е то тфа е си будала човек. В момента повечето хора немогат да си платят данъка и даржавата не печели и 1 стотинка от този човек докато ако направят данъка около 100 лева доста повече хора биха го платитли, то просто тези наши данъци са смешни ако колата беше 149 к.с. плащаш 247 лева обаче ако е 150 297 е за 1 кон 50 лева отгоре. Качили тоя 1 кон ще изрини асвалта , който и без тфа е под сякаква критика.. бях на екскурзия навартяха са 800 км и нензам как не ми паднаха бъбреците.300 лева данък, 200 лева еко такса, 70 винетка и гражданска отговорност 150 то какво стана 750 лева при условие , че земаш 350 лева заплата.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                        Какви еко такси пак .. взеха ми 1 път 200 лева да се регистрираше колата , сега искат годишно хахаха. Е то тфа е си будала човек. В момента повечето хора немогат да си платят данъка и даржавата не печели и 1 стотинка от този човек докато ако направят данъка около 100 лева доста повече хора биха го платитли, то просто тези наши данъци са смешни ако колата беше 149 к.с. плащаш 247 лева обаче ако е 150 297 е за 1 кон 50 лева отгоре. Качили тоя 1 кон ще изрини асвалта , който и без тфа е под сякаква критика.. бях на екскурзия навартяха са 800 км и нензам как не ми паднаха бъбреците.300 лева данък, 200 лева еко такса, 70 винетка и гражданска отговорност 150 то какво стана 750 лева при условие , че земаш 350 лева заплата.
                        Я сега сметни и ми кажи ако взимаше наистина 350 лв заплата след колко години спестяване щеше да си купиш алфа 156?
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Я сега сметни и ми кажи ако взимаше наистина 350 лв заплата след колко години спестяване щеше да си купиш алфа 156?
                          Добре го каза колега, но повярвай ми има 1000 начина да стане това нещо и не искам да изпадам в подробности тука не става въпрос как да я купиш, а това че даржавата ще ми натресе да плащам още 200 лева ей така да има щото и аз исках да зема 2.5 в6 и не бяха много скъпи ама да видях 9000 акциз и ми се отщя. А всеки знае колко е една средна заплата , също да не коментирам как стават тези чудеса в 1 населено място определена държавна работа се заплаща да кажем с 350 лв. а в друг град 500. Даже и данъците им са по - евтин , ае просто си плащаме ебаси парите и тфа е не съм се интересувал колко са данъците по другите държави , но не мисля , че са като наще както ти казах вземи 1 заплата 350 лева и данък от 750 лева и си представи да кажем в Германия значи там трябва да зема 1500 евро и да плаща 2000 данък , което е пак по - добър вариант от сегашният тука, поне там с тези 1500 евро можеш да заделиш пари... ( коментари от рода на ем що си зе кола с такъв данък са излишни). А и пак ти казвам това как си дерзал да си купиш кола за 6 000 лева, няма нищо общо с данък/заплата. Пак ти казвам толкова пари за най- обикновена кола.
                          Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 23:14.
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Абе и 20 000лв заплата да взимам, не виждам смисъл да давам пари и да получавам едно голямо НИЩО в замяна. А не , в същност получавам нещо....дупки, задръствания, ремонти по окачването през 6 месеца....итн...Съгласен съм да платя и 700лв такса/данък , но асфалта да е асфалт, светофарите да са точно изчислени, улиците да са ремонтирани и тн!
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

В Гърция за литраж над 2,2 плащат по 600 евро всяка година данък.Застраховките им са някъде около 1000-1200 евро на година
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X