Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв монитор да си взема?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какъв монитор да си взема?

Искам да си взема по-свястен монитор, че от моя архив ме заболяват очите за нула време
    Общо взето не съм наясно.
    Мисля си за TFT LCD 19". Но незнам дали ще е по-добре за очите.
    Ако ми кажете и за марка и цена ще е направо супер, знам че тук доста хора разбират от хардуер /поне се надявам да е така/.
    ПП Трябва ми като за обикновен юзър, няма да правя анимация на него
    FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
    LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
    ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
    LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Re: Какъв монитор да си взема?

Първоначално публикувано от INTEGRALE
    Искам да си взема по-свястен монитор, че от моя архив ме заболяват очите за нула време
    Общо взето не съм наясно.
    Мисля си за TFT LCD 19". Но незнам дали ще е по-добре за очите.
    Ако ми кажете и за марка и цена ще е направо супер, знам че тук доста хора разбират от хардуер /поне се надявам да е така/.
    ПП Трябва ми като за обикновен юзър, няма да правя анимация на него
    Виж тука:
    www.most.bg
    www.vali.bg
    Аз съм с NEC 72VM 17'
    гледай времето за реакция да е не повече от 8 милисек
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

не че нещо но какво ако времето за реакция е 10мс? ще му е бавно ли? Или ще замазва? нещо няма да му върви? няма да може да гледа филми?

сега сериозно, всичко опира до пари, с каква сума си готов да се разделиш. Задължително ТФТ! За размер аз от 3 години ползвам 17', и 3те ми монитора бяха с различно време за реакция, и да ти кажа, разлика в интернет няма да забележиш! Викаш 19'-ка? незнам, парите са други, за свястна 19-ка! Тай че като качество и цена 17ка!

Аз лично съм с АйБиЕм, но и другите марки са си ОК!

няма да пиша повече, ще изчакаме да видим хардуер гуру-тата в сайта да си кажат тежката дума

Успех засега!
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Абе пари се изкарват нека това което се купува да има ресурс. И на мен не ми требваше 120 коня кола ама два три пъти съм излизал от рискови изпреварвания

Comment

Не гледай времето за реакция - както те съветват - освен ако не си геймър. Тези с малкото време за реакция са ТН-Филм матрици, има още два вида матрици - сега не ми се рови да видя какви бяха- доста четох по въпроса преди година. В момента добро решение като цена за 19-ка е Филипс - не му знам модела - ама някакъв пърфект панел.
          Абе най-добре иди в ХардуерБГ и говори с Григор - ще ти каже кой дават дефекти - кой не, цени- ще кажеш за какво ти трябва, Искаш ли ДиВиАй вход и всички подробности.
          Може да пратиш лично съобщение на Grigor или мейл - може и по телефона ако не ти се идва в София.
          Аз съм с CTX 17"-ka 16м.с време за реакция и се държи перфектно в игрите - филмите не ги гледам на него - с ТВ аута и на 29" телевизор. Имаше гаранция за "0" изгорели (ярки) пиксели и за една госдина нямам нито един изгорял. Най доброто за монитори е EIZO - ама е цифра и се ползва от професионалисти иначе няма сми.
          Все пак колегата горе ти е казал - може и 17" ка TFT - равнява се на 19-ка CRT. Ако на 19 ката ТФТ пикселите са същия брой като на 17" ката ще ги виждаш и просто са по-големи пикселите. Така че прецени според парите с които разполагаш. Успех!!!
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

А нали знаеш че инчовете не отговарят на TFT и CRT ? 19" CRT е голям колкото 17" TFT горе-долу. Аз на работа съм с 18" TFT и смело мога да твърдя че е видимо по-голям от моята 19-ка в къщи.
            Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

нещо такова примерно

HP Flat Panel Monitor L1740
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз съм с 12 м.сек. реакция и само за интернета е идеален.Но за игри или за друго,където има бързодвижещи се надписи не става.Много замазва.Но и аз като го купувах ми даваха този съвет-ако няма да играеш много на игри,взимай тоя.И не съжелявам.

Comment

Първоначално публикувано от brad
                  Аз съм с 12 м.сек. реакция и само за интернета е идеален.Но за игри или за друго,където има бързодвижещи се надписи не става.Много замазва.Но и аз като го купувах ми даваха този съвет-ако няма да играеш много на игри,взимай тоя.И не съжелявам.
                  Моя не маже при игрите - то това време нали знаеш че е малко рекламен трик и не винаги се казва реалното време черно-бяло-черно.Така че зависи кой производител колко е излъгал.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

прав е васко, жива реклама и маркетинг! и тук съзтезанието е кой ще изкара продукт с по-малко време, по-голям ъгъл на виждане и тн...
                    като те не лъжат, това време за реакция го има, ама само при еди какви си условия )))))) а реално работиш със стандартно!

затова избирай мъдро, и не се лови на въдицата! Препоръчвам LG като качество-цена!
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Лично аз бих ти препоръчал 17" Samsung или Asus модел MM17D(540лв) за 19" според мен е ViewSonic E95 цената му излиза около 470лв.
                      и Върхът е ViewSonic VX924 но цената е сериозна около 1060лв. дават го че с 4ms. Цените съм ги гледал в магазина на Риск Електроникс на Бул. Гоце Делчев
                      SUPER 164 2.5TDi '97

Comment

То след време не се знае какви програми ще излезят за какво ще се ползва компютъра и т.н. затова има неща с които компромиси не се правят. Процесори, дънни платки и други компоненти се упгрейтват ама монитора си остава

Comment

Първоначално публикувано от Hrabri
                          То след време не се знае какви програми ще излезят за какво ще се ползва компютъра и т.н. затова има неща с които компромиси не се правят. Процесори, дънни платки и други компоненти се упгрейтват ама монитора си остава
                          Именно, моя сега е Дел 17", ама не си знае годините.
                          Не съм заклет геймър /освен КМР 2005/, ама сестра ми играе на LineAge II, та и за това трябва да помисля. не искам да размазва.
                          Щом 17" ТФТ е по-голям от конвенционалния със същия размер, значи най-вероятно ще е такъв.
                          Парите са около 600 лв, 700 максимум.

Comment

Първоначално публикувано от INTEGRALE
                            [
                            Щом 17" ТФТ е по-голям от конвенционалния със същия размер
                            това зависи

но всеки уважаващ себе си производител дава реалния размер на видимата област (viewable area) което теб те интересува
                            освен замазването (време за реакция) много важно е как монитора възпроизвежда цветовете - това по принцип е слабост на тфт-тат - доста лъжат друго важно е % контраст, вредни лъчения и т.н.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Едно от най-важните за мен неща е лъчението. Както казах по-горе очите ми ме болят /по принцип очите ми са слабо място/.
                              За тия пари може ли да се намери 17-ка с минимално лъчение, добра реакция и прилични други показатели /яркост, реалност на цветовете/?

Comment

Working...
                              X