Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв монитор да си взема?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от INTEGRALE
    Едно от най-важните за мен неща е лъчението. Както казах по-горе очите ми ме болят /по принцип очите ми са слабо място/.
    За тия пари може ли да се намери 17-ка с минимално лъчение, добра реакция и прилични други показатели /яркост, реалност на цветовете/?
    е аз ти написах модел който според мен върши работа малко по-горе
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ти, предполагам си с такъв и си доволен?
      И да попитам още нещо: ТСО 03 това ли е за лъчението?
      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Е старите монитори наистина са си електрожени... По новите обаче отговарят на всички съвременни изисквания. Мерил съм радиацията с дозиметър за LG T710B -тръба излъчването е нормално0.16/пред монитора/за сравнение от задната част на същия 0.26 мюSv/h .
        NEC- а 0.14-0.16 "мю"Sv/h Незнам какви са изискванията за ТСО3
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Монитори

Виж страницата на JARcomputers там са на добри цени ,а май може да се купуват и без ДДС
          sigpic
          Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
          BMW E30
          BMW E36

Comment

Първоначално публикувано от INTEGRALE
            Ти, предполагам си с такъв и си доволен?
            И да попитам още нещо: ТСО 03 това ли е за лъчението?
            да
            и за двата въпроса
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Re: Монитори

Първоначално публикувано от Grozdan
              Виж страницата на JARcomputers там са на добри цени ,а май може да се купуват и без ДДС
              Само дето Жар са прекупвачи на мониторите(не вносители) и гаранцията - като знам какви са-може да си я хвърлиш в коша-като поради проблем те мотаят 3 месеца и си без комп.

www.hardwarebg.com

виж тук -има и телефони и адрес - монитора може да си го избереш като ги погледнеш в някой магазин и си избереш модел спрямо това което виждаш(макар че аз взех каквото ми препоръчаха и съм супер доволен) - поръчваш го (със сигурност цената е по-добра, а и гаранцията 100%) могат да тои го пратят с куриер. Не на последно място Григор, Юли и Бачо Киро - карат Алфа
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

А аз пък съм на мнение, че трябва да си го видиш на живо, бер куриери и т.н. Че ако има 1-2 изгорели пиксела ще има ходене по мъките.
                Монитор без ДДС не може да се вземе.
                Инече отиваш във Техномаркет или там нещо от сорта, или в Мост, Вали и т.н. Напоследък много хвалят Филипс.
                Самсунг-а са готини, ама сервиза на Техномаркет (те са вносители) е УЖАС!!!
                А и пикселите горят най-често във първите часове на роботата на монитора, така че можеш да вземеш и някой седял на витрина, нищо че е работил.

Аз имам CTX 19" в работата от 2 години и съм доволен. Е има и по хубави де. Виж също и Вюсоник, ама са малко по-скъпи.
                Ако парите не са проблем EIZO е твоя избор. Отлично качество със 5 годишна гаранция.
                Инече останалите фирми трябва да са с 3 години гаранция.

П.С. Времето за реакция не е от толкова голамо значение. Моя е 25 м.с. и става за игри
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                  но всеки уважаващ себе си производител дава реалния размер на видимата област (viewable area) което теб те интересува
                  освен замазването (време за реакция) много важно е как монитора възпроизвежда цветовете - това по принцип е слабост на тфт-тат - доста лъжат друго важно е % контраст, вредни лъчения и т.н.
                  Не знам производител който да е давал размери на видимата област на CRT-тата. Единствено това става при TFT-тата, тъй като там няма как да се лъже че са "размери на кинескопа". Имам IBM, DELL, имал съм и много други марки CRT-та, мерил съм и SONY-та, всичките лъжат.

На работа съм с една Belinea 18" TFT, много съм доволен, вади добър контраст, добра картина и са много евтини по принцип. Внос е от Германия така че не знам тук как вървят като цени. Samsung-а имам приятели се оплакват доста от изгорели пиксели.
                  Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Моят лидер е : http://www.iiyama-bg.com/
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                      Моят лидер е : http://www.iiyama-bg.com/
                      Доста съм ги гледал и тях!!! Ама при ТФТ нещата не са като едно време с ЦРТ-тата - като се вземе впредвид колко фирми правят матрици. Иямата са добри обаче КОМЕЛ СОФТ МУЛТИМЕДИЯ ЕООД нещо не ме кефят като обслужване - гаранция
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

м чак сега попадам на темата, да си кажа все пак и аз мнението
                        аз см работил в РИСК електроник 3 години и съм продавал ViewSonic, немога да кажа лоша дума, НО те нямат оптимален склад и винаги са назад с цените спрямо нивото на пазара!

във фирмата ползваме IIYAMA от Комел Софт и досега ядове е нямало
                        имаме и Samsung TFT - е брадва си е, нема кво се лъжем, може и от модела да е де
                        според мен за 19" требе да гледаш price/performance
                        и кое можеш да вземеш на смислена цена
                        смислена е дистрибуторската цена, ако може и без ДДС, още по-добре, а и да имаш познати в сервиза
                        за Philips и аз съм чул добри думи, вкл в офиса на Григор
                        Сони си е Сони, но трябва да може да се земе от солитрон и да се изпере ДДСто

Acer е марка, не спомената досега, която предлага интересни цени за добро качество по мое мнение!
                        19" LCD MONITOR, AL1917As, 1280 x 1024, contr. 500:1, brightness: 300cd/m2, 140°(H), 140°(V) , 8 ms, Speaker, Analog (D-sub) 3 year warranty 260 ?
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                          във фирмата ползваме IIYAMA от Комел Софт и досега ядове е нямало
                          Много добра и аз я предлагам и съм много доволен както и клиентите
                          за Philips и аз съм чул добри думи, вкл в офиса на Григор
                          Според мен са дървета
                          Сони си е Сони, но трябва да може да се земе от солитрон и да се изпере ДДСто
                          Сони беше сони сега си имам големи ядове с изгорели пиксели особенно на 19", а солитрон не ги зменят докато не станат незнам си колко, а дотогава цветни петна за клиента
                          Acer е марка,
                          Дърво
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз от около 5 години работя с ДЕЛ и съм крайно доволен от TFT-тата им. Нямам идея с какви матрици действат, но от 35 бройки (30 бр.15" и 5 бр. 20") няма НИТО ЕДИН прецакан пиксел. От 5 самсунга, които напазарувахме за офиса на един познат, за 2 с едмици 4 вече са с по 2-3 умрели пиксела (btw този, който няма дефекти, е китайски, а другите четири са тайвански или малайзийски май).
                            За вкъщи си взех също Dell - 20" 2000FP UltraSharp. Ако му погледнете формалните характеристики, ще си кажете, че е тотална пръчка в сравнение с рекламираните параметри на други производители. Обаче аз досега по-читав пърформънс при друга марка не съм виждал в този ценови клас (нямам впечатления от Сони и Ияма).
                            В този смисъл, BatVas е мнооого прав. Най-добре си поиграй намясто, ако имаш възможност. Специално за респонстайма - бавно влачене на някой джам с мишката. Веднага се вижда около ситния шрифт и тънките рамки дали маже.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Съгласен съм с Бобо за Сони. ЕIZO са по принцип са номер едно-като цветове, възможност за настрики и с 5 год гаранция-за професионалисти. Ако няма проблем сега с гаранциите на Комел Софт Iiyama са на добра цена и все пак са име в производството на монитори.
                              Ама най-сигурното е да гледаш мониторите и да можеш да сравниш много монитори един до друг. Отиваш на място с много изложени монитори и сравняваш - като си избереш марка , модел - тогава търсиш изгодна цена. Все пак по добре качествена 17"-ка отколкото ефтена 19" ка - и при двата натив резолюцията е 1280 на 1024

Comment

Колкото повече чета, толкова повече се обърквам
                                НР, който търтея ми го предложи по данни /цена-характеристики/, като че ли е най-добър.
                                Гаранцията за пикселите, при него как е?
                                FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                                LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                                LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                                LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                                ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                                LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Working...
                                X