Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко правна помощ?КАТ, внос и номер на двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко правна помощ?КАТ, внос и номер на двигател

Колеги,

вкарах се в голям филм с една кола и имам нужда някой да ми разясни нещо:

Преди 1 месец купих един Нисан Примера тук, в Англия.Всичко хубаво, имам фактура от продавача, талон на негово име и едно като отрязък от този талон, което удостоверява, че съм новият собственик на колата.
    Моята задача беше да пратя голямата част на талона в техния КАТ, където да ми издадат нов талон на мое име и да ми го пратят по пощата.Това е процедурата тук.
    Само дето нисана беше със сменен двигател и старият собственик не беше отразил това по никакъв начин, а аз нямам документ за смяната.Както и да е, с малко късмет щях да имам английски талон с точен номер на двигателя.Тази смяна тук се прави, като впиша в стария талон, който изпратих по пощата, че съм сменил двигателя и дам номера му.Така и направих, но днес звъннах и се оказа, че талона ми е загубен по пощата и изобщо не е стигнал до "КАТ".Днес се наложи да изпратя и малкия отрязък, за да ми изкарат голям талон, който след пощенската загуба беше единственото доказателство, че аз притежавам колата, като изключим фактурата.
    Както и да е, живот и здраве след 3 седмици може и да получа новия талон с моето име.А ако не, могат да ми изкарат временен талон.На тях, обаче, ще фигурира стария номер на двигател, тъй като той съществува в базата данни към момента.Аз нямам време да пращам пак формуляр за промяна на номера и да чакам още 3-4 седмици за новия талон, защото трябва да изнеса колата на 19ти този месец.
    И така, евентуално с талон с номер на двигател, различаващ се от този в колата аз ще пристигна в България.Какви са опциите ми за регистрация на колата в България?
    Last edited by Satanism; d.m.y г., 20:16.
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Защо не пуснеш нови документи с номера на новият двигател пък след 3 седмици някой познат да ти го прати тук. През това време ти ще караш колата така, а ще я регистрираш когато ти пристигне талонът с верните данни. В противен случай тук ще ти създадат доста главоболия!
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      Защо не пуснеш нови документи с номера на новият двигател пък след 3 седмици някой познат да ти го прати тук. През това време ти ще караш колата така, а ще я регистрираш когато ти пристигне талонът с верните данни. В противен случай тук ще ти създадат доста главоболия!
      Ами принципно и тук може да ми поискат някакво доказателство за смяната и мога да се измъкна, че съм си го сменил сам, но ако се случи да го поискат, трябва да съм тук, за да мога да отговоря, а аз трябва да си тръгна за България

А и това означава да остана пак без талон, което значи, че май няма как да вкарам колата в България

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Триеш тарикатски номера на двигателя, или предизвикваш яка корозия отгоре му.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Някакъв вариант да стане през някоя вратичка?Бележка от БГ сервиз за извършена смяна?

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
          X