Известие

Collapse
No announcement yet.

Не правете така!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

След всяка изминала година се убеждавам все повече че не скороста е виновна за повечето катастрф, а неправилната преценка на водача зад волана, наскоро четох и независимото проучване на някаква английска асоциация, и пишман станах че не го запазих......
    Българина е много добър шофер, просто няма пътища за това - ако сега ни треснат германските пътища, и всеки подкара с 200 ще има в пъти по малко жертви, а ако натикаме цивилизованите и дисципл шваби у пътищата у нас, ще има двойна касапница.......
    А и в крайна сментка що някой не ми даде логичен отговор на въпроса - Абе въведоха сума ти норми на който да отговаря даден автомобил, еко норми, сейфти незнамсикакво, единно евро законодателство уж, що не накарат всички евро коли да имат ограничени двг на 130 да речем.......ей това някой искам да ми го обясни - ми щото няма как......отделен е въпроса че ако изведнъж всички катастрофи секнат, доста икономически отрасли ще зациклят......
    Аз вече 14 години карам със скорост с която се чуствам уверен, и с която смятам че мога да реагирам......без да ми пука за ограниченията......и нямам физически досег с друг обект за това време.....и не мисля да се променям......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И аз си мисля че катастрофите в повечето случаи са заради преценката на водача ... в крайна сметка и скоростта трябва да е съобразена с пътните условия и обстановката ...
      http://miravto.com/2007/08/17/samye_...e_smotret.html

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Това тука http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm за размисъл да си го ползвате
        Мда, перфектен матрял - какво излиза - през комунизма на ония трошляци дето не вдигаха повече от 110, и бяха мнооооооооооого по нарядко по пътищата, има години когато жертвите са по малко, от сегашните скоростни времена.....какъв е извода - медите са голям зобматор......НАЙ - ГОЛЕМИЯ......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          От образователна точка клипчето е хубаво, подтиква към замисляне, спестили са ни кръвта и разпилените мозъци и това хубаво, хай-хубаво ще стане ако подобни клипчета се излъчват по телевизията, може да има ефект. Лоша работа за невинните жертви.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

От образователна точка клипчето е хубаво, подтиква към замисляне, спестили са ни кръвта и разпилените мозъци и това хубаво, хай-хубаво ще стане ако подобни клипчета се излъчват по телевизията, може да има ефект. Лоша работа за невинните жертви.
            на починалите или хубаво или нищо.пък има ужаси за телевизора
            Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark to 2.0Twin Spark
            Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark for fun
            Alfa Romeo 146 2.0 TI R.I.P

Comment

Ужасите по телевизора са измислени, пък и на филмчето жертвите са добре подбрани та да ти стане гадно не от гледката, а от самата идея, че им се случва подобно нещо, айде днес отиде пак да карам пак с 90

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Ужасите по телевизора са измислени, пък и на филмчето жертвите са добре подбрани та да ти стане гадно не от гледката, а от самата идея, че им се случва подобно нещо, айде днес отиде пак да карам пак с 90
                Нали има нещо в това клипче...Само един път ми трябше да го гледам и вече 2 ден съм спокоен на пътя...

ПП:Та въпросното клипче ми го прати моята приятелка, защото я беше страх да се качи в колата, но един път се "престраши" и я закарах до тях само на 1 и 2 предавка много бавно...Просто незнам качи ли се още някой в колата и карам бавно, защото неговият живот е в моити ръце и всеки от нас трябва много да се замисли!!!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Мда, перфектен матрял - какво излиза - през комунизма на ония трошляци дето не вдигаха повече от 110, и бяха мнооооооооооого по нарядко по пътищата, има години когато жертвите са по малко, от сегашните скоростни времена.....какъв е извода - медите са голям зобматор......НАЙ - ГОЛЕМИЯ......
                  А ще се сетите... "войната по пътищата" е просто поредната касичка за някои, освен, че върши добра работа в забаламосването на стадото, че да не поглежда какви ги вършат управниците, а и допълнителен разделител за по пълно приложение на - разделяй и владей.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

мда , ама я се замисли каква е пасивната сигурност на комунистическите трошляци ,замисли се че по ония времена коланите се ползваха за красота и т.н. , а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..

подкрепям автора на темата с две ръце
                    И не се опитвайте да търсите под вола теле и да откривате топлата вода , скороста убива !
                    Спазвайте правилата

Comment

Няма как човек да очаква във форума на Алфа Ромео, да има привърженици на ниските скорости. Искам да вметна, че когато говорим за високи скорости и мощни автомобили, говорим и за времето на ускорение до дадена висока скорост.
                      Сега да кажа нещо за високите скорости, защото някои колеги говорят за преценка, а това е един ужасно субективен фактор. Един пример, излизане на главен път-как се излиза на него, ако преминават автомобили движещи се с 60, и ако има възможност да изкочи автомобил със 140 - давам този пример, защото това са често срещани катастрофи. Другият пример е при задминаването, за колко време насрещно движещ се автомобил скъсява разстоянието когато се движи с 80 и когато се движи със 150 и дали един неопитен водач може да направи раликата и да я усети. Трети пример. Проверете статистиката при ударени пешеходци и колко по висок е шанса им за оцеляване при скорост 50 и забележете, същия процент на шанс за оцеляване е драстично по нисък при скорост 70, а много от нас си казват в населено място "абе айде бе, където е 50 там е и 70 аз съм опитен колата ми спира добре. Искам да вметна и още нещо изключително важно : Скоростта увлича. Всички знаем когато стъпим на магистрала в началото как усещаме 120 км и след един час по магистрала същата скорост ни се струва все по ниска и по ниска, и ако колата ни е мощна ние си настъпваме ли настъпваме и така стигаме до 180 и нагоре. Редно ли е да се кара със 180 по магистрала, на която често в крайна лява лента изпреварват камиони със 100 твърде опасно звучи. Пак ще кажа, за мен високата скорост е тази, която убива, разбира се, че не е само тя, но тя е главния виновник.

Comment

Редно е на някои участъци от магистралата да се кара със 180. Просто спазваш едно правило: като видиш прд теб в далечината колона, леко вдигаш крака от газта.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                          мда , ама я се замисли каква е пасивната сигурност на комунистическите трошляци ,замисли се че по ония времена коланите се ползваха за красота и т.н. , а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..

И не се опитвайте да търсите под вола теле и да откривате топлата вода , скороста убива !
                          E тук е и основната разлика с "преди"
                          Тогава сякаш е нямало толко мнгознайвкоци дето расъждават в стил "бе те ше ми кажат как да карам, я къв съм пич" И да докарват от 10 кладенеца вода че да караш кат идиот е нормално, Видиш ли миналата година са умрели толкоз хора начи тази ако умрат още толкова всичко е наред.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Кой как иска да си кара колата според мене много е относителен въпроса за високите скорости се оставете секи сам да си преценява как се движи аз от висока скорост имам 2 акта ама никой не може да ме спре ..... Обаче така карам като съм сам
                            Last edited by SandoOne; d.m.y г., 13:15.
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

подкрепям автора на темата с две ръце
                              Спазвайте правилата
                              А лошите пътища, техническото състояние на автомобилите, малоумните маркировки и знаци - те не убиват ли?
                              Не отричам, че високата скорост е равнозначна на висок риск от смърт, но трябва ли да не обръщаме никакво внимание на другите фактори, защото в тях трябва да се наливат пари, а не да се цоцат такива?
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                А лошите пътища, техническото състояние на автомобилите, малоумните маркировки и знаци - те не убиват ли?
                                Не отричам, че високата скорост е равнозначна на висок риск от смърт, но трябва ли да не обръщаме никакво внимание на другите фактори, защото в тях трябва да се наливат пари, а не да се цоцат такива?
                                Ето точно казано...Лоши пътища, технеческо състояние...
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X