Известие

Collapse
No announcement yet.

Преброяване на съфорумците с антирадар..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори. Тези дето карат с превишена скорост тоест нарушават правилата. Аз от 20 години карам кола и прекрасно знам че у нас е пълно с безумни ограничения, корумпирани катаджии и подобни неща но в крайна сметка това са си оправдания. Защото замислете се ако всички 1 седмица караме без да нарушаваме как ще се почувстват онези с хранилките в храстите. А сега какво се получава на практика, слагаш радар детектора и натискаш колкото ти душа иска а после като стане белята вече е късно
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Светкам като дискотека поне 5-6 километра след като подмина куките, а преди това ако някой ми светне, а следващия пропусне, аз му светя и му правя недвусмислен жест за това че е трябвало да светне......
      Присветва се до следващата възможна "хранилка" - начало на населено място, кръстовище и т.н. Иначе заблуждаваш хората и могат да си помислят, че са си тръгнали.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори.
        И аз това исках да кажа...и кой ползва?

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Аз имам един подарък, който обаче никога не е влизал в колата ми. Просто не ми трябва. По магистралата рядко карам, а градско просто няма къде да вдигна повече от разрешеното освен ако не е вечер късно, но тогава внимавам за всякакви, че те повечето са или таксита или са пили, а там радар детектор не ми трябва, а още 2-3 чифта очи.
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори. Тези дето карат с превишена скорост тоест нарушават правилата. Аз от 20 години карам кола и прекрасно знам че у нас е пълно с безумни ограничения, корумпирани катаджии и подобни неща но в крайна сметка това са си оправдания. Защото замислете се ако всички 1 седмица караме без да нарушаваме как ще се почувстват онези с хранилките в храстите. А сега какво се получава на практика, слагаш радар детектора и натискаш колкото ти душа иска а после като стане белята вече е късно
            Не си прав, комшу. Представи си следната ситуация: караш с 85 по междуградски път, навлизаш в населено място, започваш плавно да намаляваш и изведнъж, на 100 м от табелата - опаааа, някой скрит в храстите, радарчето, 71 км/ч и "кво ша праим сега."
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
              Аз имам един подарък, който обаче никога не е влизал в колата ми. Просто не ми трябва. По магистралата рядко карам, а градско просто няма къде да вдигна повече от разрешеното освен ако не е вечер късно, но тогава внимавам за всякакви, че те повечето са или таксита или са пили, а там радар детектор не ми трябва, а още 2-3 чифта очи.
              Според мен няма смисъл за тая инвестиция ако не караш извънградско,защото в града с тия задръствания трудно може да превишиш скоростта..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

ползвам такава джиджавка от 99-та година
                свикнал съм да поддържам скорост по магистралта
                от порядъка на 150км/ч и смятам че за 10-на години
                сигурно едно 5 бона ми е спестила от актове
                първата ми беше Уистлър
                а след нея съм сменил 4 модела на Кобра и в момента съм с такъв
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                  Радарен Детектор Cobra XRS-9345

Нов модел (2009 г.) радарен детектор засичащ сигнали в X, K, Ka, Ku честотна лента и лазерни сигнали, радари работещи в режим "Pop Mode" ("пистолети").
                  199.00 лв.
                  Е тука тоз пиши , че лови и пистолети ... някой го пробвал?
                  Моята Кобра е 9330 - лови пистолета в момента, в който стрелнат някого отпред - изпискването е силно и кратко, и няма как да не се чуе (a според спецификациите не лови Pop-up радари). Лошото е ако няма други коли напред и са стрелнали теб
                  Last edited by Alfa User; d.m.y г., 16:25.
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Не си прав, комшу. Представи си следната ситуация: караш с 85 по междуградски път, навлизаш в населено място, започваш плавно да намаляваш и изведнъж, на 100 м от табелата - опаааа, някой скрит в храстите, радарчето, 71 км/ч и "кво ша праим сега."
                    Веднага ти отговарям, на 5 метра след табелата заблеяло се селянче с колело а ти си с 80 км. И тогава въпроса какво правим добива съвсем различен вид.
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Веднага ти отговарям, на 5 метра след табелата заблеяло се селянче с колело а ти си с 80 км. И тогава въпроса какво правим добива съвсем различен вид.
                      Същото, каквото правим и ако селянчето е на 5 м преди табелата. Айде да не почваме пак да се правим на по-католици от папата и на по-големи ментори от майор Костов. Радар-детекторът е позволен от закона и има превантивна функция.

Comment

Сега може да ме овикате ама за пореден път се убеждавам че живеем в сбъркана държава. 2 страници мнения и никой на каза кой ползва радар детектори.
                        Ами мисля че от моите постове е пределно ясно, че карам с радар-детектор ... има и други, които си казаха.

А що се отнася до спазването на ограниченията и ползата от детектора, ще ви кажа за какво го ползвам аз. ПО ПРИНЦИП гледам да не нарушавам ограниченията, ма извинете ме, не може некъв катаджия да се мисли за господ и да ми каже че съм карал точно с 89 км/ч при ограничение 50 и това при положение, че дори не си е включил радара ... Не е ли така ? Иначе на магистралата ако карам със 140 при разрешени 120, що да не се доверя на детектора и да намаля навреме ?

В другия случай - със селянчето с колелото - мога смело да заявя, че дори и с 50 да карате, ако мангалчето ви изскочи ненадейно от пресечката без да се огледа - направо си го пишете бегало. Може да не пострада кой-знае колко, но ще вдигне олелия до бога, и понеже тая шибана държава цени мангустите повече от нас, ще отсъди делото (което със сигурност ще бъде заведено срещу вас) в полза на "цветнокожия". Тука никакъв детектор не може да ви помогне

Comment

Иначе на магистралата ако карам със 140 при разрешени 120, що да не се доверя на детектора и да намаля навреме ?

Колега не искам да задълбавам в спорове ама за какво говорим като даже не знаеш колко е разрешената скорост на магистрала. И пак казвам в случая не говорим за катаджии и глупави ограничения а за нашия си манталитет на мислене. В България като ти напишат акт за превишена скорост никой не казва виновен съм а всеки твърди че глупавия полицай се е заял. Няма значение къде и с колко си нарушил, важен факта че си позволяваш да го наравиш. Не казвам че аз не нарушавам правилата, ама понякога ме е яд и на мене си
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз карам с детектор 9345. мн съм доволен от машинката. Гледам да спазвам правилата , но ченгетата сякаш си ходят със знака... Неможе - хоп извън града ограничение 40 ида изкача ченгето и да вика ко ше праим сега.... че аз за тия 20 лв работя цял ден примерно... Мн съм доволен- кобрата си я продават с подпечатано удостоверение и цитати от закона че е легална и т.н. ... Препоръчвам на всеки и не се подвеждаите по онези които са против джаджите - нека които никога не е превишавал ограничение да ме обори ... ...
                            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

E то може да си взема и аз един накрая, почвам да размислям
                              И да не забравяме да присветкаме, наистина, може на отявление идиоти, да не святкаме пък
                              Last edited by fred; d.m.y г., 23:25.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Колега не искам да задълбавам в спорове ама за какво говорим като даже не знаеш колко е разрешената скорост на магистрала.
                                Колега, с риска мнението ми да бъде сметнато за заяждане или спам - на автомагистрала ограничението според ППЗДП - глава 13, чл 73 - е 120 км/ч. Но не смятам че това е тема на разговора, за да ми правиш такива забележки. Освен това, на АМ "Тракия" има и ограничение от 80 км/ч - как ще коментираш това ??? Но стига по тоя въпрос
                                Ако модераторите сметнат мнението ми за неуместно - нека го изтрият, но то е свързано и с други такива.

Извинявам се на всички пишещи по темата, и нека наистина възобновим традицията да се предупреждаваме за засадите на КАТ по пътя - особено когато са засади в истинския смисъл на думата... Според всички нормативни документи, контролните органи трябва да са на видно място, с ясно обозначен автомобил, а не скрити в храсталака с риска да счупят някой крак докато скачат да спрат някого.

Comment

Working...
                                X