Известие

Collapse
No announcement yet.

Задават се студове!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

От опит на приятели си знам, че не е добре да се пали в най-големите студове след като не е палено повече от 1 ден!!!

Много е яко като запали, ама може да си ....

На един пасат оня ден му беше замръзнала маслената помпа и си запали човека без проблем, ама после му изби една гарнитурка и маслото изтече
    И той така чакаше голям студ, за да провери дали ще запали след 2-3 дена почивка.
    Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
    2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Мерси за инфото колега , но ако ти се наложи да позлваш колата- нямаш избор
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
        Мерси за инфото колега , но ако ти се наложи да позлваш колата- нямаш избор
        Прав си, аз само споделям, че ако няма нужда не е по-добре да я припалваш в най-големите студове, а да се изчака време поне около нулата.
        2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Моята изтропа като я запалих онзи ден след работа. Не беше карана 11 часа и като си тръгвам паля и в продължение на 5 секунди се чу нещо подобно на клапан как удря и поосле се качи маслото и се кротна... Знам аз да не паля колата под -10 градуса, ама ко да се прави като се налага...
          www.facebook.com/workshox

Comment

Чувал съм, но не съм го пробвал и не съм сигурен дали има полза.
            На студ преди да запалиш врътваш стартера само 1 път и гасиш. Чакаш 20-30 сек. и пак. После палиш. Това било за да "разбърка" малко маслото преди да запали.
            Така пали един приятел цял живот, когато е под нулата.
            2003 Honda CBR 954 RR

Comment

задължително като палите в студено време дръжте съединителя натиснат за да не се мъчи стартера да върти и маслото в скоростната кутия което си е доста гъстичко

/за да видите ефекта веднага като запалите пуснете съединителя и оборотите ви ще паднат рязко/

а моята алфичка дори не съм я мъчил тези дни че ми се развали бензиновата помпа а на газ някак си колкото и да искам няма да запали
              Alfa 33 QV 1.5

Comment

Първоначално публикувано от Andrey
                задължително като палите в студено време дръжте съединителя натиснат за да не се мъчи стартера да върти и маслото в скоростната кутия което си е доста гъстичко

/за да видите ефекта веднага като запалите пуснете съединителя и оборотите ви ще паднат рязко/

а моята алфичка дори не съм я мъчил тези дни че ми се развали бензиновата помпа а на газ някак си колкото и да искам няма да запали
                То зависи от маслото в скоростите мойто е Мотул Рацинг и като пуснеш съединителя на -15 изобщо не чуваш нищо и оборотите не помръдват
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Аз си паля със натиснат съединител, и изчаквам 10 сек. поне преди да го отпусна. Наистина оборотите падат поне със 100 в момента на отпускането.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз си паля със натиснат съединител, и изчаквам 10 сек. поне преди да го отпусна. Наистина оборотите падат поне със 100 в момента на отпускането.
                    А кога последно е сменяно маслото в скоростите и с какво?
                    sigpic
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Стана оффтопик но като я купувах колата, във Ванто ми го смениха, не съм 100% сигурен но май беше Тутела. Т.е маслото е на 1 година и 4 месеца. До колкото знам се сменя на около 2 години . Така ли е ?

Comment

Стана оффтопик но като я купувах колата, във Ванто ми го смениха, не съм 100% сигурен но май беше Тутела. Т.е маслото е на 1 годиан и 4 месеца.
                        Тутела и без тва напоследък много ме дразни голем боклук се окзва май
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Стана оффтопик но като я купувах колата, във Ванто ми го смениха, не съм 100% сигурен но май беше Тутела. Т.е маслото е на 1 годиан и 4 месеца.
                          Тутела и без тва напоследък много ме дразни голем боклук се окзва май
                          И аз съм на това мнение...
                          www.facebook.com/workshox

Comment

Дам и мене Тутелата не ме кефи. Май Мотула си е най добър.
                            Иначе нямам никакви проблеми и с двете коли палат си от раз.

Comment

да чукам на дърво - нямам никакви ядове с 155цата.пали моментално и то с тоя скапан стартер. след 2-3км даже и топло се появява ма се почва едно пукане на пластмаси хрупане и жулене на снежния тунинг по праговете и калниците. маслото ми държи налягане 6 бара дори и като загрее матора. харчи ми около 11 ама нон-стоп на фарове и парното на макс а и пътя който изминавам е 9км. тука некви калъфи постоянно ме питат с тънко ирония: пали ли алфата бе? щото примерно техните аудита опели и т.н. дават отклонения. даже имаме случай на : това трябва да е сън - ти виждал ли си корола да не запали - да мойта сутринта - хаха ощипи ме. служебния кадет 1.5 тди (иначе много добро моторче) категорично отказа дори след 3л вряла вода и 15мин подгряване с калорифер заврян в коша. ама тва е от евро еко и т.н. бг нафта приятелче дето работи в сервиз каза че нема лендкрузер нема ранге ровер - сичкото дето е нафтово особено тва хди-та цди-да и другото модерен дизел се предава пред нашите бензиностанции. даже ратраците на витоша не палят поради същата причина. добре че си имам бензинка вече
                              '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                              '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от Andrey

Винаги под -10 включвам алармата-имобилайзера (за да не запалва колата), натискам съединителя и въртя няколко секунди След това изключвам и паля без проблем
                                Не се препоръчва при несигурен стартер и акумулатор Може да не запали до пролетта
                                sigpic

Comment

Working...
                                X