Известие

Collapse
No announcement yet.

Използвате ли GPS ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Използвате ли GPS ?

Колеги , споделете използвате ли ГПС и за какво!?!
    Колко често.Питам за да реша дали да си струва да си купя?!?
    Благодаря предварително !!!

Е какво общо има със 157 тази тема?
    Last edited by търтей; d.m.y г., 23:15.
    ALFA 156 1.9 JTD `98г.

Аз ползвам през телефона си. Все още не ми се е наложило нещо по сериозно, иначе веднага си взимам без да се замисля.
    Най-напред трябва да решиш колега за какво ти е, какво ще правиш с него и т.н.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Например за измерване на скоростта-че като чета тук,на километража хич не може да се вярва...А ГПС-а 100% ли е точен?!?
      ALFA 156 1.9 JTD `98г.

Comment

Какъв е телефона и каква ГПС програма ползваш колега Мирчозо?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

нокиа Е71 и програмката е Сигик (незнам си коя версия)
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Километража и да те лъже ше ти покаже повече. Така, че не се тревожи. Иначе ГПС-а е хубаво нещо. И аз ползвам на нокиата Е71 гармин и съм доволен.

Само един пример ще дам. Връщам се от Варна. И след търговище на жената зверски и се дохожда по нужда. А не може на пътя нали се сещаш? И пускам аз гармина. Давам да намери най-близката бензиностация. И хоп един петрол искача след 5 км в едно село на 500 метра отклонение от пътя. Свърши ми работа

Само ако видиш бензиностация с име: unknow name само там да знаеш че кенеф няма

Иначе както не знаех къде е едно приятелче във Варна. Само ми каза улицата си и го спрях пред входа на блока му. Иначе няма намиране
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

абе имате ли тези програмки някъде качени, че и аз съм с Е71 , ама съм с куцата програмка на нокия (фабричната)....?!
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                абе имате ли тези програмки някъде качени, че и аз съм с Е71 , ама съм с куцата програмка на нокия (фабричната)....?!
                Тая програмка е някаква недоумица , направена с цел да си плащаш и пак не може да те позиционира точно.
                Слагаш си гармин (има някой подробности които трябва да знаеш преди да си я сложиш) или сигик (като мен, малко е непълна, но е на БГ). За 2-та мога да асистирам м/у другото

Comment

И аз съм с НОкиа 5800, ползвам котаго трябва, добре е, ама може и без него, хубатово е че имам и пешеходна навигация //официалната цена е 20 лева на месец, под тази сума даже, ако ти се наложи плащаш, иначе има разни нагласяния с безплатни, ама това ме мързи да го правя
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

GPS /Garmin W250 bg/ ползвам само за София когато трябва да ходя за нещо иначе когато пътувам някаде за разходка ползвам обикновенна карта и от време на време ако се умотая спирам да питам кое каде е, струва ми се по-интересно пътешествието. Ползвах го и няколко пъти за определяне на маскимална скорост на Алф и на разни други тросъци. Иначе ако пътуваш често по работа на различни места е нещо удобно.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Тъпото при повечето телефони е, че имат A-GPS. Демек за да отрие спатниците трябва преди това да свали от интернет информация за тяхната позиция. Ако няма връзка с интернет няма навигация. Обикновено позицията на спатниците се сменя през няколко дни. Инфото иначе което се тегли от интернет е много малко и почти не влияе на месечната фактура, но пак си е набутвация ако ползваш навигацията ежедневно.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Зависи от софта ОЕМ, на моята програмка съм и изключил тази опция, но Гармина я има, и дори имаше една опция дето остава включена след като си изключиш гпс-а и ти черпи от батерията.
                        Някъде четох, имаше доста подробни писания, ама не се сещам къде, все пак беше преди 6 месеца...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          За 2-та мога да асистирам м/у другото
                          Ами асистирай Пробвай да ми дадеш някакъв линк с работещи и безплатни програмки

FIAT Coupe 16VT

Comment

Аз все още не ползвам,но в най-скоро време ще си взема,защото пътувам доста и ми се налага.Наскоро от Любимец тръгнах за Сливен през ноща и поради липса на в табели се узовах на 25км. от Казанлък и ме хвана доста яд
                            Un Amore Grande!
                            Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
                            Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
                            http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Тъпото при повечето телефони е, че имат A-GPS. Демек за да отрие спатниците трябва преди това да свали от интернет информация за тяхната позиция. Ако няма връзка с интернет няма навигация. Обикновено позицията на спатниците се сменя през няколко дни. Инфото иначе което се тегли от интернет е много малко и почти не влияе на месечната фактура, но пак си е набутвация ако ползваш навигацията ежедневно.
                              Нещо си се оплел. А-GPS е протокол, който се използва когато самият хардуерен GPS няма видимост към спътник, съответно той може да бъде изключван. Идеята му е ако преминаваш в местност в която по една или друга причина не може да те позиционира да се използва връзка през интернет. Ако е изключена и нямаш видимост обикновено сфтуера започва да интерполира и по този начин продължава нявигацията, но така да се каже "на сляпо". А това което се сваля от нета са координатите на спътниците, за да може GPS-тъ по-бързо да се връзва към тях и съответно да те позиционира. Това е отделно от софтуера който използваш за навигация. Демек може въобще да нямаш инсталиран навигационен софтуер, но спътниковите координати може да ги свалиш тъй като те са пряко свързани и използвани от самия хардуер. Така че набутвация от използванеот на навигация няма никаква освен ако не отидеш да си купиш софтуера и картите.

@annihilator: Наистина трябва да си отговориш за какво искаш да го ползваш. Ако е само, за да си мериш скоростта, не си заслужава. Картите за който и да е софтуер за България са зле. Покрити са само някои от големите градове, междуградските пътища и чат пат, някои по-малки градове, но дори и това което има не е на 100%. Най-голям плюс от навигацията ще видиш ако я използваш при пътувания извън България. Аз не виждам ниакакви предимства ако се използва само за градско шофиране. Ползвам навигация през телефона си (HTC Touch Pro) с iGO за софтуер от много време, но много рядко я включвам когато съм в България.
                              Полезна информация може да се прочете и в http://forum.pocketbulgaria.com/ Ориентиран е предимно към PDA, но има инфо и за Symbian телефони.
                              Last edited by detelazurno; d.m.y г., 23:38.
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                              X