Известие

Collapse
No announcement yet.

Западняците бягат заради обслужването..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Западняците бягат заради обслужването..

Хайде и аз като KGB да се пробвам като рекламно лице на в-к МониторТемата ме вълнува,интересно ми е да чуя и вашето мнение по въпроса .

Западняците бягат заради обслужването
    Строежите и кражбите на коли гонят летовниците от морето

Собствениците на хотели по Черноморието се страхуват от отлив на туристи от други държави през идния сезон. Дълъг е списъкът с причини, поради които чужденците масово бягат от курортите ни. Това, че вече няколко години вместо почивка на спокойствие в морски курорт, англичаните и немците дошли в началото на сезона се събуждат от грохота на строителните машини и че камериерката влиза с гръм и трясък, без да чука, май са само бели кахъри.
    Десетки западни туристи присъстваха миналото лято на мафиотски скандал за собствеността на хотела, в който са отседнали в една от перлите по Черноморието ни - Златни пясъци. Заради свадата 250-те почиващи трябваше спешно да си съберат багажа и бяха пренасочени към други курорти.
    Истинският ад настъпва за чужденец, на когото му откраднат колата - след ходене по мъките из РПУ-та, ако тя не е намерена, той трябва за капак на всичко да си плати и митото при излизане от България. Това ще стане при условие, че крадците не са му поискали откуп. Чужденците се оплакват, че не могат да разчитат и на детските градини в хотелите, защото се случвало гледачките да загубят децата им. Пакетните отстъпки често се оказват лъжливи. Излизайки извън хотела много от летуващите виждат, че реално не е имало никакво намалени в цените на услугите. Находчиви сервитьори в баровете и ресторантите ни са превърнали в класика надписването на сметките за чужденци, които не разбират какво пише на касовите бележки, както и сервирането на евтин алкохол вместо марков. Сервитьорите станаха изобретателни и вече носят по няколко пъти една и съща тлъста сметка и така човекът си плаща няколко пъти за едно и също нещо. Ако чужденецът усети, че сметката му е надута оправните келнери бързо излизат от сконфузната ситуация - обясняват, че се дължи и процент от сметката за сервиз. Той обаче не е записан в менюто. Не рядко се случва количеството от храната да е по-малко от обявеното в менюто.
    За разлика от някои българи чужденците не приемат за екзотика фекалните води, които текат по плажовете и се изливат в Черно море. Миризмата и лошата гледка ще останат незабравим спомен, заради който западняците повече няма да дойдат на почивка у нас.
    ==============
    Чужденците недоволни от здравеопазването
    Лошото медицинско обслужване в зимните ни курорти гневи чужденците. Западняците най-често се оплакват от липсата на квалифицирани специалисти в ски-центровете и от това, че били принуждавани да плащат на ръка, тъй като медицинските работници отказвали да признават застраховките им. В Боровец повечето големи хотели имат сключени договори с лекари, които трябва да обслужват клиентите им. Проверка на "Монитор" установи, че повечето от тези кабинети са зле оборудвани. Подобно е положението и в останалите зимни курорти. В нито един от тях няма добре оборудван медицински пункт, в който да работят квалифицирани лекари с различни специалности.
    =============
    http://www.monitor.bg/article?sid=&aid= ... =1&eid=607
    В-к Монитор
    Красимира Янева
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Всичко това е една много добре смазана машина за печелене на пари, но проблема е, че се контролира от шепа хора, чиито разбирания са далеч от европейските
    Всичко е добре организирано и както виждате работи успешно за облагата на няколко човека, на които не им пука ама изобщо за няколкото германски или английски туристи, които са се опарили от "почивката" в България, защото догодина на тяхно място ще дойдат други, били те чехи, поляци, унгарци, румънци, руснаци... все тая, пак ще има кой да лъжат и кой да крадат, за съжаление
    А това на този етап е донякъде и задължително, ЗАЩОТО хотелиерите и ресторантьорите не са виновни, че държавата и в частност държавните чиновници с малко повече права, им искат подкупи и рушвети, за да върви бизнеса им - те от къде да искарат пари за рушвет, ако не излъжат По същата причина наемат и неквалифицирани работници, за да им плащат по-малко и да остава повече за тях, а от там следва, че този персонал не си върши добре работата заради липсата на квалификация, стаж, дори житейски опит и възпитание, което рефлектира само и единствено върху крайния потребител
    Чиновниците от своя страна, със стратегическия пост който заемат и властта която имат, инстинктивно от лакомия или целенасочено си позволяват да превишават правата си и да се бъркат в бизнеса на хотелиерите и ресторантьорите, защото всеки на тяхно място би го направил и би се полакомил, при положение, че знае каква печалба може да има и за него, а на бизнесмена това няма да му се отрази фатално
    Изкачвайки се нагоре в йерархията няма как да пропуснем управляващите - депутати, кметове, министри и т.н., който са назначили на точното място, по точното време, свои приближени, които да действат според техните нареждания и в тяхна полза, за сметка на някой бизнесмен, които пък от своя страна е станал бизнесмен с благословията пак на същите тези управляващи, отново със заслужена доза печалба за тях
    В този ред на мисли идва момент да обърнем внимание и на органите на реда, които нямат сметка да открият откраднатия автомобил на чужденеца, защото ако прикрият крадеца ще спечелат пари, както и държавата от митото което ще се плати за този автомобил, а ако върнат колата...

Аз далеч не съм запознат с всички тайни на въпросния бранш, но от това което знам, мога да кажа, че доста време ще трябва да мине докато се научим, че чужденците биха дали много пари за туризъм, ако знаят какво получават за тях а хотелите и ресторантите далеч не са всичко от което могат да се пчелят пари - чендж бюра, паркинги, джетове, парашути, увеселителни паркове, голф игрища, цели спортни комплекси, разносна търговия по плажната ивица...... все неща които биха били интересни на всеки, ако са направени както трябва и са на ниво
    sigpic

Comment

Абе то те първо да вземат да се погрижат за нас,българите, дето останахме,да не си тръгнеме и ние.Кво ги мислиме чужденците.

Comment

Куку за много от нещата си прав. Само не знам как шепа хора контролират бизнеса и в същото време лъжат щото ги спират назначените от тях чиновници с подкупи- това не е тайна. Аз скоро чух че така застроения Сл. Бряг - който ще почне да запада като курорт за почивка и точно това е целта на някой хора - да стане хазартен център. То не че е зле, ама не по тоя начин - иначе откакто забраниха хазарта в Турция, а и сме наблизо - сигурно така си правят сметката.
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

БатВас, нещо не си ме разбрал
          Прочети пак, какво съм написал
          До голяма степен, тези които контролират бизнеса НЕ са нито хотелиери, нито ресторантьори, нито чиновници

Ще се опитам да ти дам пример
          Първи етап: Управляващ + Подкуп = Хотелиер
          Втори етап: Управляващ + Подставен чиновник + Подкуп = Спокойно работещ хотелиер
          Трети етап: Подкуп за управляващия и чиновника + Хотелиер = Измамени туристи
          Четвърти етап: Управляващ, Чиновник и Хотелиер са доволни от спечелените с общи усилия пари, а туристите са измамени

Не знам, как по-просто да го напиша
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
            БатВас, нещо не си ме разбрал
            Прочети пак, какво съм написал
            До голяма степен, тези които контролират бизнеса НЕ са нито хотелиери, нито ресторантьори, нито чиновници

Ще се опитам да ти дам пример
            Първи етап: Управляващ + Подкуп = Хотелиер
            Втори етап: Управляващ + Подставен чиновник + Подкуп = Спокойно работещ хотелиер
            Трети етап: Подкуп за управляващия и чиновника + Хотелиер = Измамени туристи
            Четвърти етап: Управляващ, Чиновник и Хотелиер са доволни от спечелените с общи усилия пари, а туристите са измамени

Не знам, как по-просто да го напиша
            Да де това имах впредвид - че управляващите не принуждават хотелиерите да дават подкупи - те управляващите са хотелиери - техни подставени лица. Така е както си го описал
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Да
              Или схемата е "Управляващ > Чиновник > Хотелиер" или директно "Управляващ > Хотелиер" и в двата случая трябва всички да спечелят, което опорочава самия бранш още от самото начало
              sigpic

Comment

аз що си мисля че всъщност хотелиерите са управляващи а не управляващите хотелиери?

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                  аз що си мисля че всъщност хотелиерите са управляващи а не управляващите хотелиери?

Абе около тези схеми се въртят - с разни вариации.

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                    Първоначално публикувано от търтей

Абе около тези схеми се въртят - с разни вариации.
                    ми като има население а не граждани ...

абе те хората са го измислили отдавна ...
                    тва е член 6 на декларацията от 26 август 1878

La loi est l'expression de la volontй gйnйrale. Tous les citoyens ont droit de concourir personnellement ou par leurs reprйsentants а sa formation. Elle doit кtre la mкme pour tous, soit qu'elle protиge, soit qu'elle punisse. Tous les citoyens, йtant йgaux а ces yeux, sont йgalement admissibles а toutes dignitйs, places et emplois publics, selon leur capacitй et sans autre distinction que celle de leurs vertus et de leurs talents.

а това е 15

La sociйtй a le droit de demander compte а tout agent public de son administration.

ама ние не четем или пък не се учим от историята
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                    X