колеги значи спора е следния с един колега с WV pasat 91г с новия мотор от 97г.1.9TDI казва че с един резервоар ще отиде два пъти от София до Бургас и ще се върне хванах бас с него на сериозна сума ,че неможе да стане .резервоара му е 70л. а по груби изчисления около 1500км трябва да мине, като по магистралата ще кара със 120км/ч. Възможно ли е, или ще изгоря с парите?Като ще тръгнем от Люлин и ще обърнем на кръговото в Бургас!
Известие
Collapse
No announcement yet.
спор за разход на дизел
Collapse
X
-
тези 1500 км как се получават?
едит: оф, не съм прочел внимателно, съжалявам за въпроса.
едит2: в отговор на долното мнение...
ако сипе от убавия дизел, може и да стане 5/100 според мен
едит3: вие се фанахте че с един резервоар няма да стигне или че със 70 литра няма да стигне? Щото все си мисля че ако пише че резервоара е 70, то може с някой друг литър и отгоре, ако съдя по мойя 50 литра, който по спомени го пълнех повече...‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части
-
Значи за дизел не знам но аз имах уно което беше 1.4ieS, и ако по магистралата карах със 120 а по пътя със 90 даваше разход от 4.5 бензин, лошото е че дизела харчи по малко, но тогава нямаше и движение много а и едвам издържах да карам така.. Та ако тръгнете от тука по моя километраж до Бургас е точно 420км значи общо 1680 което при 4 на 100 е около 67л а при 4.5 на 100 е около 75л.
Значи работата е малко на късмет ако няма коли по пътя и не се налага да изпреварва много е на зле може и да му стигне ако и естествено кара с 90-120 ако обаче е натоварено и изпреварва често ще даде повече разход и няма да му стигне. Затова гледай да изберете когато има повече трафик например в събота сутрин или петък вечер нещо такова.
Comment
-
Изгоря с парите колега0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Колега само мога да ти кажа ,че от няколко месеца таркалям един стар ситроен 1.9 Дизел чист без турбо без нищо. И точно тая дестинация ако карам до 120 харабийската си ми дава 4.5 даже имам чуството че и по-малко ,но при мен карането е нощно и трафика е много малко такаче момента е в какво време ще изпалнявате изпитанието.Ако е нощем приготви парите!90 2.5 V6
Croma 1.9 multijet
Comment
-
А стига бе колеги, на тоя Пасатор му дават като нов разход от 4.7 /извънградско/, а тоя не е първа младост, според мен няма начин да падне под 5, а като имаме в предвид и факта че нашето не е дизел а нафта.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Старото ми Толедо с VAG-овия 1.9ТД даваше до морето 4,8/100 при каране със 120 по магистралата. ТДИ е по-добър мотор и ако твоят приятел кара бавно с 90-100, и колата е празна и в добро състояние, такъв разход е напълно реален. Ако твоят човек кара дизел отдавна и знае какви обороти да държи, може и да загубишАбе зависи от карането ...
147 1.6 TS
Comment
-
Re: спор за разход на дизел
Първоначално публикувано от stefiколеги значи спора е следния с един колега с WV pasat 91г с новия мотор от 97г.1.9TDI казва че с един резервоар ще отиде два пъти от София до Бургас и ще се върне хванах бас с него на сериозна сума ,че неможе да стане .резервоара му е 70л. а по груби изчисления около 1500км трябва да мине, като по магистралата ще кара със 120км/ч. Възможно ли е, или ще изгоря с парите?Като ще тръгнем от Люлин и ще обърнем на кръговото в Бургас!Ако го е вграждал, то сигурно и други подобрения е правил, не мислиш ли
Дали резервоара му не е станал 80-85л.
И вече нещата стават съвзем реални
Аз си мисля, че от Люлин до излизане от София има близо 30км. (по околовръстното, защото явно от там ще минете) и после още 400 до кръговото, което прави 1720км. При 4/100 (което и Поло с такъв мотор няма да даде) прави 69л. Това е при идеален разходАко кара 120 на магистралата му брой 5/100, виж при 90 може и да успее, ама пак е под въпрос
Ще изключва ли от скорост
Да знаеш че има к*р капан, нещо не е както трябва или приятелят е много самовлюбен в пасатора и му се е замъглило съзнаниетоsigpic
Comment
Comment