Известие

Collapse
No announcement yet.

спор за разход на дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• спор за разход на дизел

колеги значи спора е следния с един колега с WV pasat 91г с новия мотор от 97г.1.9TDI казва че с един резервоар ще отиде два пъти от София до Бургас и ще се върне хванах бас с него на сериозна сума ,че неможе да стане .резервоара му е 70л. а по груби изчисления около 1500км трябва да мине, като по магистралата ще кара със 120км/ч. Възможно ли е, или ще изгоря с парите?Като ще тръгнем от Люлин и ще обърнем на кръговото в Бургас!

тези 1500 км как се получават?

едит: оф, не съм прочел внимателно, съжалявам за въпроса.

едит2: в отговор на долното мнение...
    ако сипе от убавия дизел, може и да стане 5/100 според мен

едит3: вие се фанахте че с един резервоар няма да стигне или че със 70 литра няма да стигне? Щото все си мисля че ако пише че резервоара е 70, то може с някой друг литър и отгоре, ако съдя по мойя 50 литра, който по спомени го пълнех повече...
    ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

Не ми се вярва да изгориш с парите, дори при 5/100 разход за 1500 км са 75 литра дизел, а не ми се вярва Пасатора да гори 5/100, по скоро 7/100
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Лошо,.... тука имам едно калкулаторче на километри и то дава София - Бургаз 401 км. при това положение си изгорял!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Лошо,.... тука имам едно калкулаторче на километри и то дава София - Бургаз 401 км. при това положение си изгорял!
          401х4= 1604 км
          ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

извинявам се не съм видял че става въпрос за две разходки - е значи -> СПОКО
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Ами следващата събота и неделя почти е сигурно ,че ще се возим до морето само да видим за коя сметка ще е дано не е за моя, а аз икономична кола не съм карал а и немога икономично да карам .така че не ми е ясно много разхода на дизела!

Comment

Значи за дизел не знам но аз имах уно което беше 1.4ieS, и ако по магистралата карах със 120 а по пътя със 90 даваше разход от 4.5 бензин, лошото е че дизела харчи по малко, но тогава нямаше и движение много а и едвам издържах да карам така.. Та ако тръгнете от тука по моя километраж до Бургас е точно 420км значи общо 1680 което при 4 на 100 е около 67л а при 4.5 на 100 е около 75л.
                Значи работата е малко на късмет ако няма коли по пътя и не се налага да изпреварва много е на зле може и да му стигне ако и естествено кара с 90-120 ако обаче е натоварено и изпреварва често ще даде повече разход и няма да му стигне. Затова гледай да изберете когато има повече трафик например в събота сутрин или петък вечер нещо такова.

Comment

Изгоря с парите колега
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега само мога да ти кажа ,че от няколко месеца таркалям един стар ситроен 1.9 Дизел чист без турбо без нищо. И точно тая дестинация ако карам до 120 харабийската си ми дава 4.5 даже имам чуството че и по-малко ,но при мен карането е нощно и трафика е много малко такаче момента е в какво време ще изпалнявате изпитанието.Ако е нощем приготви парите!
                    90 2.5 V6
                    Croma 1.9 multijet

Comment

А стига бе колеги, на тоя Пасатор му дават като нов разход от 4.7 /извънградско/, а тоя не е първа младост, според мен няма начин да падне под 5, а като имаме в предвид и факта че нашето не е дизел а нафта.
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Старото ми Толедо с VAG-овия 1.9ТД даваше до морето 4,8/100 при каране със 120 по магистралата. ТДИ е по-добър мотор и ако твоят приятел кара бавно с 90-100, и колата е празна и в добро състояние, такъв разход е напълно реален. Ако твоят човек кара дизел отдавна и знае какви обороти да държи, може и да загубиш Абе зависи от карането ...
                        147 1.6 TS

Comment

РАЗХОД

ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО НА БОБО!!
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

маи си ску4аете и си лаете а

Comment

Re: спор за разход на дизел

Първоначално публикувано от stefi
                              колеги значи спора е следния с един колега с WV pasat 91г с новия мотор от 97г.1.9TDI казва че с един резервоар ще отиде два пъти от София до Бургас и ще се върне хванах бас с него на сериозна сума ,че неможе да стане .резервоара му е 70л. а по груби изчисления около 1500км трябва да мине, като по магистралата ще кара със 120км/ч. Възможно ли е, или ще изгоря с парите?Като ще тръгнем от Люлин и ще обърнем на кръговото в Бургас!
                              Е какъв е тоя пасатор 91-ва с мотор TDI от 97-ма Ако го е вграждал, то сигурно и други подобрения е правил, не мислиш ли Дали резервоара му не е станал 80-85л. И вече нещата стават съвзем реални

Аз си мисля, че от Люлин до излизане от София има близо 30км. (по околовръстното, защото явно от там ще минете) и после още 400 до кръговото, което прави 1720км. При 4/100 (което и Поло с такъв мотор няма да даде) прави 69л. Това е при идеален разход Ако кара 120 на магистралата му брой 5/100, виж при 90 може и да успее, ама пак е под въпрос Ще изключва ли от скорост
                              Да знаеш че има к*р капан, нещо не е както трябва или приятелят е много самовлюбен в пасатора и му се е замъглило съзнанието
                              sigpic

Comment

Working...
                              X