Известие

Collapse
No announcement yet.

правен казус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Каква продажба ? Той коридор не мисля ,че може да закупи ,още повече когато е с изход от сградата.А аз апартамента в който съм роден и израснал , който е на мястото на старата къща на баща ми ,не виждам как ще продам ..а и нещо друго ,май тоя е ПОД наем долу ,ама не съм сигурен
    Стефчо, ти направо ме кефиш - сега пък излезе, че е под наем.
    Няма значение важното е да си знаеш правата.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Стефчо, ти направо ме кефиш - сега пък излезе, че е под наем.
      Няма значение важното е да си знаеш правата.
      Написах ,че не знам ,но МИСЛЯ ,че е под наем ... ще питам във вторник ,че тогава съм свободен и съм си в нас .... до понеделник вечерта съм на бачкане .. Аз като дете си играех в тия ателиета ,бяха ничии,след това едното го купи един ,но той не живее от 10 години там ..

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Еее, тема по моята специалност, а мен три дена ме няма. В момента ми се спи зверски и не мога да обясня подробно що е етажна собственост и с кво се яде, но това, което мога да посъветвам е, ако не си изпълни обещанието, да започнете процедура по изваждане от имота. Утре ще дам повече подробности.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Еее, тема по моята специалност, а мен три дена ме няма. В момента ми се спи зверски и не мога да обясня подробно що е етажна собственост и с кво се яде, но това, което мога да посъветвам е, ако не си изпълни обещанието, да започнете процедура по изваждане от имота. Утре ще дам повече подробности.
          Благодаря приятел ... ще съм благодарен

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз малко се забавих с отговора, но това което разбрах за пожарния инспектор е следното. Първо тябва да видите какъв е плана за евакуация. Ако съответният изход е упоменат там и присъства в пътя за евакуация си викате един инспектор от районната пожарна служба който трябва да констатира, че наистина е затворен авариен изход. От там нататък нещата са ясни. Но ако въпросният изход го няма упоменат като авариен (което НЕ е малко вероятно при положение, че е към вътрешен двор) няма да се справите на ниво пожарна инспекция. Успех, че то с такива като знам какво е да се разправяш
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Коле, измисли ли нещо, че вземах много присърце въпроса.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Чак сега се включвам, че предните дни ми пушеше главата.

Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:
                а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
                б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
                Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Чл. 46. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът може да иска от районния съд отмяна на решението на общото събрание за изваждането по реда, установен в отделен закон.
                Въз основа на влязлото в сила решение на общото събрание по чл. 45 управителят или председателят на управителния съвет може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс.

Това са текстовете, които ти трябват, Стефане. В ЗУЕС пише още, че решенито за изваждане се взема : 2. с мнозинство не по-малко от 75 на сто от представените идеални части от общите части на етажната собственост - за изваждане на собственик по реда на чл. 45 от Закона за собствеността; собственикът, за когото се отнася решението, не участва в гласуването;

Значи стъпките са:
                1. Домоуправителят взема протокол от пожарната, че с действията си въпросният гащник нарушава противопожарните изисквания.
                2. Общо събрание, предупреждение
                3. Ако не се омете от коридора - заповед за изпълнение и - довиждане.

Внимавайте обаче събранието да е законно, да гласуват действителните собственици и т.н. , за да няма онзи основания за обжалване.

Знам, че звучи доста дълго, но законният начин е този. Успех ти пожелавам, ако има нещо неясно - питай. Бирите няма да свършат .
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Чак сега се включвам, че предните дни ми пушеше главата.

Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:
                  а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
                  б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
                  Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Чл. 46. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът може да иска от районния съд отмяна на решението на общото събрание за изваждането по реда, установен в отделен закон.
                  Въз основа на влязлото в сила решение на общото събрание по чл. 45 управителят или председателят на управителния съвет може да поиска издаване на заповед за изпълнение по чл. 410, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс.

Това са текстовете, които ти трябват, Стефане. В ЗУЕС пише още, че решенито за изваждане се взема : 2. с мнозинство не по-малко от 75 на сто от представените идеални части от общите части на етажната собственост - за изваждане на собственик по реда на чл. 45 от Закона за собствеността; собственикът, за когото се отнася решението, не участва в гласуването;

Значи стъпките са:
                  1. Домоуправителят взема протокол от пожарната, че с действията си въпросният гащник нарушава противопожарните изисквания.
                  2. Общо събрание, предупреждение
                  3. Ако не се омете от коридора - заповед за изпълнение и - довиждане.

Внимавайте обаче събранието да е законно, да гласуват действителните собственици и т.н. , за да няма онзи основания за обжалване.

Знам, че звучи доста дълго, но законният начин е този. Успех ти пожелавам, ако има нещо неясно - питай. Бирите няма да свършат .
                  Благодаря ти , до 6 ти трябва да се изнесе тоя ... ще пиша какво е станала и ,дали си е удържал на думата

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Абе какво стана с тоя случай? Никой не даде ъпдейт?

Comment

Ами има напредък ,сега ще разкажа :
                      След като се разбрахме ,че трябва да изчакам една седмица и ще ми дадел ключ ,седмицата мина ,тоя се направи на ударен. Съответно му припомних каква ни е била уговорката ,господинът ми викна кварталната ,за да ме предупреди да не съм се занимавал с него.
                      Естествено няколко дни по- късно ,дойде вкъщи ,извини се и ми даде ключове от двете врати и спора приключи

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

След като се разбрахме ,че трябва да изчакам една седмица и ще ми дадел ключ ,седмицата мина ,тоя се направи на ударен. Съответно му припомних каква ни е била уговорката ,господинът ми викна кварталната ,за да ме предупреди да не съм се занимавал с него.
                        Естествено няколко дни по- късно ,дойде вкъщи ,извини се и ми даде ключове от двете врати и спора приключи

И как го накара да го направи в крайна сметка?
                        Lexus IS200

Comment

Хихихи, май пропускаш някой важен епизод от сериала, ама да знаеш, че в наказателното право не съм специалист.

Comment

Това е интелигентният начин на приключването на спора .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Хихихи, май пропускаш някой важен епизод от сериала, ама да знаеш, че в наказателното право не съм специалист.
                              Мдаам, ами пропуснах ,че кварталната като дойде и се разговорихме ,разбра ,че в крайна сметка не е правя нито тя,нито той и ми каза цитирам " Оправяйте се ,само не искам да се стига до саморазправа" ...това пропуснах ,но то не е най важното ,важното е ,че вече имам достъп до задния си двор ...

благодаря на всички ,които ми дадоха правни съвети и се опитаха по един ,или друг начин да ми помогнат .

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

zdr

А колко беше лесно да звъннеш в пожарната да дойдат да прочистят изхода и да съставят един хубав акт с глоба от 50-300лв. мисля, че беше и да не си хабиш нервите!
                                Пожарната е една от малкото институции които не са спирали да работят. Може би заради самосъзнанието което имат тези хора.
                                sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
                                http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
                                !!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!

Comment

Working...
                                X