Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване до Испания и обратно.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пътуване до Испания и обратно.

Обмислям едно пътуване до далечна Испания с добрата стара алфичка и тъй като тук има доста хора пътуващи извън БГ ще съм много благодарен ако ми разясните някой неща.
    Ето това ще е маршрута.От София до Алмерия. http://www.viamichelin.com/viamichel...raryFuelType=1

Интересува ме през тези държави през който ще мина Сърбия,Хърватска,Словения,Италия,Франция и Испания как стои въпроса с пътните такси,ползват ли се винетки,с какъв период на валидност са винетките, на каква стойност са? За какво трябва да внимавам по границите,с кого може да имам проблеми и какви, за какво трябва да внимавам?
    Ако някой е пътувал по този маршрут,удачен ли е?Има ли друг вариант?

Идеята е да отида,да оставя трима човека и да се върна.След около месец да отида да ги взема и пак да се върна.
    Last edited by Boby; d.m.y г., 00:10.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

http://patepis.com/?page_id=565 ето тука можеш да видиш
    alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Аз мога набързо да кажа за някои държави.
      - Словения - винетка - 35 евро (важи 6 месеца)
      - Италия - пътни такси по магистралите -плащат се в брой или с карта, нямам обаче идея как се таксуват автомобилите. За микробусите с които пътуваме преминаването в едната посока е около 45 евро.
      -Франция - отново пътни такси по магистралите,плащат се на място в брой или с карта
      И във Франция и в Италия ако решите да се движите по неплатени пътища е много неудобно и бавно.
      - Испания - платени магистрали със много добри неплатени алтернативни пътища. Спокойно в Испания може да се придвижвате бързо по неплатените пътища. Обозначени са с табели.
      Цените на горивото са най ниски в Словения и Испания.
      Проблеми в гореизброените държави принципно не би трябвало да имаш ако спазваш техните правила и скорости на движение, които ще видиш на табели при влизането във всяка една държава.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Мерси за информацията. Горивото и разхода не ме притесняват.Притесняват ме пътните такси и винетките.Сега ще сметна всичко и ще видя какво ще излезе.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

в италия се пази от лудите че са повече от нормалните по пътя,ако ще минаваш петък или неделя очаквай много трафик,на автогриловете след полунощ кафето е без пари
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Working...
          X