Не мисля, че ако ги показват повече нещо ще се промени. В КАТ като ги пуснаха на мониторите какво? Ако отидеш след месец два ще видиш същите лица да зяпат пак мониторите и ефект нулев. Хората ги използват да зе заглавичкват докато им дойде ред. А по телевизията е още по-лесно - щрак на друг канал и хайде готово. Иначе за глбите съм съгласен. Но за съжаление те финансово вече доста са ни смачкали, така че ако сега някой каже, че за употреба на алкохол ще му вземат 1500 и книжката за 3 месеца ще се надигне голяма вълна на недоволствие. Що се отнася до психическото мачкане....ми и там сме обработени много яко. Само че сами сме се обработили така, че вече сме "недосегаеми". Жалко, но факт!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пак катастрофа,този път с алфа
Collapse
X
-
А всъщност според мен за шофиране след употреба на алкохол - примерно над 1.5 промила установени чрез кръвна проба трябва да се конфискува директно МПС-то и водача директно по съкратена процедура без право на обжалване на 3-6 месеца обществено полезен труд.
Наказанието за причинена смърт или нараняване на трети лица при шофиране след употреба на алкохол да се приравни с предумишлено убийство или опит за такова.
И нещо такова би било чудесно
"Стандарт" 16 юли 2004 , 23 стр.
Шефът на "Нокиа" с най-тежкото наказание в историята
Колкото и тежка да бе санкцията срещу норвежката дама, тя не успя да отнеме палмата на първенството от шефа на финландския телекомуникационен гигант "Нокиа".
През януари 2002 г. директорът на "Нокиа" Анси Ванйоки бе осъден да плати глоба от 116 000 евро ($103 600), след като бе хванат от пътни полицаи в нарушение на ограничението на скоростта, докато караше мотора си "Харли Дейвидсън" по улиците на финландската столица Хелзинки. Той се движел със 75 км/ч в зона, където максималната допустима скорост била 50 км/ч. 44-годишният тогава Ванйоки бе глобен с равностойността на приходите му от 14 работни дни въз основа на възнаграждението му за 1999 г. Той взел 14 млн. евро за годината. Ванйоки обжалва присъдата с аргумента, че към момента на издаване на присъдата доходът му е далеч по-нисък в сравнение с вземания за база приход от 1999 г. Състоянието на магната намаляло заради спада в акциите и продажбите на компанията, аргументира се той. Ванйоки би рекорда, който държеше преди време интернет милионера Яако Рицола. Той бе глобен за нарушение на правилника с 80 000 евро.
Преди години президентът на "Нокиа" Пека Ала-Пиетила също бе глобен за шофиране с превишена скорост, но неговата санкция бе доста по-ниска - 35 000 евро.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Що се отнася до психическото мачкане....ми и там сме обработени много яко. Само че сами сме се обработили така, че вече сме "недосегаеми". Жалко, но факт!Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Никакви - единственото предимство е че при първо нарушение няма да ми вземат точки ами само глоба.
А и ако нарушението е по-сериозно - примерно катастрофа , тогава май и от точки не спасява.
Т.е - ползата е нулева, освен може би лична удовлетвореност.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Според мен е погрешно да се мисли, че солените глоби и перманентния контрол от страна на кат ще доведе до нещо хубаво. Да, катастрофите може би ще спаднат с 5%, но какво ще стане с психиката на хората, които ще треперят на всеки завой, дали няма да изскочи някой рекетьор. Здравето на хората е не по-малко важно.
Шоферите трябва да имат други мотиви да не карат като говеда. Например може да се направи кампания, подобна на тази в Германия или по-рано в Гърция за подновяване на автопарка. Така наш Ганьо като смени старата кошница за кола на лизинг за 20-30к сам ще се замисли дали да се почерпи, както обикновено или да вземе такси, понеже каското при алкохол не важи. С гумите и изобщо поддръжката е същото. Тук масово се ръководим от >принципа за кво да давам 500 лева за гуми, като колата ми струва 3000<
Comment
-
Има логика в казаното.Всеки си пази новото. Ама сети се какво стана с таксиметровите шофери като ги задълвиха да си подновят автопарка. Нито карат по безопасно нито нищо. Хората на запад използват за колите си така наречения Оперативен лизинг, което е много добро решение, защото нямаш абсолютно никакви разходи по колата,освен месечната вноска, Лизинговата компания поема всички разходи - за ослужване,за гуми,за застраховки...за каквото се сетите. След края на лизинговия прериод колата не остава за теб а имаш договр за нова примерно. Лошото е,че тука голяма маса от хората все още нямат стабилни доходи.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
@pr_00f: Да ти кажа не съм се интересувал. Аз тук ползвам само кракомобилаИ хората, които познавам (предимно моя възраст) също нямат коли. Ще те излъжа, но мисля, че дори плащаха нещо, за да карат по центъра и им излиза скъпичко заради което основен начин за придвижване им е метрото. Но мога да ти кажа, че тук самосъзнанието на самите шофьори е на друго ниво. Тук всеки един който сяда зад волана зане, че има и други участници в движението. Да видиш някой да смена лентите като побъркан засичайки другите само и само да излезне 1 кола по-напред на светофара....значи трябва да бърза наистина мноооооооооооого. Макар, че аз такъв случай до сега не съм виждал. Иначе по-конкретно за въпроса с бус лентите - ами навсякъде има камери като за начало и всички имат респект от тяхното присъствие. Дори на някои спирки има камери, които са предназначени специално да наблюдават спирките, като информацията, която събират тези камери се ипзолзва да санкционират не само автомобили нарушаващи правилото да не влизат и спират в тази зона ами и самите автобусите ако нарушават нещо. Например на едно 98% от спирките е отбелязано точно къде спира автобуса и той наистина спира там! В бус лентите се движат само автобуси и колела. И такситата имат право, но го правят рядко. Колелата по улицата са 99% от всички движещи се колела. По тротоара нама да видиш колело (дори и да искаш да го караш няма къде, наистина е пълно с хора), а по парковете им е забранено да карат. И когато някоя кола настигне колоездач не го осврква, задминава с мръсна газ и тем подобни. Ако няма как да го мине безопасно кара зад него. И няма значение, че ти караш тон и половина автомобил, а той кара 10-15 кила колело. Но като цяло смея да твърдя, че трафика им е доста по-лек от нашия въпреки размерите и населеността на града. Аз се намирам в първа зона (демек централната част) и трафика е основно от автобуси и таксита. Но за каквото и да става въпрос - дали ще е за автомобилен трафик, за колела, транспорт, големи потоци от хора (които са нон-стоп) за висчко има камери. Наблюдава се всеки сантиметър от града. Дори и в кварталите има камери. Няма патрулки спрели тук там и да чакат от засади. Ако видиш полицейска кола в движение то в 90% от случаите тя ще бърза заради подаден сигнал. Много по вероятно е полицията да спре пехеходец (мен например са ме спирали да ме питат какво снимам) отколкото шофьор (за тях си има снимчици). CCTV is everywhere
P.S.: OMGЗащо поста ми се появи 3 пъти?!?!?! Моля някой модератора да изтрие другите 2!
Last edited by detelazurno; d.m.y г., 10:25.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение...... Но мога да ти кажа, че тук самосъзнанието на самите шофьори е на друго ниво. Тук всеки един който сяда зад волана зане, че има и други участници в движението. ....166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеМини и през сервиза на Шкода_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
Comment