Известие

Collapse
No announcement yet.

Кофти автомивка ! ! !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кофти автомивка ! ! !

Айде да споделя и моя гняв ! В понеделник вечерта си измих личната кола на пароструйката на OMV на бул. "Акад.Ив.Ев.Гешов".На сутринта , като я видях всичката мръсотия и "мъха" по стъклата си седеше.Помислих си:"беше тъмно и не съм видял,как съм я мил".Днес обаче им хванах издънката.Без никаква умисъл минах от там да измия служебното Пежо.5лв. на 1-ва програма /колата естествено се къпе в пяна /след което започвам плакнене с топла вакса . На средата на програмата пароструйката спира. Същевременно до прахосмукачката е спрял някакъв от ф-ма "ROHE" /подръжка на автомивки OMV /.Питам го:Какво става колега? И той ми вика:Задръстен филтър-един момент.След единия момент/15мин./колата взе да съхне и видях същата мръсотия ,както на личната ми кола.Попитах го:Какъв е проблема ,че пароструйката не мие както трябва? Той ми каза :Мойта задача е да подържам 100 бара налягане и да има шампоан.Зададох му въпрос:Защо пароструйката на OMV-Рожен мие перфектно , а тук се прецака? Познайте отговора? Ще ви кажа да не ви мъча-OMV Рожен ползват за автомивката питейна вода, а въпросното OMV ползват сондажна. Айде вие ми кажете за какво става въпрос? Само да вметна, че от 6 год. си мия колите на пароструйките на OMV и не съм имал никакъв проблем.Имайте си едно на ум.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

По закон на автомивка нямат право да ползват питейна вода,а само сондажна
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

и така трябва да бъде!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

Добре, че ОМВ Рожен ми е на 5 мин Аз само там си мия колите, от както се помня...Интересно ми е този "шампоан", който излиза от пароструйката дали е така наречения препарат за безконтакно миене, или си е нормален обикновен шампоан за кола...??!

Питам не за друго, ами защото от 1 месец, след като ми пастираха колата си я мия по малко сложна схема...

Отивам на ОМВ и им ползвам само чистата вода за изплакване....С пароструйката минавам хубаво колата да падне всичката кал и след това с шампоанче с вакса в него на Сонакс в една кофа, предварително забъркана в нас започвам енергично миене на цялата кола ОТГОРЕ-НАДОЛУ...След това изплаквам пак с чиста вода и с чист парцал я подсушавам!

Това го правя, защото ми казаха и показаха нагледно колко е вредно безконтактното миене за боята и лака...По-добре малки драскотинки от песачинки (които излизат много лесно при пастиране), отколкото съсипана и избеляла боя от безконтактноото!
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

За това че трябва да нее с питейна е така,но и сондажната вода невиждам причина да е мътна ако всичко е инсталирано както трябва.Според мен този господин който е бил там е знаел че сондата е забила в тиня,но го е премълчал.А и би трябвало да са си сложили поне един филтър за събиране на частиците които помпата тегли,да не става дума че трябва да си имат нещо като малка пречиствателна станция.
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

За съжаление колега наистина е такава мивката. И аз потвърждавам. Това ОМВ ми е на 5 мин от нас и в началото там си миех колата и висчко беше наред. От известно време взе да става на петна след като изсъхне. Първо ми казах, че им бил свършил препарата. Взех, че се излъгах и пак отидох. Този път уж имаше препарат, но клолата пак стана на петна. Баща ми също изми там колата и неговата стана на петна. Погледах се и всички коли, които излизаха от мивката бяха като петнисти хиени. А иначе те филтър предполагам имат, но той се задръства за отрицателно време щом като е забила сондата в тиня. Все пак чакаш дори на опашка (в последно време не е така защото ги усетиха, че са калпави), за да се доредиш. Жалка работа. Не стига, че условия нямаме къде да караме, ами и колите не можем да си измием
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Мерси за инфото, аз като си я миех сам, ходих там, но от 4 месеца не съм ходил, явно няма и да ида
              Last edited by soldier; d.m.y г., 16:19.

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                Добре, че ОМВ Рожен ми е на 5 мин Аз само там си мия колите, от както се помня...Интересно ми е този "шампоан", който излиза от пароструйката дали е така наречения препарат за безконтакно миене, или си е нормален обикновен шампоан за кола...??!

Питам не за друго, ами защото от 1 месец, след като ми пастираха колата си я мия по малко сложна схема...

Отивам на ОМВ и им ползвам само чистата вода за изплакване....С пароструйката минавам хубаво колата да падне всичката кал и след това с шампоанче с вакса в него на Сонакс в една кофа, предварително забъркана в нас започвам енергично миене на цялата кола ОТГОРЕ-НАДОЛУ...След това изплаквам пак с чиста вода и с чист парцал я подсушавам!

Това го правя, защото ми казаха и показаха нагледно колко е вредно безконтактното миене за боята и лака...По-добре малки драскотинки от песачинки (които излизат много лесно при пастиране), отколкото съсипана и избеляла боя от безконтактноото!
                Какво означава безконтактно миене
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

За да стане колата на петна,значи безконтактното е калпаво и не отмива,или пък засъхва бързо-и пак остават петна,а не може да е шампоан,защото няма да отмие мърсотията без търкане.
                  Едното безконтактно е това при което цялата кола се напръсква и побелява от пяна,после само се отмива с паростуйката(ако е силен препарата вреди на боята при много пъти такъв вид миене,ако е твърде слаб-не отмива мърсотията),а другото безконтактно е това което се пръска само тук-там където е много мръсна колата или има полепнали гадости по нея-мухи,листа и др.Този препарат скапва боята,но пак не трябва да седи много време върху колата,а трябва да се отмие по-бързо-освен ако колата не е прекалено кална и мръсна.
                  Last edited by Flame; d.m.y г., 12:23.
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                    За да стане колата на петна,значи безконтактното е калпаво и не отмива,или пък засъхва бързо-и пак остават петна,а не може да е шампоан,защото няма да отмие мърсотията без търкане.
                    Едното безконтактно е това при което цялата кола се напръсква и побелява от пяна,после само се отмива с паростуйката(ако е силен препарата вреди на боята при много пъти такъв вид миене,ако е твърде слаб-не отмива мърсотията),а другото безконтактно е това което се пръска само тук-там където е много мръсна колата или има полепнали гадости по нея-мухи,листа и др.Този препарат скапва боята,но пак не трябва да седи много време върху колата,а трябва да се отмие по-бързо-освен ако колата не е прекалено кална и мръсна.
                    Колко е при вас миенето? Искам ти да ми измиеш колата за сбирката на 155-ците.
                    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

8-външно,8-вътрешно.Немаш ядове,само трябва да ми кажеш кога ще минаваш,защото утре ще съм на работа,а в неделя май няма да ходя-чудя се дали да не се метна до Бояна да ви видя
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                        Колко е при вас миенето? Искам ти да ми измиеш колата за сбирката на 155-ците.
                        ..аз ще ти я измия + пастиране, но взимам в евро)
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

На бизнес ли го обръщаме? Щото ако е така само да спомена, че при мен се приема само английския паунд Не е като да не приемам и по-скъпи валути, но тая най-ще ми свърши работа, а и да не ставаме аучни все пак
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                          X