Известие

Collapse
No announcement yet.

Слагайте катализаторите обратно...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BatVas
    Баси, моя катализатор не беше запушен и остана при Драго даже не ми е изкупен-ама от къде да знам, да го бях взел
    За моя поне взех некви пари......та май ми излезе безплатен резонатора
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Баси, моя катализатор не беше запушен и остана при Драго даже не ми е изкупен-ама от къде да знам, да го бях взел
      e като е запушен кво ще го правиш??
      иначе чичо любо ги изкупува по ~20 лв
      продават се някакви ноу неймки за около 200 лв

ама проблема е не дали имате катализатор или не - а колко вредни емсии ще покаже на екзаминера - което зависи от още доста неща
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ама проблема е не дали имате катализатор или не - а колко вредни емсии ще покаже на екзаминера - което зависи от още доста неща
        Точно е тва си мисля през цялото време, че вредните емисии не зависят само от катализатора......

Другото което не ми е ясно кой бензин дава повече вредни емисии ниско или високооктановия???
        98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
          Другото което не ми е ясно кой бензин дава повече вредни емисии ниско или високооктановия???
          който изгаря непълно което не е задължително свързано с октановото число
          може да се добави спирт обаче за подобряване на изгарянето

Comment

Е нали за тва сте с по две свщи на цилиндър бре ко се оплаквате би трябвало да изгаря докрай моя катализатор е горе долу добре и ако стане напечено си го монтирам
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от търтей

Аз това казвам ЧЕ НЕ беше запушен - аз го махнах ей така - щото ходих да си махам трапецовидното гърне(имаше дупка) и викам чакай да махна и катализатора - така и така съм тук-ама да се таковам в тиквата - що не си зех катализатора
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

лошо Васе ми ходи при Драго макар че не ми се верва да е още там като го знам колко чист си държи гаража
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
                  аз ще щркна на гас и пак ще мина
                  на газ не дава ли толкова високи емисии?
                  Lancia Dedra Integrale

Comment

Първоначално публикувано от търтей

Аз това казвам ЧЕ НЕ беше запушен - аз го махнах ей така - щото ходих да си махам трапецовидното гърне(имаше дупка) и викам чакай да махна и катализатора - така и така съм тук-ама да се таковам в тиквата - що не си зех катализатора
                    Ако помниш, няколко пъти ти повторих да си запазиш катализатора....ама кой ли да слуша.
                    sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от Maldini
                      Първоначално публикувано от WhitePower
                      аз ще щркна на гас и пак ще мина
                      на газ не дава ли толкова високи емисии?
                      на газ не можеш да минвеш щото на преглед се минава с горивото което е по талон
                      е освен ако не ги изментиш

Comment

Преглед

Като минавах на преглед един от техниците влезе в колата и само накрая ме накара да я преместя Те си мериха, теглиха, писаха... После се обади по телефона на някой?! след което след мене дофтаса една баракуда /408/ без да зануляват апарата мериха ме два пъти и му прищипаха същите данни и хоп аз и един субект минахме преглед?! Ами нека го хванат по пътя за лозята тоя юнак Ха Ха Ха за дядовия

п/с Явно по килца сме си паснали с моско все едно са си плюли в устата с моето алфе
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

аз както съм с газов инжекцион, като отвори онзи чичко капака винаги вика - Лелелеле колко кабели и мъркучи, та може да се измисли нещо.

Аз съм си мислел и за други финти:
                          1. Да махнеш катализатора ама така, че да можеш да го слагаш от време на време;
                          2. При махнат катализатор, някъде на генерацията да се сложи малък жигльор, който като го отвориш да влииза външен въздух - това попринцип ако се направи преди ламбдата обогатява сместта

Comment

Ау и аз нямам катализатор че съм и със чип работата ще е зле. Ама вече толкова ми е писнало че ако трябва минавам в нелегалност да си гледат работата

Comment

Моето мнение е, че е време да почне да се мисли и за замърсяванията, които старите ни коли правят на тоя въздух! И да ви кажа честно предпочитам в София да има 5 пъти по-малко коли и 5 пъти по-чист въздух, отколкото тва, което е в момента! Естествено, че трябва да има катализатори по колите, предполагам, че и за филтрите за твърди частици ще стане така след някоя и друга година. Не става само в БГ всичко да е наопаки на останалите...
                              И бъркането в джобовете ни е единствения начин да си оправиме колите, не мислите ли?!
                              sigpic
                              === 75 1.8 T '86 ===
                              === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Лоша работа с тия катализатори, а най-лошото е, че ако те спрат на пътя и колата покаже високи стойности на емисиите, веднага я спират от движение, взимат ти талончето за преглед и се налага и глоба, така поне ми обясни един познат.

Аз си запазих катализатора на Дедрата, доста нов и работещ беше, ама като сменях меката връзка и реших да го махна, макар че нямаше нужда.

В ЕМкомплект ми казаха, че имало някакви руски катализатори, приблизително 200-300 лева били...

Май ще се наложи да се купува таквоз руско чудо...
                                Volvo XC90 D5 '06
                                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Working...
                                X