Известие

Collapse
No announcement yet.

колеги кога се взима шоф.книжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колеги кога се взима шоф.книжка

Колеги понеже вчера ме спряха с превишена скорост (няма какво да се оправдавам- виновен съм си) бях с +34 км (84км), от кога влиза наказанието без книжка.Ясно е че глобата е 150 лв и точки (незнам колко), но кога ще ми вземат книжката, сега ми взеха само талона, но ми казаха че може д си карам само с Акта 1 месец- замествал талона. След 1 месец като ми излезе глобата и отида за талона тогава ли ще ми вземат книжката?
    Alfa 156, 2.0 TS
    VW Vento 1.8- Бившата
    Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Да!
    Наказателното постановление влиза в сила от датата на получаването му
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Да!
      Наказателното постановление влиза в сила от датата на получаването му
      По-точно от изтичане на срока за обжалване.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега нема кво да обжалваш, мой приятел го спряха с 36км отгоре, обжалва адвокати глупости и само забави вземането на книжката, за един месец ще ти я вземат доколкото знам, и 150 лв естествено, кофти батка
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Всъщност за тези километри не е ли 3 месеца 200лв и 12т .... Поне мен като ме спряха нещо подобно ми измърмориха (вярно че моя случай беше малко по различен) ама аз минах по тънката лайсна .... 10% от стойноста на акта и да ме няма ....

Comment

Абе аз съм чувал нещо от типа на: трябва да ти вземат книжката примерно за 6месеца, обжалваш, делото се проточва и до като свърши вече са минали 6 месеца и не ти взимат книжката.

Това реално ли е?

---------- Post added at 10:48 ---------- Previous post was at 10:46 ----------

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
            Всъщност за тези километри не е ли 3 месеца 200лв и 12т .... Поне мен като ме спряха нещо подобно ми измърмориха (вярно че моя случай беше малко по различен) ама аз минах по тънката лайсна .... 10% от стойноста на акта и да ме няма ....
            Те тия винаги казват повече от реалното. Аз като ударих една кола на паркинга, и катаджиите бяха познати на потърпевшия и искаха да му плата на място. Аз отказах и те катаджиите "е дали щеше да му дадеш 200лв на него или сега ще ги оставиш в кат и ще вземат точки няма мн разлика". Даже било по зле за мен, че и точки ще ми вземат. Накрая глобата ми беше 50лв
            Last edited by soldier; d.m.y г., 16:12.

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
              Абе аз съм чувал нещо от типа на: трябва да ти вземат книжката примерно за 6месеца, обжалваш, делото се проточва и до като свърши вече са минали 6 месеца и не ти взимат книжката.

Това реално ли е?[COLOR="Silver"]

...........
              Ами не. Не е вярно. Първо не се знае дали ще спечелиш. Ако спечелиш добре, но ако загубиш първо, че ще се набуташ с още пари, за да платиш разходите по делото и второ, че решението на съда вллиза в сила след като е пиключило делото. Демек ако загубиш периода за който е отнета книжката започва да се брои след като се произнесе съда. Единственото което ще му донесе обжалването е (освен парите които ще набута), че по време на делото нямат право да му взимат книжката. Тоест ще спечели някой друг месец в който книжката ще си е в него, но в крайна сметка пак ще му я вземат за 3 месеца, дали 1 месец по-рано или по-късно е все тая.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение

Те тия винаги казват повече от реалното. Аз като ударих една кола на паркинга и катаджиите бяха познати на потърпевшия и искаха да му плата на място. Аз отказах и те катаджиите е дали щеше да му дадеш 200лв на него или сега ще ги оставиш в кат и ще вземат точки няма мн разлика. Даже било по зле за мен, че и точки ще ми вземат. Накрая глобата ми беше 50лв
                Абе нз ама след ПТП-то понеже нали бяха дипломати и ми лепнаха макса... 300лв 15 точки и 2 или 3 месеца щях да ползвам градския, но благодарение на няма значение кого, акта ми е 100лв и 9точки и книжката си остава в мен.... все още не съм го платил карам си с постановлението ....
                А всъщност да ползвам темата да попитам аз така колко време мога да си карам щото никъде не пише дати ...

Comment

1 месец. после все едно си без книжка.
                  няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    Т.е. ако ме спрат ми отнемат книжката така ли ?

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                      Правилно . освен ако не ти го удължат с печат .
                      Когато са претоварени и се бавят постановленията удължават срока на акта .
                      Но хванат ли те с изтекъл акт по добре не го показвай и казвай ,че си си забравил талона - глобата е по-малка 10лв .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                        Правилно . освен ако не ти го удължат с печат .
                        Когато са претоварени и се бавят постановленията удължават срока на акта .
                        Но хванат ли те с изтекъл акт по добре не го показвай и казвай ,че си си забравил талона - глобата е по-малка 10лв .
                        Ама аз съм си взел постановлението, то е в мен - трябва да плащам 100лв ама нещо на тези 100лв не успява да им дойде реда ....

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                          По-точно от изтичане на срока за обжалване.
                          Според кой закон?

Първоначално публикувано от sunny2006
                          Няма как да стане, колега, защото за да има глоба за забравени документи, после трябва да ги покажеш в КАТ, пък той талона му вече е там и ще го изловят на гишето
                          sigpic

Comment

Да това го разбрах, но аз пак казвам ходих в кат чаках 2 часа на опашка взех си постановлението, а на него никъде не пише дати или колко време мога да си карам с него... В мен са и акта, и постановлението ....???

Comment

С постановлението не можеш да караш , а АКТ-а след като е изтекъл е невалиден вече т.е. не си редовен и набарат ли те . Tака че намери 100лв и си ги плати за да си редовен .

Първоначално публикувано от Kuku
                              Няма как да стане, колега, защото .....
                              Абе така е ама по има шанс да се размине на място с някой лев отколкото ако е с изтекъл акт .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X