Известие

Collapse
No announcement yet.

колеги кога се взима шоф.книжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ау ау ау ау... Аз така си карам вече 2ри месец много благодарско колега... те 100те лв не са били особен проблем, просто не исках да им плащам щото акта не беше за мен .... Ама явно още следваща седмица ще се наложи да си взема синьото талонче .....

Comment

Ми ако беше внимавал при случката.Беше разгледал детектора дали е минал задължителна проверка и там всякакви глупости.Може да си карал с превишена скорост, но ако радара им не е минал проверка , то данните от него се анулират.Абе независимо, че си си бил виновен и имало начин.Сега не се сещам за такъв.
      мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
        Ми ако беше внимавал при случката.Беше разгледал детектора дали е минал задължителна проверка и там всякакви глупости.Може да си карал с превишена скорост, но ако радара им не е минал проверка , то данните от него се анулират.Абе независимо, че си си бил виновен и имало начин.Сега не се сещам за такъв.
        До колкото си спомням при него случката беше ПТП с дипломатически автомобил ако не се лъжа а там винаги си виновен защото те са дипломати - ама такава ни е държавата .
        AntiLuuP поправи ме ако греша за случая .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
          До колкото си спомням при него случката беше ПТП с дипломатически автомобил ако не се лъжа а там винаги си виновен защото те са дипломати - ама такава ни е държавата .
          AntiLuuP поправи ме ако греша за случая .
          Грешиш. Не е зле да се чете малко преди да се пише и в случая това с държавата беше толкова излишно, че......
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
            Грешиш. Не е зле да се чете малко преди да се пише и в случая това с държавата беше толкова излишно, че......
            @detelazurno Да те помоля когато ме цитираш да провериш дали не съм прав преди това , и когато не си сигурен в това което ще кажеш да си замълчиш - Моля . Само възпитанието ми и правилата на форума ме възпират да го кажа така както го мисля
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

За обжалване и дума да не става, само ще си загувя времето и парите, като съм виновен ще си понеса последствията, просто е гадно че чак другия месец ще ми вземат книжката, а тогава имах патувания из страната
              Alfa 156, 2.0 TS
              VW Vento 1.8- Бившата
              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                @detelazurno Да те помоля когато ме цитираш да провериш дали не съм прав преди това , и когато не си сигурен в това което ще кажеш да си замълчиш - Моля . Само възпитанието ми и правилата на форума ме възпират да го кажа така както го мисля
                А защо мислиш, че не съм проверил. Все пак ако прочетеш предната страница ще видиш, че колегата е изброил 2 случая - единия е с дипломатите, а другия е когато са го спряли за превишена скорост. Мен ако ме питаш за какаъвто и случай да ти вземат талона все важи написаното до тук. А ти щом толкова се впрягаш и се чувстваш засегнат....нямаш грижи. Аз ти поднасям своето извинение пък ти каруцарсксият си речник, ако сметнеш за необходимо да го използваш заради елементарна забележка, давай
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

колега в момента съм потърпевш на превишената скорост .Засичат ме с 89км/ч при разрешени 50км/ч пращат ми снимката , отивам в КАТ дават ми АКТА прибират ми талона и викат че имам право да карам с него до един месец .ПИтам аз какви ще са последствияъа , тя ми отгваря 1месец лишаване , 6 точки и 150лв. глоба.А какво се оказва след един месец , 4 месеца лишаване ,9 точки , 150лв. глоба едвам не припаднах тъй че пазете се

Comment

Първоначално публикувано от sero146 Покажи съобщение
                    колега в момента съм потърпевш на превишената скорост .Засичат ме с 89км/ч при разрешени 50км/ч пращат ми снимката , отивам в КАТ дават ми АКТА прибират ми талона и викат че имам право да карам с него до един месец .ПИтам аз какви ще са последствияъа , тя ми отгваря 1месец лишаване , 6 точки и 150лв. глоба.А какво се оказва след един месец , 4 месеца лишаване ,9 точки , 150лв. глоба едвам не припаднах тъй че пазете се
                    Е колега как 4 месеца по закон е 1 месец и 150 лв, за точки незнам колко вземат.
                    Alfa 156, 2.0 TS
                    VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената
                      максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
                      1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
                      2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
                      3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
                      4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от
                      право да управлява моторно превозно средство;
                      5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право
                      да управлява моторно превозно средство;
                      6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право
                      да управлява моторно превозно средство.

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се
                      наказва, както следва:
                      3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
                      4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от
                      5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от
                      6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да
                      управлява моторно превозно средство.

Тъй. 4 месеца НЯМА. Аз стоях 3 месеца без книжка и 250 лева глоба за 63 над позволеното, така че обжалвай! Може и да падне цялото.
                      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
                        Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената
                        максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
                        3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
                        4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от
                        5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право
                        да управлява моторно превозно средство;
                        6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право
                        да управлява моторно превозно средство.

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се
                        наказва, както следва:
                        3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
                        4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от
                        5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от
                        6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да
                        управлява моторно превозно средство.

Тъй. 4 месеца НЯМА. Аз стоях 3 месеца без книжка и 250 лева глоба за 63 над позволеното, така че обжалвай! Може и да падне цялото.
                        Да и а з това четох, жалко че не пише по колко точки се отнемат при тези нарушения за превишената скорост, но предполагам в моя случай 10-тина ще ми вземат.
                        Alfa 156, 2.0 TS
                        VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Понеже наскоро бях потърпевш тъкмо по тая тема.
                          Та карам си аз с превишена скорост (водих човек до спешното, ама както и да е) , спират ме и гледам 94км/ч при позволени 50, т.е. с 44 км/ч отгоре. Пишат ми акта. Отивам при адвокат, ония ми обяснява подробно за какво става дума, принципно мога да спечеля обжалването, но си плащам във всички случаи разходите по делото,без значение дали ще спечеля или загубя (около 200лв всичко). Та отказвам се аз да обжалвам, понеже не видях особен смисъл, я стане, я не, и.... отивам да си взема наказателното постановление месец след това, удължават ми акта с 1 месец понеже не било готово решението, и така 3 пъти.Замалко да остана без книжка за лятото. Най сетне решението е готово (месец март, а нарушението ми беше ноември месец, кво да ви кажа, тегава работа) , веднага ми прибират книжката за 2 месеца/200лв глоба/10 контролни точки. И така... 2 месеца без книжка.
                          Last edited by mirchozo; d.m.y г., 18:20.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                            Колеги понеже вчера ме спряха с превишена скорост (няма какво да се оправдавам- виновен съм си) бях с +34 км (84км), от кога влиза наказанието без книжка.Ясно е че глобата е 150 лв и точки (незнам колко), но кога ще ми вземат книжката, сега ми взеха само талона, но ми казаха че може д си карам само с Акта 1 месец- замествал талона. След 1 месец като ми излезе глобата и отида за талона тогава ли ще ми вземат книжката?
                            Мене С 82 км/ч ме спреха 32 над Огранич. 150 лева 7 точки и 1 месец без книжка наказанието влиза от деня в който я предадеш до 31 първия ден тогава отиваш плащаш 150 кинта и тия връщат
                            sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                            Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                            Ramstein - Benzin
                            https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                              Мене С 82 км/ч ме спреха 32 над Огранич. 150 лева 7 точки и 1 месец без книжка наказанието влиза от деня в който я предадеш до 31 първия ден тогава отиваш плащаш 150 кинта и тия връщат
                              Дано по скоро да ми излезе наказанието да отивам да я давам да минава един месец, че септември имам да пътувам. А дали до 2 седмици ще е излязло и може ли някой друг да ми предаде шоф. книжка в полицията, че аз съм на работа по принцип от 8 до 18 часа, а те там май бачкат до 16.00ч.
                              Alfa 156, 2.0 TS
                              VW Vento 1.8- Бившата

Comment

Лично се предава и получава

Comment

Working...
                                X