Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Абсолютно безотговорно поведение.
    Ето какво се случи... Идвам аз от Изток, през кръговото на четвърти километър и се включвам в движението на Цариградско шосе посока Пловдив. Движа се по ускорителната лента, пропускам автобуса по бус лентата, минавам в бус лентата, след това още по-наляво в дясната лента. Движейки се там, просто в тази лента се движеше с около 50-60 км/ч и за да не бавя се прехвърлям в лявата лента, където ускорявам до максималните 80 км/ч. А и колата пред мен се движеше с толкова. Изведнъж поглеждам в огледалото за обратно виждане и виждам засвяткала се сребриста Alfa Romeo 155, карайки с много над ограничението и бясно ме настига. Като ми се лепна зад мен, започна бясно мигане с фарове - къси, дълги, халогени, светещи пръскали, всичко що може да свети. Да отбележа, че фаровете светеха в син цвят. Е аз няма къда да отида, освен не смятам, че съм в каквото и да било нарушение, затова продължавам да си поддържам спокойната скорост от 80 км/ч, а и в дясната лента едва кротеха някакви Лади, все пак не искам и аз да се бавя. И изведнъж сребристата Alfa Romeo 155 Решава да ме изпревари отдясно, съответно пак говорим за нарушаване на маскимално допустимата скорост за движение по Цариградско шосе. Но тогава замалко да се ударим, защото колата движеща се в дясната лента пред Alfa-та се движеше по-бавно а аз по-бързо:

Ето ясно се вижда на схемата. Зелената кола съм аз, жълтата е Лада, а сребристата е въпросната Alfa. Е опита се с голям риск да направи маневрата указана със стрелка, в интерес на истината се радвам, че не го направи, едва ли щеще да реагирам подобаващо. И тук вече явно ядосан започна яростно да ме гони, без да съм бягал, след разклона за Младост/Летището, там нашироко вече ме изпревари, пак нарушавайки закона и застана пред мен започвайки рязко да ми натиска спирачка. Не знам с кого се опита да заблуди с този номер. Аз съм акуратен шофьор без една отнета точна, написан акт или глоба, спазвайки прилична дистанция спирах навреме. Това бяха множество предпоставки за ПТП. Отделно ако решах да се преместя в съседна лента, задължително Alfa-та заставаше пред мен с поредните си опита да се опита да предизвика верижна катастрофа, надявайки се, че не съм спазил дистанция. И понеже аз отивах в Самоков, съвсем нормално тръгнах да завивам към Самоковското шосе. Alfa-та пред мен и точно там където се отделя пътя спря. Съответно аз зад него:

Ето пак нагледно. Както виждате се предизвика задръстване. Бяха блокирани автобуси на градския транспорт и линейка (с изключена сигнализация). Е спряха се напречно и тогава останах потресен, от колата слязоха няколко човека... Забележете какъв шофьор, рискувал е живота на няколко негови приятели, с цел да ме засече и да предизвика катастрофа, да не говорим за превишената скорост и рисковото каране... На мъж ли се опитваше да се прави, каква беше причината не знам, да докаже ли нещо. Всички сме добре запознати с динамиката на автомобилите Alfa Romeo, но все пак не смятам, че мястото и е в градското движение, на натоварена пътна артерия. Е слезе "героя" и неговите приятели, размениха няколко думи, дойдоха при колата, почукаха на стъклото. Отворих прозореца, лъхна ме лека миризма на... Алкохол... Не знам от кой от двамата беше и не искам да знам, дано не е бил от шофьора, защото това все пак е пътят за морето, много семейства с малки деца пътуват натам по това време. Последваха няколко думи от сорта на "Ти на какъв се правиш, че караш пред мен", "Защо караш бавно" и тем подобни, бил съм ги засякъл, само дето това само те си го знаят. Нямам да описвам, цветущия им речник. Е в крайна сметка си тръгнаха... Искам да ви предупредя, ще предупредя и колеги по другите автофоруми, да се пазят от въпросния автомобил, защото ниско лети и създава сериозно опасности за участниците в движението. Просто като го видите, пазате се, минаваите в дясно, дори ако има коли... За жалост по пътищата стана бойно поле на такива гъзари със синьо светещи предници и тъмни стъкла. Вече изисквах запис от камерите на КАТ в района, оказа се че имат малко след МакДоналдс и преди МИЦ. Едва ли ще се разбере нещо от тях.

Поздрави на всички колеги от Club Alfa Romeo Bulgaria! Безаварийна!

П.С: Надявам се, че "героя" ще прочете темата и ще се замисли, за пътното си поведение.

Може и да не е форумен

тогава може да напечаташ плакати с написаното сега и да ги лепиш по стълбовете, може и да имаш по голям късмет,щото и да пише тук, едва ли ше си признае.

Comment

Почти на 100 % този човек не е регистриран във форума
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Хубуу де, колега, ти защо просто не му направи път в тази ситуация на схемата долу?!

Ти си се дръпни зад Ладата и той да си такова таковата....
        sigpic

Comment

Ооо я стига.
          И да е от форума какво.Да го набием на кол и да го хвърлиме в Искъра ли.Тия ситуации си ги срещам всеки ден с най-различни модели автомобили.Наистина не му прави чест на колегата,ВСЕКИ е правил глупости в даден момент на пътя.
          Моля ви нека поне тази тема да не я превръщаме в Аз съм най-големия светец и видиш ли тоя колко е лош.

Kuku,много си прав.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
          Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Почти на 100 % този човек не е регистриран във форума
            Кого заблуждаваме? Щото тоя форум е пример за грамотно каране? Щото форума се отличва с висока обща култура? Щото тук няма рацери, комплексари и откровени келеши?

При среща с такива субекти(от горния пример) просто се дръпвам настрани и изчаквам да отмине. Нека да си умре сам, не искам да ме взема със себе си.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              ...
              Здравей, колега, Kuku! Както обясних, в първия си пост, аз също нямам намерение да се бавя. Ладата, караше бавно, просто не ме устойва варианта, да карам зад нея, в последствие нямаше да мога да отида отново в лявата лента, защото там се движеха други коли, затова запазих скоростта в лявата лента, а и честно казано, не мислех, че сребристата Alfa ще извърши чак такава глупост. А и там при разклона за Младост/Летището чиста е само лявата лента, поради факта, че доста хора завиват в посока към Летището в последния момент от средната лента, а не от най-дясната. А и в крайна сметка, не искам аз да се бавя, за това, че някой друг бърза, при все че този някой не е линейка, пожарна или полицейска кола. Оттук нататък, вече ще правя път на въпросната кола, това ми е за урок! Относно колата, дали е от форума - да от форума е, имаше стикер на задното стъкло. Не искам никой да се хвърля в Искъра, просто искам да предупредя за опасния шофьор и действията му!

Поздрави!

Comment

има и друг момент ако в автомобила случайно е имало пострадал и е бързал за болницата(защото знаете че понякога най-бързата реакция е решаваща и понякога няма как да чакаш линейка) какво правиш в такъв случай колега?? седиш му отпред и го бавиш?? като видиш че някой ти светка отдръпни се пусни го и после пак се изнеси колкото и да бързаш явно човека и той има спешна работа... аз в ситуации когато съм настроил на определена скорост и изпреварвам някой бавно и видя че отзад някой ме светка се изтеглям бързо пред колата която така или иначе съм щял да изпреваря и пускам този зад мен и си връщам скороста с която съм решил да се движа- невиждам какъв е бил проблема за теб да направиш нещо подобно....
                Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                sigpic

Comment

Много "алфаджии" се навъдиха напоследък,евала правя на колегата, citroen,защото можеше да ни сложи всички под общ знаменател и да ни нахрани във форума заради келеши като тоя...,а човека поздрави ни праща с уважение към клубЪ
                  Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                  sigpic

Comment

А ако кажеш и номера мисля че ще разберем кой е човекът ако е от форума.
                    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                      А ако кажеш и номера мисля че ще разберем кой е човекът ако е от форума.
                      Да дай наистина номера, чe и на мен ми стана интересно щом чак и клубен стикер имал...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
                        Ооо я стига.
                        И да е от форума какво.Да го набием на кол и да го хвърлиме в Искъра ли.Тия ситуации си ги срещам всеки ден с най-различни модели автомобили.Наистина не му прави чест на колегата,ВСЕКИ е правил глупости в даден момент на пътя.
                        Моля ви нека поне тази тема да не я превръщаме в Аз съм най-големия светец и видиш ли тоя колко е лош.

Kuku,много си прав.
                        Що ли се сещам кой е, ако греша ... извинения.
                        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Аз пък ще ви кажа че истината е винаги някъде по средата. Кой знае кво мотане е паднало в лявата лента да тръгне да го изпреварва от дясно. Без да обвинявам никой но понякога ми иде да блъсна колата от пред, особено ако дясната лента стане по бързата а човека пред тебе кара като кон с капаци.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Абе така или иначе когато някой ти иска път, редно е да го пуснеш. Щото в противен случай най-вероятно ще стане по-голяма беля, я ще те свие някак, или ще се опита да изпревари точно когато най-малко очакваш, пък и не знаеш кой е в колата, примерно ако води някой в тежко състояние до болницата....Верно идиоти много, но не си заслужава главоболието после. Пускаш го пък да си прави квот иска. Не взимам страна на нито един от двамата водачи, просто изказвам мнение.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

сигурен съм че всеки е бил в ролята и на колегата със Ситроена и на този с Алфата

селенията идва в момента в който Алфата спира и собственика й търси саморазправа
                              Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                              sigpic

Comment

Working...
                              X