If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги, тъй като все още не съм си прехвърлил колата на мое има в кат, та се чудех(понеже закъснявам с около 10 месеца ), каква е глобата за забавяне на прехвърлянето на мпс в кат?
Амм
не ходиш още няколко месеца докато нарушението ти получи давност и си в джаза
Че колко е давноста?
Аз така купих кола май месец, и до 1-2 седмици ще е сглобена и мисля да ходя до КАТ да я регна - дали ще ме резнат - взета е нов внос, на фактура....?
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
След глобата в КАТ, после и в данъчното има 10лв. глоба за всеки просрочен месец, плюс данъка и лихва върху данъка
Търти, как се "получава давност"?! Защо ли си мисля, че тия нарушения са малко по-разлчни от ония нарушения
За давността почти уцелихте, но първо трябва да си платиш таксата да ни ти напишат глобата и да има да я плащаш. Тогава почва да тече срок от 5 години в които държавата трябва да си прибере дължимото. След пет години тази глоба отпада. Само че, този сценарии е подходящ за общината и данъчното, защото рядко опираш до тях, но виж с КАТ "любовната" връзка е по-гореща и срещите по-чести. Както каза колегата по-горе, просто отиди в кат направи тъжен поглед и се помоли да ти се размине. Сега погледнах, че си и от София, а за проблемите на софийският КАТ знаят всички, често сроковете са пропускат и по тяхна вина, така, че ходи се оправяй докато не е станало фрапантно.
За давността почти уцелихте, но първо трябва да си платиш таксата да ни ти напишат глобата и да има да я плащаш. Тогава почва да тече срок от 5 години в които държавата трябва да си прибере дължимото.
Колега, тук има тъкмо две неточни неща.
Но няма да спорим
Неточности може да има, но ако нещо е невярно, хубаво е да ме поправиш.
Не, не е хубаво, защото още по-горе казах, че не обичам да давам акъл как се шмекерува. А и не е правилно.
Законите, добри или лоши, трябва да се спазват.
Comment