Известие

Collapse
No announcement yet.

Ferrari 458 Italia – заместникът на F430

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ferrari 458 Italia – заместникът на F430

Двигател V8 с обем 4.5 литра, за който от Ferrari твърдят, че е атмосферният двигател с този обем, който има най-висока мощност. Този модел има определено характеристика на суперавтомобил, със своите 127 к.с. на литър от работния обем. Двигателят с обем 4498 см3 е олекотен и в същото време има невероятна компресия от 12.5:1. Неговата мощност е 562 к.с. при 9000 оборота в минута, като това са с 500 об/мин повече от максимума на двигателя при F430. Това го прави серийният автомобил с най-високи обороти произвеждан някога от Ferrari.

458 Italia ускорява от място до 100 км/час за 3.4 секунди и има максимална скорост 320 км/час. Това е първият двигател разположен по средата на шасито, който използва системата на Ferrari за директно впръскване на горивото. Тази система се появи за първи път при California, която обаче е с двигател разположен отпред.

Двигателят на 458 ще бъде с максимален въртящ момент от 539 Nm, наличен от 6000 об/мин. Интересно е, че 80% от максималният въртящ момент е наличен още при 3250 об/мин. Директното впръскване на горивото е позволило вредните емисии СО2 да бъдат намалени до 320 г/км. Това е по-малко от емисиите на F430 с мощност 483 к.с. и от 430 Scuderia с мощност 508 к.с.

Повече информация и снимки тук: http://news.automedia.bg/read/7515.html
    156 SW '02

А каде се слагат бурканите от село ? има ли място ?)
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

и за теглич не виждам място с тея строени ауспуФи
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Малиииии..
        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

След няколко дни го купувам..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Пуснах капчица - не е човешко да се сдържиш......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Само фаровете не ми допадат много, иначе вече го казаха - МАЛИИИИИИИИ!
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                Само фаровете не ми допадат много, иначе вече го казаха - МАЛИИИИИИИИ!

да бе гроздето е кисело нали
                АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Веднага се сетих за няколко места в Бургас с "леки" неравности където просто ще го разкова. Това не е кола за България. Другата причина да не си я купя не ми се обсъжда тука сега . .
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Xman Покажи съобщение
                    да бе гроздето е кисело нали
                    Какво по-точно от поста ми не разбра, че реши, че гроздето е кисело?!
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Е**хти матора!!!!!

Comment

Mда, 127к.с. на литър от атмосферка си е постижение!
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

По-големи снимки

Тези три аспуха не ми харесват, ако са два според мен по-добре ще изглежда
                          156 SW '02

Comment

Въх....увойте ми две за вкъщи....и едно кабрио ако може...уникална! взимам я и веднага й тургам метан и по-малки джанти че с тези е скъпо!
                            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

както джеръми кларксън може би се изразил

"it looks like it's trying too hard"

нещо не ме грабва, линията е невероятно красива, но детайлите в същия момент ..... блах
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                              X