Известие

Collapse
No announcement yet.

Винаги имайте едно на ум с локвите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Винаги имайте едно на ум с локвите

Днес изпаднах в левашка ситуация която за щастие се размина без проблем. Карам си бавно в една квартална улица с има няма 20 - 30 км/час. Стигам до кръстовище в началото на което виждам локва (оказа се малко по-сериозна от колкото изглеждаше) В момента в който влизам в локвата тръгвам да завивам на ляво. Тя обаче е по-дълбока, вдигат се пръски, мокрят ремъка и той се оказва точно толкова хлабав че да преплъзне за една две секунди. Това че светна лампата за алтернатора е бял кахър ама за тези 2 секунди се оказах с трърд и отказващ да се завърти волан. Ей така за едното нищо можеше да стане беля, добре че нямаше никой наоколо. Та призива е винаги да сме внимателни на 1000% и да очакваме и неочакваното
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Пък ако скочи и някое по красиво камъче нагоре и се намести в агренажа ще стане една чудна приказка.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Локвите са доста опасни наистина.Не знаеш, какво може да има отдолу и колко е дълбока, да не говорим, ако си с по голяма скорост, как може да те извърти, общо взето требе си едно наум
      А за ангренажа, както е казал Ферариста, си мисля, че ако имаш кора, няма такъв проблем.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Мдам, един познат от една локва се отказа от Алфа 145 боксер - нали боксера 'засмуква' отдолу - една неочаквана локва, воден удар с всички екстри и....
        Би кеърфул, плийс!
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Тва са дупки тип детски гроб... ,голяма работа са,може да 1 см дълбока може и да ти залее половината гума.
          Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Локвите са доста опасни наистина.Не знаеш, какво може да има отдолу и колко е дълбока, да не говорим, ако си с по голяма скорост, как може да те извърти, общо взето требе си едно наум
            А за ангренажа, както е казал Ферариста, си мисля, че ако имаш кора, няма такъв проблем.
            То аз ангренаж нямам, само зъбни колела. Но този ремък върти всичко друго за което се сетите
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Да, все е гадост
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Аз затова си оставих кората...при първото ми обслужване като я дигнахме на стенд се беше отпрала на едно място и те ми викаха махай я не ти трябва, ама аз нали съм упорит отидох и си купих миша опашка и си я стегнах Някак си съм по сигурен като имам кора отдолу, пази от вода, прах, също така и колата е по-безшумна с нея...
                Като прочетох темата, дори си мисля да я видя утре в какво състояние е...
                Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 21:46.
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз затова си оставих кората...при първото ми обслужване като я дигнахме на стенд се беше отпрала на едно място и те ми викаха махай я не ти трябва, ама аз нали съм упорит отидох и си купих миша опашка и си я стегнах Някак си съм по сигурен като имам кора отдолу, пази от вода, прах, също така и колата е по-безшумна с нея...
                  Като прочетох темата, дори си мисля да я видя утре в какво състояние е...
                  Адски си прав, като имах дизелово ЦЛК, сана един фал и потроших всичко под колата. В сервиза като поръчвах частите ми казаха,че нема смисал да си вземам кора (по точно само тя трябваше да се поръчва от германия) и явно не им се занимаваше. Както и да е аз настоях и си я поръчах. Кората пази и обезшумява адски много, не случайно са я сложили.
                  Range Rover Vogue 4.4
                  Rexton 270 cdi
                  Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                  Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Колеги, връзката на въздухопровода до кутията с въздушният филтър е слаба, огледайте я, смъкнете някой път предната броня, в локви от там може да взеле вода, по-добре не влизайте но все пак ако имате време, я извадете, с обезмаслител и после убилно силикон и слагайте, една бройка по-спокоини ще бъдете поне...
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Локви ли?
                      хихи
                      правилният драйвер , правилната кола и правилният сервиз за поддръжка, и проблем йок

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                        Адски си прав, като имах дизелово ЦЛК, сана един фал и потроших всичко под колата. В сервиза като поръчвах частите ми казаха,че нема смисал да си вземам кора (по точно само тя трябваше да се поръчва от германия) и явно не им се занимаваше. Както и да е аз настоях и си я поръчах. Кората пази и обезшумява адски много, не случайно са я сложили.
                        Еми да аз затова толкова янато тръгнах от сервиза пеш и отидох и си купих миша опашка...просто не исках да ми я махат...Кората пази двигателя във всяко отношение...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Евала, дързак си!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ааа Търтей със специално подготвени машини и баба знае Ако нахакам некоя от мойте джипки в такава локва, требва да викам леководолази и кран.
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                              Ааа Търтей със специално подготвени машини и баба знае Ако нахакам некоя от мойте джипки в такава локва, требва да викам леководолази и кран.
                              Хехехе
                              далече си ми
                              иначе бих те завел до те тая локва
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X