Известие

Collapse
No announcement yet.

моля за сьвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• моля за сьвет

много ми харесва алфа 147,обаче сьщо така и ауди а3.кое да избера?моля пуснете по някое мнение или препорька.благодаря предварително

Имаш ли конкретни двигатели в предвид или просто си се спрял на тези 2 модела?В Алфата има повече чувство и удоволствие,а в Аудито просто се возиш.Бензиновите мотори и на двете определено не са икономичен вариянт.
    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Първоначално публикувано от killmar Покажи съобщение
      много ми харесва алфа 147,обаче сьщо така и ауди а3.кое да избера?моля пуснете по някое мнение или препорька.благодаря предварително
      Аудито е къде - къде по добро - фащай го и си ток......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

и аз харесвам повече алфата.иска ми се бензинов/1.6 120 hp/ мотор и да му сложа газ,за да спадне малко разхода на стотинките.но от друга страна знаем за здравината на немските каруци.затова се обрьщам кьм вас защото сте алфа маниаци и искам да знам малко мнениа за тези италиански кукли.например купе-гниене,двигател-проблеми или наи общо казано дали красотата оправдава средствата

Comment

и аз харесвам повече алфата.иска ми се бензинов/1.6 120 hp/ мотор и да му сложа газ,за да спадне малко разхода на стотинките.но от друга страна знаем за здравината на немските каруци.затова се обрьщам кьм вас защото сте алфа маниаци и искам да знам малко мнениа за тези италиански кукли.например купе-гниене,двигател-проблеми или наи общо казано дали красотата оправдава средствата
          Освен да те ебават колегите не очаквай да ти даде някои сериозен отговор с така поставена тема. Във форума на Алфа какво очакваш да ти кажат?
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

очаквам да изтькнат някои предимства на алфата/освен че е по красива/пред здравината на аудито.или наи-общо казано искам малко инфо за алфа 147

Comment

Купето не гние, пак за двигателя зависи на какъв екземпляр ще попаднеш и как ще го поддържаш после ти...Това е общо взето може би красотата оправдава средствата...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

това което ще получиш от карането на която и дае АЛФА няма да го намериш другаде.Ще искаш да стане сутрен,та дори и за работа да е само и само да караш неразделната ти част от живота......
                alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
                145 1.6 16v TS 99
                166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Първоначално публикувано от PacheV Покажи съобщение
                  това което ще получиш от карането на която и дае АЛФА няма да го намериш другаде.Ще искаш да стане сутрен,та дори и за работа да е само и само да караш неразделната ти част от живота......
                  Прав си! Постоянно човек мисли за колата си...Направо не е истина...
                  Затова вземи си една Алфа, няма да сбъркаш...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ауди А3 е най-безсмислената кола. Дървен, грозен и неудобен изкуствено оскъпен Голф. Алфа Ромео 147, макар и малка, притежава всички положителни качества на марката - удобен и красив интериор, пъргави двигатели, красива външност. При положение, че поддръжката е горе-долу еднаква...
                    Ако икономията е решаваща за теб обаче, нито една от двете не е твоята кола. По-добре се насочи към Рено Меган, Шкода Октавия или Форд Фокус.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Икономия - купи си дизел и се радвай, а с двг не вярвам да имаш проблем.
                      Визия - алфата е мн мн по-красива, има душа.
                      Поддръжка - като се грижиш за нея, ще се отплати.

Колега колата е като жената. Можеш да си вземеш грозна жена, каото ще готви,чисти,пере,прави вс в леглото, но няма да имаш тръпка с нея, няма да я водиш сред хора и приятели. А красива жена изисква повече пари,грижа,нерви, но винаги ти е приятно да я водиш навън, да гледаш как другите я гледат и искат, но е само твоя...странене пример малко

Вземай алфа колега, но за двг помисли какъв да е, ако искаш икономия давай дизел...това е моето мнение. Някога и аз исках ауди преди доста време, след това минах да си купувам ауди а3,2004, новото купе, дизеларка, но се радвам че се отказах, бях на една крачка да я купя преди 9 месеца. Отивах да я плащам, и в същият ден ме обраха 18к лв и доста докумети и други, три дена по касно вс ми бе върнато, намериха ги хората, считах го за знак далеч от аудито...
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ами нз аз бих избрал алфата...
                        Колкото до подръжката аудито е доста по сериозна (смяна на ангренаж ролки ремъци и водна помпа 1500лв), докато алфата колкото и да се говори че е сериозна не е толкова скъпа ..
                        Пример: В голф форума имаше оплакване за каре на Г4 ново 270лв, продаваше се 2ра ръка за 190 ... Аудито е кажи речи 1:1 с голфарата .... не съм чувал за такива цени при наще кошници ...

Comment

Точно този двигател е най-лошия избор,защото харчи доста и върви малко.Имам приятел,който караше А3 1.8 125 коня,а после го смени с 1.8Т.Разликата в разхода беше малка,но във вървенето беше потресаваща.Имаше проблеми с дебитомер,АБС-а и други по-дребни.Специално за Алфите 147 и 156 германците ги уважават доста,тъй като с тези модели Алфа Ромео подобри доста качеството на автомобилите си.Относително е коя е по-здрава.Избери тази,от която намериш по запазен екземпляр.
                          Last edited by zaryto; d.m.y г., 00:34.
                          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Имам преки впечатления от Ауди А3 2002 година 1,6 Бензин ( на една близка позната) и от Алфа Ромео 147 1,6 ТС...(моята)...Алфата е по-красива, повече екстри за по-малко пари...Като поддръжка Аудито е по-евтино...Аудито гори по-малко!

Ако си се насочил към 147-ца 1,6 120 коня...моята е точно таква (продава се). Има и Газов инжекцион (мисля, че беше споменал че искаш газ)...,а и всички екстри за модела без шибидах и навигация...Ето направо ЛИНК към обявата :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37870
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аудито
                              +окачване и мотор са по здрави
                              +1.8 125кс е здрав и носи на газ
                              +1.8т е по скъпо и по хубаво като мотор
                              -на вид не ми харесва
                              Алфата
                              +по хубав дизайн
                              -слабо окачваяне
                              -1.6 /120кс според мен не става/ някой по силен мотор или жтд
                              +за жтд двигател
                              -по скъпа подръжка от А3
                              -много бързо обезценяване на вторичен пазар

Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Working...
                              X