Известие

Collapse
No announcement yet.

Акт за алкохол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

до колкото разчитам на акта съм глобен по чл. 5 (2) т. 3 от ЗДВП

Сканирах и акта но трудно се чете
    Last edited by HooL; d.m.y г., 19:59.
    ALFA ROMEO 146 1.4 16V T.SPARK 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от HooL Покажи съобщение
      до колкото разчитам на акта съм глобен по чл. 5 (2) т. 3 от ЗДВП

Сканирах и акта но трудно се чете
      А той гласи точно това:

Чл. 5. (2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:

..................................
      3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) да не управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
      Втора национална среща на 155

Comment

Ако имаш апарат с висока резолюция (над 5 мегапиксела) по-добре го снимай. Ще се вижда по-добре.
        Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
        Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

То хубаво ама нали до 0.5 промила, то така като изпуша 5 цигари и пак ще отчете.

Comment

обжалвай го в първите три дена иначе замина...
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
              обжалвай го в първите три дена иначе замина...
              Moже и в първите 7 след като си получи Н.П

Comment

първите три май са пред кат, ако не мине се обжалва пред административния съд в 14 дневен срок на връчване на постановлените вече, поне така беше преди време, когато отхвърлих един акт
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  първите три май са пред кат, ако не мине се обжалва пред административния съд в 14 дневен срок на връчване на постановлените вече, поне така беше преди време, когато отхвърлих един акт
                  Вече този 14 дневен срок е свален на 7 поне мен така ме информираха ...

Comment

Последно, някъде по акта пише ли, какво е показал дрегера?
                    Щом са те наказали като за истински пияница (над 0,5 промила), като излезе кръвната проба (0,1 промила) акта ще отпадне в съда.
                    До 3 дни се обжалва акт и до 7 дни наказателно постановление - теб те интересува второто!
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Последно, някъде по акта пише ли, какво е показал дрегера?
                      Щом са те наказали като за истински пияница (над 0,5 промила), като излезе кръвната проба (0,1 промила) акта ще отпадне в съда.
                      До 3 дни се обжалва акт и до 7 дни наказателно постановление - теб те интересува второто!
                      Не съм наказан като истински пияница в акта пише 0.11 промила, а сега след кръвната се надявам да 0.00. Този акт е за 20 лева и нищо друго няма да ми зимат точки нито книжката само талона прибраха защото е акт. Сега като прочетох другата тема за неправилни актове и си мисля, че и при мене е нямало фишове и са ми напраскали акта.

Comment

значи единственото което се сещам в такъв случай е да са написали нещо от сорта непредпазливо че караш.... незнам......
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

за акта,

Колега Hool, извинявам се за предишния си пост, и аз съм спал нещо след дискотека и не съм прочел правилно цифрите, като съм объркал 0.11 с 1.11 - акта дето са ти го писали със вземане на талона е незаконен, защото могат да те санкционират само ако е показало над 0.5 - т.е. в тридневен срок отиди да го обжалваш пред началника на КАТ, който да го отмени. Иначе въпреки че глобата е само 20 лв, можеш да искаш отмяната му като незаконен по съдебен ред - по същата логика утре и без алкохол ще ти пишат акт и хоп - нови 20 лв, да речем 0.01 или нещо такова, дето го дават допустимо отклонение
                          Е тия що са се гъбаркали така с тебе...ти не можа ли да им се развикаш още тогава, че под 0.5 промила нямат право да те санкционират?
                          Alfa 156 2.0 - ех,
                          Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                          Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                          Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Как се развиха обстоятелствата около темата че ми е интересно?!
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                            X