Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква нафта ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каква нафта ?

Здравейте , колеги!
    Карам с голям мерак колата си и се старая да правя всичко за нея по най-добрия начин !
    Та , въпроса ми е с дизел от коя верига бензинистанции е най-добре?
    Ще се радвам много на мнения , споделени от шуменци .
    Не зная дали има разлика между нафтата ,на ОМВ да речем , в Бургас и Кюстендил например?
    Ще се радвам да чуя мненията ви.
    ALFA 156 1.9 JTD `98г.

Първоначално публикувано от annihilator Покажи съобщение
    Здравейте , колеги!
    Карам с голям мерак колата си и се старая да правя всичко за нея по най-добрия начин !
    Не зная дали има разлика между нафтата ,на ОМВ да речем , в Бургас и Кюстендил например?
    Най-добрата нафта според мен е на Еко от скъпата!
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от annihilator Покажи съобщение
      Здравейте , колеги!
      Принципно на РомПетрол горивата не правят проблем,но ако се иска повечко от колата и трябват хапченца-те са като виаграта..
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

За мен най добрите горива и бензин и дизел са на Шел, 100 бензи и по ви паур ли как се води дизела
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Аз работя в лукойл , в сектор продуктопроводи. Тоест ,всичкото или по голямата част от горивото минава през нас. От нашите петролни бази от Бургас до Илиенци , зареждат почити всички бензиностанции . Само не сам много сигурен за OMV и ROMPETROL , ЕКО и те зареждат от нас. А специялно SHELL си имат по някои от базите ни и системи за добавки . Тоест при зареждане на цистерните , автоматично се добавя и присадката. Така че си караме основно с горива на лукойл мисля че останалото и сами можете да разберете
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
            Аз работя в лукойл , в сектор продуктопроводи. Тоест ,всичкото или по голямата част от горивото минава през нас. От нашите петролни бази от Бургас до Илиенци , зареждат почити всички бензиностанции . Само не сам много сигурен за OMV и ROMPETROL , ЕКО и те зареждат от нас. А специялно SHELL си имат по някои от базите ни и системи за добавки . Тоест при зареждане на цистерните , автоматично се добавя и присадката. Така че си караме основно с горива на лукойл мисля че останалото и сами можете да разберете
            Евала!
            Само да не те пляскат за изнасяне на службна информация
            OMV явно не зареждат от вас, защото горивата им са уникални фъшкии, особено тип "Карера", "Примиум" и т.н.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
              Принципно си прав, естествено че една голяма част идват от Нефтохима но бензина 100 октана е вносен, защото от руския нефт не може да се произведе такава фракция, а отделно сам казваш, че има и присадки, така че ето разлики има.
              Като цяло у нас има доста вносен бензин, за нафтата не знам, но скъпата на шел е определено добра, разни дизелови пасати зареждаме само оттам.
              Last edited by fred; d.m.y г., 09:12.
              sigpic

Comment

Не е много точно да се говори за вериги бензиностанции. По-скоро трябва да се говори за конкретни обекти защото макар и под едно лого те са си отделни до голяма степен. Управителите решават какви да ги вършат. Затова често имам много доволни и адски недоволни от една верига.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз сипвам само Лукойл и съм много доволен - никви проблеми, добра цена, не лъжат с количеството (или поне не много), имам си отстъпка за всеки литър, сега даже при зареждане над 20л може да ти се случи да не плащаш

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                    Аз сипвам само Лукойл и съм много доволен - никви проблеми, добра цена, не лъжат с количеството (или поне не много), имам си отстъпка за всеки литър, сега даже при зареждане над 20л може да ти се случи да не плащаш
                    Няма да коментирам
                    Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                    Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                      Не е много точно да се говори за вериги бензиностанции. По-скоро трябва да се говори за конкретни обекти защото макар и под едно лого те са си отделни до голяма степен. Управителите решават какви да ги вършат. Затова често имам много доволни и адски недоволни от една верига.
                      Веригата е доста определяща, с малки изключения и отделни случаи.Понеже зареждам от Шел никога не съм имал проблеми с тази верига, говоря за качество на горивото, както и да кажем около 10 тина служебни коли с яко юркане
                      Last edited by fred; d.m.y г., 19:15.
                      sigpic

Comment

На Шел, най-скъпата нафта с незнам си какви присадки и добавки, пушим като кебапчийница, гори на щуротия и трака като текезесарски трактор. За ОМВ немам какво да кажа просто, горивото като обслужването, само сандвичи от там. За момента от ЕКО съм най-доволен, казват че дизела е 100%внос, ама знае ли човек.
                        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Преди 3 дни заредих от ОМВ бензин по принуда (нямах избор) и сега при сутрешното палене колата почва да се дави, кюфка, губи обороти итн....Това не ми се беше случвало последните вече 9-10 месеца, защото зареждах САМО и ЕДИНСТВЕНО "шел в-пауър РЕЙСИНГ"... Сами си правете изводите.... Сега като изгоря тоз боклук в резервоара, пак ще сипя Рейсинг и ви гарантирам (залагам си ключа с талона) , че проблема със сутрешното палене няма да го има!!!!!!
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Преди 3 дни заредих от ОМВ бензин по принуда (нямах избор) и сега при сутрешното палене колата почва да се дави, кюфка, губи обороти итн....Това не ми се беше случвало последните вече 9-10 месеца, защото зареждах САМО и ЕДИНСТВЕНО "шел в-пауър РЕЙСИНГ"... Сами си правете изводите.... Сега като изгоря тоз боклук в резервоара, пак ще сипя Рейсинг и ви гарантирам (залагам си ключа с талона) , че проблема със сутрешното палене няма да го има!!!!!!
                            Е нз аз пък зареждам само на ОМВ много рядко на ЕКО и още по рядко на Шелл ... като сипя на шел топи бензина се 1 имам дупка в резервоара ...

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                              Е нз аз пък зареждам само на ОМВ много рядко на ЕКО и още по рядко на Шелл ... като сипя на шел топи бензина се 1 имам дупка в резервоара ...
                              досега старото бензиново Клио го зареждах само на Шел, но откакто имам ЖТД-то, само на ОМВ - премиум.. от лукойл също съм доволен, но там по-рядко. на Еко нафтата ми изтече от резервоара, както колега каза по-горе..
                              абе общо взето във всеки един отрасъл и най-вече щото сме в България, всеки си прави каквото си искам независимо под какво лого работи, явно зависи от управителите.
                              знам ли, всеки да зарежда оттам, откъдето е доволен.

sigpic
                              Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                              http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Working...
                              X