Малко късно се сетих да пиша,но все пак ако има колеги,които са будни и искат да наблюдават явлението да знаят,че пикът му е сега и е много красиво.Намирате къде е Голямата Мечка и гледате на там,ако имате късмет ще видите поне една падаща звезда.И да не забравите да си пожелаете нещо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Метеоритен дъжд
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение....Ама ми свършиха желанията да го еа.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Всяка година има метеорни дъждове, за тези които са от големи градове е трудно да ги наблюдават заради светлините на града. Ние с жена ми ходим на х. Здравец, по пътя нагоре за Студенец на някоя поляна опъваме две одеала /щото много студено/ и къде зяпаме къде такива работи, но за една минута съм наброявал 4 падащи звезви, много е яко ако си падате по такива работи.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Момчета, малко поправка - казва се МЕТЕОРЕН дъжд. Метеоритен дъжд би означавало буквално да падат камъни от небето
Така или иначе става въпрос за метеорен поток, който както каза BLUE1 се повтаря всяка година. Този конкретно (около 11 август) се нарича "персеиди" и е един от най-активните, но има и други през годината.
А явлението метеорен дъжд се случва наистина много рядко!
ПС: ако на някой му е интересно: още по тематаLast edited by 156; d.m.y г., 12:43.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
Comment